به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نشست تقدیر از دست اندرکاران نخستین همایش بین المللی نهضت ترجمه و انتشار مفاهیم ارزشی دفاع مقدس با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و رؤسای دانشگاههای بوعلی سینا همدان، لرستان، بینالمللی امام خمینی (ره)، به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران روز چهارشنبه برگزار شد.
محمدعلی زلفیگل در این نشست گفت: این اقدام که آثار دفاع مقدس به دیگر زبانها هم ترجمه شوند، در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری است. باید کوشش کرد ترجمه آثار دفاع مقدس به دیگر زبانها در همه دانشگاههای کشور ترویج شود.
وزیر علوم اظهار داشت: اینکه فرهنگ، گفتار و رفتار ایران به سایر زبان های دنیا ترجمه شود، در واقع تقویت و ترویج بین المللی فرهنگ ایرانی، اسلامی است. فرهنگ ایرانی، اسلامی یک فرهنگ بسیار غنی است که باید ابعاد آن برای جهانیان هر چه بیشتر معرفی شود.
وی به این نکته اشاره کرد که در نظام سلطه، اساس این نوع نظام، گسترش سلطهگری بر جهان است در حالی که در فرهنگ و ادبیات غنی ایران، کرامت انسانها جایگاه دارد و این نوعی احترام فرهنگ ایرانی به کرامت انسانی و نشان دادن پلیدبودن سلطهگری است.
وزیر علوم ادامه داد: اختلاف و تقابل بین ما و نظام سلطه یک تقابل جدی و اساسی است؛ نظام سلطه به دنبال سلطهگری جهانی است اما اعتقاد آرمانی ما بر اساس آموزههای دینی این است که حکومت جهانی توسط امام زمان (عج) تشکیل خواهد شد.
محمدعلی زلفی گل، تأکید کرد: توجه به علم و اقتدار علمی، جایگاه بسیار ارزشمند و مهمی در تفکر اسلامی دارد. امروز دنیا به دنبال نفوذ ارزان است که مصداقش فضای مجازی است. همچنین عرصه های علم و دانش از جمله متغیرهای نفوذ در جهان هستند که در این زمینه نیز باید متغیرهای علم و دانش تقویت شوند.
وزیر علوم گفت: نهضت ترجمه از درون به بیرون که بخشی از آن هم نهضت ترجمه آثار دفاع مقدس به دیگر زبان ها است، بخشی از تلاش ارزشمند برای تقویت اقتدار علمی ایران در جهان به شمار می رود. نهضت ترجمه از درون به بیرون از جمله این نوع اقتدار علمی، فرهنگی است.
وی اظهار داشت: اگر میخواهیم انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان بیش از پیش الهام بخش باشد، باید فرهنگ ایرانی، اسلامی بر اساس نهضت ترجمه از درون به بیرون، به یک نهضت فراگیر تبدیل شود.
زلفی گل همچنین با تاکید بر تقویت فرهنگ ایثار و شهادت و ترجمه آثار دفاع مقدس به سایر زبانهای دنیا، ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی و علمی از جمله ارکان مهم دیپلماسی هستند. با تلاشهای علمی صورت گرفته، جایگاه دانشمندان ایران در سطح جهان یک جایگاه به رسمیت شناخته شده توسط دیگر کشورها است.
در این نشست از روسای دانشگاههای بوعلی سینا همدان، لرستان، علوم پزشکی همدان، بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان و مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور تجلیل شد.
از جمله برآیندهای این همایش، ترجمه برخی آثار دفاع مقدس با مشارکت دانشجویان بینالملل این دانشگاهها به زبانهای مختلف دنیا بود.
نظر شما