به گزارش ایرنا، رافائل گروسی روز سهشنبه در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای آژانس اتمی منتشر شد، عنوان کرد که طرفهای عضو پیمان اکوس تعهدات پادمانی دارند که باید مطابق با موافقت نامههای پادمانی و پروتکلهای مربوطه با آژانس اجرا شوند.
وی افزود: استرالیا به عنوان یک کشور فاقد سلاح هسته ای (NNWS) طرف معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) با آژانس یک موافقتنامه جامع پادمان (CSA) در ارتباط با NPT و یک پروتکل الحاقی منعقد کرده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عنوان کرد که این سازمان طبق موافقتنامه جامع پادمان، این حق و تعهد را دارد که در تمام فعالیتهای هستهای صلحآمیز در داخل خاک استرالیا، بر اجرایی تعهدات پادمانی برای اطمینان از منحرف نشدن به سمت تسلیحات هستهای، نظارت کند.
وی با بیان اینکه «بریتانیا و ایالات متحده هم به عنوان کشورهای دارای تسلیحات هستهای عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای هستند و هر یک با آژانس یک توافقنامه داوطلبانه پادمانی (VOA) و یک پروتکل الحاقی منعقد کردهاند» تصریح کرد: دو کشور موظف هستند تا در چارچوب توافقنامه داوطلبانه پادمانی انتقال بینالمللی مواد هستهای به کشور فاقد سلاح هستهای را به آژانس گزارش دهند.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد: تعهدات قانونی طرفین و جنبههای عدم اشاعه مهم هستند و آژانس به فعالیتهای راستی آزمایی در این زمینه ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، سران آمریکا و انگلیس به همراه نخست وزیر استرالیا دیروز در سندیاگو آمریکا برای اعلام مرحله بعدی اجرای پیمان دفاعی آکوس دیدار کردند.
بر اساس توافقهای بهعمل آمده انگلیس و آمریکا با هدف مقابله با چین و جلوگیری از نفوذ پکن در اقیانوس آرام و هند تصمیم دارند استرالیا را در اوایل دهه ۲۰۳۰ با زیردریاییهای تهاجمی هستهای خود تجهیز کنند.
وانگ ونبین، وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه برنامه زیردریایی پیمان آکوس تحت یک ذهنیت جنگ سرد معمولی شکل گرفته است هشدار داد که این اقدام موجب تخریب صلح و ثبات در منطقه میشود.
نظر شما