به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن ساسانی روز چهارشنبه در نشست تخصصی آب و رسانه در محل سالن اجتماعات این شرکت افزود: این رقم در بازه زمانی سه ساله و برای طرحهای مرتبط با تامین آب آشامیدنی و سامانه دوم آبرسانی اصفهان لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: بخشی از رقم مورد اشاره در تعهدات دولت، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن از محل تهاتر نفت و هزار میلیارد تومان آن از محل فروش املاک آب منطقهای که فرایند مزایده این املاک اردیبهشت سال ۱۴۰۲ آغاز میشود، خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان اضافه کرد: تا به امروز حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات سفر رییس جمهور به این استان به صورت نقدی وصول شده است.
ساسانی با بیان اینکه طرحهای آبی این خطه بویژه با پیگیریهای استاندار با جدیت پیش میرود خاطرنشان کرد: برای مثال پروژه انتقال آب خِرسان با هدف تامین آب آشامیدنی استان های اصفهان، کرمان و یزد و جزو مصوبات وزارت نیرو و ساخت سد آن با گنجایشی حدود ۲.۷ میلیارد متر مکعب در حال انجام است.
وی همچنین با اشاره به پروژه سد سرداب در شهرستان فریدونشهر با ظرفیتی حدود ۴۲ میلیون متر مکعب تصریح کرد: این طرح تاکنون ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و پیش بینی ما برای آبگیری در مهر ۱۴۰۲ خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان در مورد طرح بهشت آباد نیز اضافه کرد: این پروژه که از سال ۹۳ به شرکت آب نیروی ایران واگذار شده و روند از سرگیری عملیات اجرایی آن در حال انجام است.
ساسانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بارشای موثر در ماه های اخیر خاطرنشان کرد: همین موضوع و هدایت سیلاب های ناشی از بارش در اواخر بهمن، رسیدن حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در روزهای اخیر به تالاب بین المللی گاوخونی را در پی داشت.
وی به همزمانی بارش ها و افزایش خروجی سد زاینده رود برای اختصاص آب برای کشت کشاورزان شرق اصفهان اشاره کرد و افزود: این امر در کنار هدایت آب به سمت تالاب سبب توزیع بهتر آب برای مزارع شد.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان اظهارداشت: از اول ماه جاری توزیع آب در شبکههای آبیاری کشاورزی بسته شد و آب رودخانه به سمت تالاب رفت، تلاش ما بر مبنای جدول منابع و مصارف جاری سازی آب به سمت تالاب خواهد بود.
ساسانی درباره مرحله دوم افزایش خروجی سد زاینده رود به منظور تخصیص آب برای کشت در شرق اصفهان گفت: زمان این اقدام به بارشها و درجه گرمای هوا در روزهای آینده بستگی دارد به این صورت که بارش در ابتدای بهار اختصاص دیرتری را به همراه دارد، اما در تلاشیم که جریان فعلی زاینده رود را برای ایام نوروز حفظ کنیم.
در این نشست همچنین شماری از رسانههای فعال و اثرگذار در حوزه آب استان اصفهان از جمله ایرنا تقدیر به عمل آمد و از علیرضا حکیمیان خبرنگار حوزه آب این رسانه تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور به همراه جمعی از اعضای هیات دولت در بیست و پنجمین سفر استانی خود ۲۶ خرداد ماه به استان اصفهان سفر کرد.
رودخانه زایندهرود که نقشی اصلی و مؤثری در پایداری محیط زیست، تأمین آب آشامیدنی، رونق کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها، به یک رودخانه با جریان دورهای، تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
نظر شما