مرتضی فاخری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با توصیف پیش بینی وضعیت جوی و دریایی استان هرمزگان و جزیره قشم برای روزهای ابتدای سال ۱۴۰۲، افزود: با توجه به شدت عمل این جریان، با سرعت بادهایی به بیش از ۳۰ نات و ارتفاع موج به فراتر از ۲ متر مواجه خواهیم بود که این وضعیت با گردوخاک و کاهش دید افقی نیز همراه خواهد بود.
وی درباره منطقه بندی این جریان گفت: از ظهر چهارشنبه تا صبح پنجشنبه (دوم و سوم فروردین ۱۴۰۲) در مناطق دریایی مرکز هرمزگان (بندرعباس، قشم، هرمز، لارک، هنگام، خمیر، لافت و پُل) و از ظهر چهارشنبه تا صبح جمعه در مناطق دریایی غرب هرمزگان (لنگه، کیش، چارک، آفتاب، لاوان، سیری، ابوموسی و جزایر تنب)، شاهد این جریان تند و طوفانی خواهیم بود.
کارشناس هواشناسی دریایی اداره بنادر و دریانوردی قشم از هموطنان و گردشگران نوروزی درخواست کرد ضمن توجه به هشدارهای جوی و دریایی، در صورت بروز هرگونه حادثه دریایی با شماره تماس ۱۵۵۰ (مرکز هماهنگی جستجو و نجات دریایی) ارتباط برقرار کرده تا مراحل کمک رسانی به فرد یا شناور حادثه دیده انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ واقع شده است.
استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است.
جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه می باشد.
نظر شما