رضا روشن ضمیر روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بافت جمعیتی خراسان شمالی از جامعه مولد عشایر تشکیل شده است و این قشر زحمتکش از ۷۳۸ خانوار و جمعیت ۳۰ هزار نفری تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: عشایر ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل و ۳۰ درصد از گوشت قرمز و ۲۸ درصد صنایع دستی استان را تولید می کنند.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی ادامه داد: این میزان از تولیدات و آداب و رسوم بسیار جذاب و دیدنی باید در دید عموم گذاشته شود و ایام نوروز فرصت مناسبی است تا زیباییهای جامعه عشایری استان به مسافران عرضه شود.
وی عنوان کرد: بر اساس آمار موجود، حدود ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها و استانها اتفاق میافتد، بنابراین کمپین ۳۰۶۰ راه اندازی شده است تا مسافران در این محلها یک توقف موقت و استراحت همراه با دریافت خدمات مختلف فرهنگی و سایر موارد مورد نیاز داشته باشند.
روشن ضمیر یادآور شد: عشایر خراسان شمالی نیز د راستای این کمپین در ورودی های شهرها نوروزگاه برپا کرده اند تا با ارایه نوع زندگی و خوراک و آداب و رسوم خود مسافران را اندکی متوقف و با فرهنگ خراسان شمالی آشنا کنند.
وی با بیان اینکه امسال به دلیل تقارن نوروز با ماه مبارک رمضان بیشتر سفرها در اواخر سال و هفته ابتدایی فروردین سال آینده صورت می گیرد، افزود: به همین دلیل در روزهای پایانی سال جاری و روزهای نخست سال جدید تراکم بالای مسافران در مناطق مختلف به خصوص جنوب کشور پیش بینی می شود، بنابراین با راهاندازی کمپین و اطلاع رسانی برای ارائه خدمات بهتر به مردم تلاش مضاعف صورت میگیرد.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی ادامه داد: این اقدام ضمن ایجاد جذابیت های گردشگری استان برای مسافران نوروزی، فرصتی برای ارائه محصولات تولیدی عشایر و صنایع دستی آنها است تا با فراهم کردن زمینه فروش آنها رونقی بر معیشت عشایر و تولید کنندگان باشد.
وی یادآور شد: سازمان امور عشایری کشور در راستای ایجاد تنوع در اشتغال و درآمد عشایر که معیشت آنها فقط به دام و مرتع وابسته نباشد گردشگری عشایری، توجه به صنایع دستی و گیاهان دارویی را در اولویت قرار داده و در همین راستا در خراسان شمالی نیز برنامه هایی برای رونق گردشگری عشایری مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای سه زیست بوم عشایری اترک شمالی- جنوبی و کرمانج غربی است.
مناظر طبیعی شامل مناطق ییلاقی و قشلاقی و پراکندگی عشایر در هنگام ییلاق در دامنه کوهها از جاذبه های گردشگری عشایری خراسان شمالی است.
صنایع دستی عشایر از جمله قالی، قالیچه، گلیم، سفره کردی، کناره، پادری، خورجین، پلاس و لباس های محلی این قشر هم برای گردشگران قابل توجه است.
خراسان شمالی ۳۰ هزار عشایر دارد که با داشتن ۶۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند و به طور میانگین ۲۵ درصد از گوشت قرمز این استان نیز از سوی عشایر تامین میشود.
نظر شما