به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره جایگاه هویتی زبان فارسی گفت: با پیگیری راهاندازی ستاد پاسداشت زبان و ادب فارسی در صددیم قصورهای گذشته را تا حدی جبران کنیم.
پیام احمدی در این آیین افزود: هویت، از فرهنگ و آداب و رسوم جدا نیست و در حال حاضر زبان فارسی به دلیل بیمهریهای صورتگرفته نسبت به آن و با توجه به تهاجم فرهنگ بیگانه، نیاز به یاری و توجه ویژهتری دارد.
وی بیان کرد: در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با پیگیری راهاندازی ستاد پاسداشت زبان و ادب فارسی بر آن است که کاستیهای گذشته را تا حدی جبران کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از فعالسازی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان در آینده خبر داد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نظامی یک شاعر فارسیزبان است و این واقعیت تاریخی قابل تحریف نیست.
محمد حکیمآذر در این آیین افزود: عظمت و شکوهمندی ایران در زبان و کلام حکیم نظامی، ملموس و انکارناپذیر است.
به گزارش ایرنا، حکیم جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید، متخلص به «نظامی»، شاعر معروف ایرانی قرن ششم هجری است.
وی در شعر، به ویژه در داستانسرایی در قالب مثنوی، صاحب سبک و در این حوزه از سرآمدان ادب فارسی است. معروفترین و مهمترین اثر نظامی، «خمسه» یا «پنج گنج» نام دارد که شامل «مخزن الاسرار»، «خسرو و شیرین»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر» و «اسکندرنامه» است.
نظامی، «مخزن الاسرار»، نخستین اثرش، را در جوانی سرود. او از شاعرانی است که تاثیر شگرفی بر شعر فارسی گذاشت به طوری که میتوان او را در کنار شاعرانی مانند فردوسی و سعدی از استادان مسلم زبان و ادب فارسی دانست.
نظامی از علوم ادبی و اسلامی، نجوم و فلسفه آگاهی کافی داشته و این آگاهیها در شعر او به روشنی پیداست.
نظر شما