ارتقای ایمنی راه‌های استان سمنان چشم‌انتظار اعتبارات ملی

سمنان- ایرنا- طول محورهای ارتباطی استان سمنان به اندازه ۶ استان کشور است و ارتقای ایمنی این راه‌ها به ویژه جاده ترانزیتی تهران- مشهد در محدوده استان و در مسیر زائران امام رضا(ع) به منظور کاهش تصادفات نیازمند اعتبار ملی و نگاه ویژه مسوولان عالی‌رتبه کشور است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان بیش از هشت هزار و ۶۱۲ کیلومتر بزرگراه، آزادراه و جاده اصلی و فرعی و راه روستایی دارد، بیش از ۶۰۰ کیلومتر از مسیر بیش از ۹۰۰ کیلومتری محور تهران- مشهد از استان سمنان عبور می‌کند که به دلیل تردد سالانه بیش از ۱۵ میلیون نفر از جاده های استان سمنان، یکی از محورهای پرترافیک کشور به شمار می رود.

گردنه آهوان، محور آرادان- گرمسار، محور گرمسار- ایوانکی، محور میامی- سبزوار- عباس آباد و محور دامغان- سمنان از محورهای پرتصادف استان سمنان است گستره جاده های استان سمنان به اندازه جاده‌های ۶ استان کشور است، این استان با ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به لحاظ وسعت رتبه ششم کشوری را دارد و در هر ۶۰ دقیقه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ وسیله نقلیه از محورهای ارتباطی استان عبور می کند، در زمان اوج سفرها در هر ۶۰ دقیقه به طور متوسط بیش از یکهزار و ۲۰۰ خودرو از محورهای استان سمنان عبور می کند که با این حجم قابل توجه تردد، واژگونی خودرو یکی از رویدادهای تلخ در محورهای سمنان محسوب می شود.

گردنه آهوان، محور آرادان- گرمسار، محور گرمسار - ایوانکی، محور میامی - سبزوار - عباس آباد و محور دامغان - سمنان، از محورهای پرتصادف استان سمنان است و محور دامغان- معلمان- جندق، منطقه ری آباد شاهرود، منطقه کالپوش و جاده نظامی سمنان، از راه های ارتباطی فرعی پرتصادف استان سمنان است و برای کاهش سوانح رانندگی نیازمند بازسازی هستند.

بر اساس تحقیقات در اواخر دهه ۹۰ خورشیدی، هزینه کشور برای یک فرد ۴۰ ساله دارای تحصیلات عالیه و اثرگذار در جامعه در حدود ۱۰ میلیارد ریال است و متاسفانه میانگین سنی افراد جان‌باخته در سوانح رانندگی جاده های استان سمنان ۳۵ تا۵۰ سال است؛ پس رعایت اصل «هر ۲ ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت رانندگان» و رانندگی با سرعت مطمئنه به عنوان راهکار کاهش حوادث دردناک و تلخ را نباید فراموش کرد.

به گفته متخصصان، در هر ۳۳ دقیقه یک هموطن در حوادث جاده ‌ای کشور جان خود را از دست می ‌دهد، واژگونی خودرو در نقاط حادثه خیز، با بیش از ۳۸ درصد، پرشمارترین سانحه منجر به فوت در جاده های کشور است که این رقم در استان سمنان به ۶۰ درصد می‌ رسد.

طبق گزارش‌ها، ۳۰۰ نفر طی تصادفات رانندگی از ابتدای امسال تا کنون در تصادفات استان سمنان جان باختند که بیش از ۶۰ درصد فوتی‌ها زائران امام رضا(ع) هستند و این آمار تکان دهنده گویای ضرورت اقدامی اساسی در زمینه ارتقای ایمنی راه‌ها در استان سمنان است.

ارتقای ایمنی راه‌های استان سمنان چشم‌انتظار اعتبارات ملی

بیشتر بخوانید: تمهیدات برای کاهش تصادف در ۴۱ نقطه حادثه‌خیز روستایی استان سمنان اندیشیده شد

بر پایه آخرین آمارها، ۶۰ درصد تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان از نوع واژگونی است و عامل اصلی واژگونی در محورهای مواصلاتی استان سمنان خستگی و خواب‌آلودگی است و انتظار می‌رود با تخصیص اعتبار ملی و ایجاد جاذبه به منظور ایجاد تنوع در راه‌های استان سمنان از آمار تصادفات کاسته شود.

