بالا آمدن سطح رودخانه دلیل آب گرفتگی برخی معابر اهواز است

اهواز – ایرنا – رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز گفت: کارشناسان آبفا و شهرداری بالا آمدن سطح رودخانه کارون به دلیل باز کردن خروجی سدهای بالادست در روزهای اخیر را دلیل آب گرفتگی برخی خیابان های اهواز پس از بارندگی اخیر اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیاوش محمودی روز سه شنبه در یکصد و دهمین جلسه رسمی در صحن علنی شورای اسلامی کلانشهر اهواز، با اشاره با بارش های اخیر در اهواز و ایجاد آب گرفتگی در برخی خیابان های این کلانشهر گفت: بر اساس اعلام هواشناسی استان، در بارش های اخیر طی ۲۴ ساعت به طور متوسط حدود ۳۲.۵ میلی متر بارندگی در اهواز به ثبت رسیده است.

محمودی ادامه داد: برخی معابر کلانشهر اهواز در ساعت های اولیه این بارندگی دچار آب گرفتگی شد و مشکلاتی برای تردد مردم ایجاد کرد که باید تمام تلاش مجموعه شهرداری و شرکت آب وفاضلاب خوزستان به حداقل رساندن این مشکل‌ها باشد.

وی افزود: آب گرفتگی در برخی محله ها که شرکت آب و فاضلاب در ماه های اخیر در آنجا به اجرای طرح و اصلاح شبکه اقدام کرده بود دور از ذهن است و انتظار این بود حداقل در بارندگی اخیر این مناطق دچار آب گرفتگی نشود.

محمودی ادامه داد: بالا بودن سطح آب رودخانه خروجی آب در نقطه هایی از شبکه فاضلاب که به صورت ثقلی است دلیل آب گرفتگی در برخیخیابان های اهواز شد ولی در نقطه هایی که تخلیه شبکه با استفاده از پمپ و به صورت تحت فشار اجرا شده آب گرفتگی در این بارندگی ها ایجاد نشد.

در بارندگی های اخیر خیابان های مختلفی از کلانشهر اهواز از جمله ادهم، خشایار، کوی علوی، باهنر و کیانشهر دچار آبگرفتگی شد. با پیش بینی احتمال بروز بارندگی های شدید در اواخر اسفند ماه جاری و فروردین ماه سال آینده، خروجی تعدادی از سدهای استان از جمله سد دز برای مدیریت سیل های احتمالی و آورد بالای آب ناشی از آن بارندگی ها، طی روزهای اخیر باز شده که این موضوع موجب بالا آمدن سطح رودخانه های مختلف در خوزستان شده است.

بخش زیادی از خروجی شبکه فاضلاب اهواز وارد رودخانه کارون می شود که بالا بودن سطح آب این رودخانه روند تخلیه شبکه فاضلاب و جمع آوری آب های سطحی را در این شهر در بارندگی اخیر با چالش مواجه کرد.

اهواز آماده بارش‌های شدید پیش رو باشد

وی افزود: با توجه به پیش بینی بارش های شدید در اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه و پیرو آن باز کردن خروجی سدهای استان، برای مهار سیل های احتمالی که موجب بالا آمدن سطح رودخانه می شود باید از امروز آمادگی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی در دستگاه های مرتبط ایجاد شود.

رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با تقدیر از حضور میدانی مدیران شهری برای کاهش مشکلات مردم ناشی از آب گرفتگی گفت: باید از تجربه سیل فروردین ماه سال ۹۸ برای مواجهه با شرایط پیش رو برای جلوگیری از آسیب ها و خسارت های احتمالی استفاده شود.

وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری اهواز افزود: بررسی بودجه سال آینده شهرداری به صورت دقیق و کارشناسی در حال بررسی توسط اعضای شورای اسلامی شهر اهواز و کمیسیون تلفیق است.

پیگیری نکردن مصوبه های شورا نقصی جدی است

محمودی در بخش دیگری از این نشست، پیگیری نکردن لوایح تصویب شده شورای شهر را یکی از نواقص جدی مدیریت شهری دانست و و افزود: اخذ وام دو هزار میلیارد ریالی برای خرید ماشین آلات برای چندمین بار است که در دو سال اخیر به تصویب می رسد اما این موضوع پیگیری نشد و با توجه به تغییر نرخ سود بانکی برای اجرای آن نیاز به لایحه جدید داریم.

وی گفت: شورای اسلامی کلانشهر اهواز ۱۰ اسفند پارسال به لایحه اخذ وام دو هزار میلیارد ریالی با سود هشت درصد رای مثبت داده است اما اجرا نشدن آن باعث شد که بار دیگر این شورا همان لایحه را در ۱۲ مهر امسال ۱۴۰۱ با سود ۱۸ درصد اصلاح کند و دوباره امروز همان لایحه با سود ۲۳ درصد به شورا ارجاع داده شده است.

رییس شورای اسلامی کلانشهر اهواز با تاکید بر ضرورت بهبود تعامل میان بانک های عامل با مدیریت شهری اهواز گفت: مدیران عامل بانک های ملی و شهر باید به صحن شورای اسلامی شهر اهواز دعوت شوند تا ضمن ارتقای تعامل این بانک ها با مدیریت شهری به ابهام اعضا پیرامون نحوه پرداخت تسهیلات بانکی و افزایش نرخ سود این تسهیلات به شهرداری اهواز پاسخ دهند.

مهمتر از خرید ماشین آلات نگهداری مناسب آنهاست

سید ناصر مهداوی با اشاره به لایحه اصلاح اخذ تسهیلات از بانک ملی جهت خرید ماشین آلات مورد نیاز سازمان خدمات موتوری گفت: سازمان خدمات موتوری شهرداری اهواز در گذشته ماشین آلات مختلفی در اختیار داشت که یا از بین رفته و یا فروخته شده و امروز آن ماشین آلات در دسترس نیست.

این عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز افزود: سازمان خدمات موتوری برای جلوگیری از تکرار چنین شرایطی و نگهداری مناسب این تجهیزات و ماشین آلات نظارت و اقدام جدی انجام دهد.

بانک های عامل با مدیریت شهری اهواز تعامل بهتری داشته باشند

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز نیز در این جلسه با اشاره به لایحه اصلاحیه اخذ تسهیلات از بانک ملی جهت خرید ماشین آلات مورد نیاز سازمان خدمات موتوری گفت: اکثر حساب های درآمدی و هزینه ای شهرداری در بانک های ملی و شهر متمرکز است.

علی مدد هاشم پور افزود: شهرداری اهواز طی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به حساب این شهرداری در بانک ملی ۳۲ هزار میلیارد ریال و در بانک شهر ۲۱ هزار و ۸۲۰ میلیون ریال واریزی داشته است.

وی ادامه داد: مبلغ واریزی به حساب های شهرداری اهواز در دو بانک ملی و شهر طی پارسال و امسال بالغ بر ۵۴ هزار میلیارد ریال است به همین دلیل انتظار است که این بانک ها برای پرداخت تسهیلات باید همکاری بیشتری داشته باشند.

هاشم پور افزود: شورای اسلامی کلانشهر اهواز چند ماه قبل لایحه اخذ دو هزار میلیارد ریال تسهیلات از بانک ملی با سود ۱۸ درصد را مصوب کرده است که با تغییر بخش نامه دولت و اصلاح سود بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد، بانک نیز خواستار سود این تسهیلات شده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود ضمن از دستور کار خارج کردن لایحه اصلاحیه اخذ تسهیلات از بانک ملی جهت خرید ماشین آلات مورد نیاز سازمان خدمات موتوری، مدیران بانک های عامل ملی و شهر برای ارتقای تعامل این بانک ها با مدیریت شهری به صحن شورا دعوت شوند.

قرارداد بانک و شهرداری برای پرداخت تسهیلات نهایی نشده است

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر اهواز با اشاره به روند اخذ تسهیلات دو هزار میلیارد ریالی توسط شهرداری اهواز بر اساس مصوبه شورای شهر گفت: بر اساس قرارداد میان شهرداری و بانک ملی مقرر شد که شهرداری وثیقه این تسهیلات را به صورت نقد و ملکی تامین کند.

احمد سراج افزود: شهرداری اهواز باید به صورت نسبت به تامین وثیقه ملکی اقدام می کرد که این وثیقه آماده نشد و وثیقه نقدی نیز تامین نشد که با توجه به وضعیت بازار و شروع افزایش قیمت ماشین آلات مورد نظر شهرداری، حساب شهرداری که عوارض آلایندگی به آن واریز می شود به عنوان وثیقه نقدی معرفی کرده است.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه قراردادی میان بانک و شهرداری نهایی نشده است، بنابراین بانک پرداخت این تسهیلات را به نرخ ۲۳ درصد افزایش داده است ادامه داد: بانک ملی با بلوکه کردن پول موجود در حساب معرفی شده شهرداری، متناسب با آن اقدام به پرداخت بخشی از این تسهیلات کرده و این در حالی است که در عمل قراردادی میان بانک و شهرداری به امضا نرسیده است.

سراج افزود: با بخشنامه دولت و تغییر سود بانکی، بانک ملی پس از پرداخت ۶۰۰ میلیارد ریال پرداخت مابقی وام را متوقف کرده است.

وی ادامه داد: شهرداری با ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده بانکی اقدام به خرید بخشی از ماشین آلات مورد نیاز خود کرد که هم اکنون با افزایش قیمت های بازار ارزش این ماشین آلات امروز ۸۰۰ میلیارد ریال شده است.

اعضای شورای اسلامی کلانشهر اهواز در این نشست پس از طرح نظر اعضا لایحه اصلاحیه اخذ تسهیلات دو هزار میلیارد ریالی از بانک ملی با اقساط ۳۶ ماهه و سود ۲۳ درصد جهت خرید ماشین آلات مورد نیاز سازمان خدمات موتوری را از دستور کار خارج و بررسی این لایحه را به بعد از برگزاری جلسه مشترک با مدیران عامل بانک های ملی و شهر موکول کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha