رسول سعیدیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیش بینی میشود امسال کشاورزان این شهرستان در این میزان از مزارع خود نخود بهاره کشت کنند که ۸۰ درصد آن نخود سفید و مابقی نخود رنگی (قرمز) است.
وی با اشاره به اینکه نخود در مهاباد به سه صورت کشت پاییزه، انتظاری و بهاره است، افزود: امسال ۸۰ هکتار به صورت پاییزه و ۳۰۰ هکتار نیز به صورت انتظاری نخود در این شهرستان کشت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد اضافه کرد: در کشت انتظاری، کار اواخر آذر انجام میشود و پس از مساعد شدن شرایط آب و هوا، بذر نخود جوانه زده و سر از خاک بیرون میآورد.
سعیدیان گفت: کشت نخود در این شهرستان به ۲ شیوه سنتی و مکانیزه (ردیفکار) انجام میشود و در طول فصل کاشت، کارشناسان ترویجی این اداره ضمن نظارت بر عملکرد دستگاههای کارنده، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
وی تاکید کرد: کشت نخود در مناطق کوهستانی و سردسیر این شهرستان تا اواخر فروردین سال آینده ادامه دارد و زمان برداشت این محصول نیز تیر و مرداد و به شیوه سنتی است.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد یادآور شد: کشت نخود در این منطقه به منظور بهرهوری بیشتر از خاک و تناوب کشت یکسال در میان و بعد از برداشت گندم یا جو انجام میشود چون برای کشت آن در ۲ مرحله پاییز و بهار زمین شخم زده میشود لذا میتواند روش مناسبی برای مبارزه با علف هرز و سایر آفات هم باشد.
وی با اشاره به کشت پاییزه گندم در بیش از ۴۸ هزار هکتار زمین زراعی این شهرستان گفت: از این میزان، ۴۳ هزار هکتار به صورت دیم و پنج هکتار به صورت آبی کشت میشود.
نخود، گیاهی یکساله و بوتهای کوتاه از خانواده حبوبات است که بلندی بوته آن به حدود ۳۰ سانتیمتر میرسد ساقه این گیاه پوشیده از تارهای غدهای است شاخهها نازک، برگهای ریز آن مرکب از ۱۳ تا ۱۷ برگچه کوچک و دندانهدار و گلها سپید با رگههای بنفش یا صورتی است. معمولا در هر غلاف گیاه نخود، یک تا سه نخود تشکیل میشود.
نخود سرشار از پروتئین است و یکی از قدیمیترین حبوبات کشت شده توسط انسان است و بقایای هفت هزار و ۵۰۰ ساله از آن در خاورمیانه یافت شده است، این گیاه دارای دهها رقم کشاورزی مختلف، رنگ، شکل و ویژگیهای متفاوت است.
شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از قطبهای مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
نظر شما