سردار حسن مومنی رییس پلیس راه کشور آذر ماه در سفر به استان سمنان و بازدید از محورهای مواصلاتی این استان، گفت: آمار واژگونی خودرو در استان سمنان بالا است.

سردار اسکندر مومنی با اشاره به مسیر کویری و بیابانی جاده های استان سمنان، افزود: برای پیشگیری از خواب آلودگی رانندگان، وجود استراحتگاه‌های بین‌راهی ضروری است و از طرفی مشکل دیگر رانندگی در جاده‌های این استان، سرعت زیاد خودروها اعلام شده که از میانگین کشوری ۱۰ کیلومتر بیشتر است.

وی تاکید کرد: موضوع سرعت زیاد خودروها باید با افزایش دوربین‌های جاده‌ای و به‌روزرسانی دوربین‌های موجود رفع شود.

رییس پلیس راه فراجا تاکید کرد: افزایش تابلو و علایم و خط کشی در جاده های استان سمنان و رفع سریع نقاط حادثه‌خیر جاده ای این استان ضروری است.

براساس آمار، بیش از ۵۰ درصد از جاده های استان سمنان در بخش شریان اصلی، فرعی و هم چنین شهری و روستایی نیازمند نوسازی است و برای کاهش سوانح رانندگی در محورهای ارتباطی در نظر گرفتن اعتبار و تخصیص به موقع اعتبار اجتناب ناپذیر است.

اکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آزادراه و بیش از ۱۵ هزار کیلومتر بزرگراه در کشور وجود دارد و در مجموع بیش از ۷۵ درصد ترافیک عبوری در محورهای برون شهری در ۳۴ هزار کیلومتر محورهای شریانی انجام می شود.

ارتقای ایمنی راه‌های استان سمنان چشم‌انتظار اعتبارات ملی

رویکرد ماندگاری مسافر برای کاهش تصادفات نوروزی

استاندار سمنان گفت: یکنواخت بودن، عامل اصلی تصادفات جاده‌ای در استان است و تقویت ماندگاری مسافر به منظور راهکار موثر در کاهش تصادفات جاده‌ای مورد توجه باشد.

سیدمحمدرضا هاشمی اضافه کرد: تصادفات در محورهای مواصلاتی استان، کم‌آبی و کاهش نرخ جمعیت سه چالش اصلی استان سمنان است. ۶۰ درصد تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان از نوع واژگونی است و عامل اصلی واژگونی خستگی و خواب‌آلودگی است.

وی تصریح کرد: ۳۰۰ نفر طی تصادفات رانندگی از ابتدای امسال تا کنون در تصادفات استان سمنان جان باختند که بیش از ۶۰ درصد فوتی‌ها زائران امام رضا(ع) هستند و باید در این زمینه اقدامی اساسی شود.

استاندار سمنان بیان کرد: پلیس راهور و دهیاری‌ها با اهتمام ویژه با تامین امکانات و تجهیزات برای کاهش تصادف تلاش کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، برآیند داده‌ها نشان می‌دهد فرهنگسازی و رفع مشکلات زیرساختی ارکان اصلی و اساسی کاهش تلفات جاده ای در استان سمنان است و باید در این زمینه بیش از پیش تلاش کرد.

جاده های کویری استان نیازمند توجه ویژه و عزم ملی است و با وجود به تردد میلیونی زائران، محورهای مواصلاتی استان سمنان همچنان مشکلات زیرساختی فراوانی دارد، مشکلات زیرساختی که در حوزه راه استان سمنان وجود دارد تنها به تعریض جاده ها ختم نمی شود و باید با راه اندازی جاذبه‌های طبیعی و مصنوعی، گردشگران و مسافران عبوری در جاده‌ها را برای توقف و استراحتی کوتاه ترغیب کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha