به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «علیاصغر عباسزاده» در حاشیه بازدید از مرز رسمی پرویزخان، افزود: مرز رسمی پرویزخان سهم مهمی در مراودات اقتصادی کشورمان با کشور عراق دارد و بیشترین حجم صادرات استان کرمانشاه از این گذرگاه راهبردی به عنوان شاهراه اقتصادی صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: با از سرگیری ترانزیت سوخت پس از یکسال وقفه از مرز رسمی پرویزخان فعالیتهای اقتصادی شتاب بیشتری به خود گرفته است.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه گفت: هم اکنون روزانه ۱۰۰ دستگاه تانکر سوخت رسان از اقلیم کردستان عراق وارد مرز رسمی پرویزخان می شوند و به صورت حمل یکسره به بنادر جنوبی کشور می روند.
عباس زاده گفت: همچنین ۱۵۰ دستگاه تانکر هم در مخازن مستقر در این مرز کار بارگیری سوخت را به بنادر انجام می دهند.
سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه همچنین در ادامه در نشستی با جمعی از تجار و فعالان اقتصادی مرز رسمی پرویزخان از نزدیک پیگیر خواسته ها و مسائل آن ها در راستای روانسازی امر صادرات شد.
وی در ادامه از بخش های مختلف گمرک پرویزخان، روند صادرات و واردات کالا، ترانزیت سوخت، پیگیری پروژه های عمرانی و مسائل مربوط به تردد در این مرز از بازدید کرد و به بررسی آن ها پرداخت.
استان کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت میگیرد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
نظر شما