احسان عباسپور یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بخش اول از فاز دوم طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان را جزو بزرگترین پروژههای انجام شده در کشور دانست و اظهارکرد: این پروژه به دست متخصصان داخلی به مرحله بهرهبراری رسیده است.
وی ادامه داد: احیا جایگاه تاریخی پالایشگاه آبادان، اشتغالزایی و افزایش ظرفیت تولید از جمله دستاوردهای اجرای این پروژه محسوب می شود.
فرماندار ویژه آبادان با اشاره به اجرای سخت این طرح در شرایط سخت تحریمی با تکیه بر توان داخلی گفت: از ابتدای آغاز احداث این فاز امکان اشتغال برای هفت هزار و ۴۰۰ نفر فراهم شد که با بهرهبرداری از آن برای ۳۰۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد شد.
عباسپور بیانکرد: همچنین این پروژه ملی بر عمران و آبادانی شهر تاثیر مثبت خواهد داشت و فرصتی برای جبران عقب ماندگیهای آبادان خواهد بود.
وی به تلاشهای فراوان کارکنان فنی و کارگران اجرای فاز2 پالایشگاه آبادان در شرایط سخت آب و هوایی اشاره کرد و گفت: در یکی از کشورهای اطراف در سال ۲۰۱۵ پروژهای مشابه تعریف شد و بیان شد تا سال ۲۰۲۳ از آن پروژه بهره برداری خواهد شد آنها برخلاف ما تحریم نبودند، ولی امروز شاهد این هستیم که تلاش فرزندان این خاک به ثمر نشسته و این پروژه در آستانه بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: عواملی مانند کرونا، تحریمها و نبود شرکتهای خارجی نیز در مسیر تکمیل بخش نخست فاز دو پروژه مانعی ایجاد نکرد بلکه با حضور پیمانکار داخلی پروژه طراحی و به بهره برداری رسید.
پالایشگاه نفت آبادان یکی از بزرگترین پالایشگاههای ایران است که فرآوردههایی همچون گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز، سوخت جت، نفت کوره، انواع روغن موتور پایه، انواع قیر، انواع حلالهای نفتی، گوگرد و نفتای (خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) تولید میکند.
این پالایشگاه به عنوان قدیمیترین مجتمع پالایشگاهی کشور ۲۵ درصد سوخت ایران را تامین میکند.
ساخت این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ هجری شمسی به پایان رسید و تا آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹ بزرگترین پالایشگاه دنیا با ظرفیت تصفیه ۶۲۸ هزار بشکه نفت در روز به شمار میرفت.
پالایشگاه آبادان نخستین پالایشگاه نفت غرب آسیا با قدمتی ۱۱۰ ساله و از قطبهای مهم پالایشی کشور است. اکنون این پالایشگاه در آستانه بهرهبرداری از فاز دوم مجموعه جدید پالایشی با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز با عنوان طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه قرار گرفته است.
طرح توسعه و تثبیت فاز ۲ پالایشگاه آبادان با سرمایهگذاری ۱.۲ میلیارد دلاری هماکنون در مرحله بهره برداری قرار داد. در این فاز، واحدهای تولید هیدروژن HPU، هیدروکراکر HCU، گاز مایع LPG، واحد تقطیر نفت خام و واحد تقطیر خلا CDU/VDU و واحدهای یوتیلیتی و تاسیسات جانبی آماده افتتاح است.
در این طرح ۱۸ واحد از مجموعه واحدهای پالایشی در مدار سرویس و تولید قرار خواهند گرفت که دارای شاخصها و ویژگیهای منحصر به فردی هستند؛ از جمله برج تقطیر اتمسفریک با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه که در نوع خود در منطقه بینظیر است در حالی که بزرگترین برجهای اتمسفریک خاورمیانه حداکثر ۱۵۰ هزار بشکه ظرفیت دارند. واحد تقطیر در خلاء یا وکیومی که در این طرح ساخته شده نیز به قطر ۱۱ متر و ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز که خودش معادل یک پالایشگاه است، بزرگترین واحد تقطیر خلاء در غرب آسیا محسوب میشود.
احداث بلندترین مشعل پالایشگاهی به ارتفاع ۱۲۷ متر، رکورد ۳۴ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه ناتوانکننده و انجام حمل ریلی و زمینی تجهیزات از خارج که برای اولین بار در اجرای مگا پروژههای پالایشی و پتروشیمی صورت میگیرد، از دیگر شاخصهای این طرح است.
یکی از اهداف این طرح، بهینهسازی محصولات پالایشی بر اساس استانداردهای روز جهان است که با احداث واحدهای تکمیلی در بخش دوم طرح صورت گرفت همچنین میزان تولید بنزین را به ۱۴ لیتر و گازوئیل را به ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش میدهد.
نظر شما