سرمایه صندوق نوآوری تناسبی با نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد

تهران- ایرنا- معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، گفت: سرمایه این صندوق با نیازهای شرکت‌های دانش بنیان تناسب ندارد؛ درحالی که با تصویب شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان سرمایه صندوق باید طی پنج سال از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

سیاوش ملکی فر در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و افزایش آن و همچنین کمک به تامین مالی شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: با تصویب قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات در سال ۱۳۸۹ شرکت های دانش بنیان پا گرفتند و روند رو به رشدی پیدا کردند و ما امروز شاهد فعالیت بیش از هشت هزار و ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در بخش های مختلف صنعت و فناوری در استان های مختلف هستیم که این شرکت ها به تامین مالی نیاز دارند.

وی تصریح کرد: براساس آمارها در سال ۱۳۹۹ این شرکت‌ها ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ این رقم به ترتیب به ۳۰۰ و ۴۳۰ هزار میلیارد تومان رسید بنابراین ما با یک رقم ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی در شرکت های دانش بنیان روبرو هستیم که فروش مناسبی است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به تامین مالی شرکت های دانش بنیان از سوی این صندوق اشاره کرد و گفت: مطابق قانون باید سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی سه هزار میلیارد تومان باشد که طی سه سال در اختیار آن قرار می گرفت. دولت هم برای این که صندوق بتواند هم پای شرکت‌های دانش‌بنیان رشد کند باید سالانه نیم درصد از بودجه عمومی را در اختیار آن قرار می داد اما از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، ۲ هزار و ۶۲۲ میلیارد تومان منابع در اختیار ما قرار گرفت و آن سهم نیم درصدی بودجه عمومی دولت به این صندوق هم تاکنون محقق نشد.

ملکی فر یادآور شد: نیم درصد از بودجه عمومی در سال ۱۴۰۲ رقمی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان می شود که اگر این بودجه تحقق یابد می تواند صندوق نوآوری و شکوفایی را به طور جدی تقویت کند.

وی افزود: بنابراین امروز صندوق به لحاظ سرمایه یک جثه ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی دارد، این در حالی است که شرکت های دانش بنیان در حال رشد هستند. صندوقی با سرمایه ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی نمی تواند تامین مالی دانش بنیان ها را که به طور پیوسته در حال رشد هستند به خوبی انجام دهند.

سرمایه صندوق نوآوری تناسبی با نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: البته امسال با توجه به تصویب قانون جهش تولید دو منبع افزایش سرمایه برای صندوق پیش بینی شده است. یکی پرداخت حقوق ورودی ماشین آلات سنگین صنعتی و یکی هم از صادرات کالاهای واسطه ای است که منابع درآمدی خوبی خواهند بود بنابراین با اتکای این دو منبع و سهم نیم درصدی صندوق از بودجه عمومی کشور هیات امنای صندوق مقرر کرد که سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی طی پنج سال آینده به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.

ملکی فر با بیان این که در حال حاضر سرمایه صندوق تناسبی با نیازهای شرکت های دانش بنیان ندارد بار دیگر، یادآور شد: اتفاق خوبی که امسال افتاده تصویب شد که سرمایه صندوق از ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان طی پنج سال به ۱۰۰ هزار میلیاردت ومان افزایش پیدا کند و سه منبع درآمدی خوب یعنی سهم نیم درصدی از بودجه عمومی، صادرات کالاهای واسطه ای نیمه خام و حقوق ورودی ماشین آلات برای آن در نظر گرفته شود.

به گزارش ایرنا، دومین جلسه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش بنیان عصر سه‌شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱ به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور تشکیل شد که در این جلسه با موافقت رئیس جمهور و تصویب هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، میزان سرمایه این صندوق در طی پنج سال به مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش می یابد تا صرف حمایت از تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان شود.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری همچنین گفت: اگر بخواهیم مطابق آنچه رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با نخبگان تاکید کردند و سهم دانش‌بنیان‌ها از اقتصاد کشور در آینده نزدیک به پنج درصد برسانیم، بنابراین حتماً باید تامین مالی آنها را جدی بگیریم.

ملکی فر افزود: هدف این است که سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی به پنج درصد برسد، در حالی که اکنون نزدیک یک درصد است. محاسبات نشان می‌دهد سهم پنج درصدی دانش‌بنیان‌ها از تولید ناخالص داخلی در سال ۱۴۰۶ به معنای فروش ۱۴۰۰ میلیارد تومانی آنها است و با احتساب عوامل مختلف به این جمع‌بندی می‌رسیم که سرمایه صندوق در آن سال باید حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برسد تا بتواند تامین مالی دانش‌بنیان‌ها را به خوبی انجام دهد.

وی ابراز امیدواری کرد که به همت نمایندگان مجلس و دستورالعمل ها و آیین نامه های دولت این افزایش سرمایه اتفاق بیفتد تا بتوان گام های موثرتری برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان برداشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha