شهروندان استان مرکزی ماهی قرمز را از مراکز بهداشتی خریداری کنند

اراک - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شهروندان این استان ماهی قرمز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دامپزشکی استان مرکزی، دکتر«محمد فتاحی» افزود: شهروندان این استان برای حفظ سلامت خانواده خود، ماهی قرمز نوروز را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنند و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره‌گردان به دلیل امکان نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی نامناسب خودداری شود.

وی ادامه داد: شهروندان از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علایم شنای غیرطبیعی، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن، خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ظرف نگهداری ماهی قرمز باید دهانه باز باشد تا اکسیژن‌رسانی لازم صورت گیرد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی نیز حداقل ۲ لیتر است.

فتاحی افزود: با توجه به اینکه اکسیژن موجود در آب در دمای پایین ماندگاری بیشتری دارد نیاز است تنگ ماهی در فضای خنک‌تر منزل نگهداری شود و در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده، ۲۴ ساعت در هوای آزاد برای کلرزدایی و تعادل اکسیژن، قرار داده شود.

وی اظهار کرد: غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود و یا از غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات استفاده شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نیست و در صورت لزوم و به خصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت‌های پوستی، از دستکش استفاده کنند و شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهی انجام شود.

فتاحی افزود: برای ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، می‌توان از نمک به میزان سه درصد و یا سایر ضدعفونی کننده‌ها از جمله پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

وی گفت: از ریختن آب تعویضی ماهی در معابر عمومی خوداری شود و در پایان نوروز نیز از رهاسازی ماهی‌ها در رودخانه‌ها و نهرها پرهیز شود و ماهی در محل‌های خاصی که شهرداری مشخص کرده، رهاسازی شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، عرضه هرگونه خزنده، دوزیست و حلزون را ممنوع عنوان کرد و افزود: برخی از گونه‌ها مانند لاک‌پشت سنگاپوری و یا مینیاتوری(گوش قرمز) به عنوان مخزن بیماری باکتریایی سالمونلوز است و موجب گاستروانتریت در انسان می‌شود و نیاز است شهروندان از خرید این جانوان خودداری کنند.

دکتر فتاحی ادامه داد: شهروندان می‌توانید برای رهاسازی ماهیان به پارک وحش اراک مراجعه کنند و از رهاسازی ماهی در استخرها، سدها و رودخانه‌ها بدلیل جلوگیری از تغییر ژنتیکی و انتقال آلودگی به ماهیان بومی خودداری کنند.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک‌هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha