به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر سیدحسن قدسیپور روز یکشنبه در «بیست و پنجمین کنگره سراسری همکاری های دولت، صنعت و دانشگاه برای توسعه ملی» اظهار داشت: طی جلسات با اساتید در زمینه تعیین اولویتهای دانشگاه، هوشمندسازی، معدن، مدیریت منابع آب و انرژی در شمار اولویت های دانشگاه قرار گرفتند.
وی افزود: ما از اساتید درخواست کردیم که پروژه هایی را که در این حوزه ها دارند، در مقیاس کوچک در دانشگاه اجرایی کنند تا بتوانیم آنها را معرفی کنیم و در این راستا امکان بازاریابی طرح ها به وجود آید. اجرایی سازی طرح ها به صورت پایلوت هم می تواند جهشی در فرایند هوشمندسازی کشور ایجاد کند.
قدسیپور اظهار داشت: پیش بینی کرده ایم که تعداد دو پروژه ۱۰ میلیارد تومانی به بالا را برای صنایع مختلف در زمینه هوشمندسازی تعریف کنیم و تیم هایی را که آمادگی تعریف چنین پروژه های دارند، مورد حمایت قرار دهیم؛ به این صورت که تا ۶ ماه هزینه های تیم را تامین می کنیم.
به گفته قدسی پور، این موضوع در حال آماده سازی است و با هماهنگی با دستگاه های مختلف، هزینه اولیه تیم هایی که آمادگی دارند در طرح هوشمندسازی گام بردارند، تا ۱۰ میلیارد تومان متقبل می شویم.
وی با بیان اینکه در حال رایزنی برای تامین هزینه های این طرح های اجرایی در برنامه راهبردی دانشگاه هستیم، افزود: امیدواریم این امر در دانشگاه محقق شود. موتور هوشمندسازی در جهان روشن شده است و اگر منسجم با برنامه پیش برویم، می توانیم همگام با سایر کشورها به پیش برویم.
مسعود شفیعی رییس جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و دبیر دائمی بیست و پنجمین کنگره سه جانبه همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی نیز در این مراسم گفت: با گذشت بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی و ورود به گام دوم انقلاب، ضرورت توجه به نقش سازنده دانشگاه، صنعت و دولت برای توسعه ملی بیش از پیش دیده می شود.
وی افزود: شکل گیری، بکارگیری و گسترش ظرفیت های ملی نیازمند توجه ویژه به نقش اساسی و محوری این همکاری برای توسعه کمی و کیفی بوده و توجه به جایگاه علم و تلاش برای رساندن ایده به ثروت برای آبادانی ایران اسلامی فرصت آفرین است.
شفیعی گفت: بیست و پنجمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی فراتر از ظرفیت های سرزمینی، قشر عظیمی از نخبگان متعهد و متخصص را به عنوان موتور محرک این اکو سیستم می بیند که می توانند موجبات پیشبرد توسعه ملی را فراهم کنند. این نخبگان می توانند با شکل دهی و تقویت همکاری سازنده دولت، دانشگاه و صنعت مبتنی بر اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی نظام، امکان پیاده سازی بسیاری از آرزوهای مادی و معنوی مرتبط با پیشرفت ایران را فراهم کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: امیدواریم مراکز علمی و اجرایی به این نکته توجه کنند که علاوه بر نقش ویژه این همکاری در توسعه ملی، ارزیابی و پایش مستمر این تعاملات موجب شناخت صحیح توانمندی ها و فرصت ها و نیز دیدن سریع مشکلات و چالش ها می شود و راه را برای مشارکت در طراحی فرآیندی کارآمد و قابل اطمینان هموار می سازد.
بیست و پنجمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی، توسط جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
نظر شما