به گزارش ایرنا، در مسیر مشهد به شهرهای جنوبی و جنوب شرق کشور وقتی به ۲۰ کیلومتری تربت حیدریه نزدیک میشوی آرامآرام در سمت راست جاده ارتفاعات سبز رنگی توجه گردشگران را به خود جلب میکند که برای بومیان منطقه شناخته شده و پارک پیشکوه نام گرفته است.
پارک جنگلی پیشکوه تربتحیدریه اگرچه طی ۲۰ تا ۳۰ سال اخیر با دخالت انسان در طبیعت غرب شهر و در دامنه کوههای مرتفع با ایجاد زیرساخت های شهری ساخته شده است اما طی همین مدت فضایی مفرح پدید آورد ولی به سبب عمر کم هنوز برای گردشگران کمتر شناخته شده است.
در پیوند با کم و کیف پارک جنگلی پیشکوه و طرحهای توسعهای ارتفاعات سبز تربت حیدریه، رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای شهر به خبرنگار ایرنا گفت: عملیات ساخت این بوستان به مساحت ۸۰۰ هکتار از سال ۷۸ آغاز و تاکنون ۱۳۵ هزار اصله درخت در آن کاشته شده است و این روند توسعه سبز همچنان ادامه دارد.
سیدجمال یوسفزاده با یادآوری اینکه برای آبیاری فضای سبز پیشکوه از پنج حلقه چاه استفاده میشود، افزود: عمده درختان کاشته شده در پیشکوه شامل توت ژاپنی، کاکتوس، ارغوان یا زیتون تلخ است که کمتر به بیماری مبتلا می شوند ضمن اینکه کشت درخت مثمر (به دلیل مشکلات خاص آن در مناطق عمومی) در برنامه شهرداری نیست.
وی اضافه کرد: همچنین کشت انواع گلهای بنفشه، کوکب، اختر، داودی، همیشه بهار، اطلسی، شقایق و گل ناز در پارک پیشکوه کشت می شود که با آب و هوای منطقه سازگاری دارد.
یوسفزاده در خصوص ایجاد زیرساخت های گردشگری و تفریحی نیز گفت: مسجد، پارک ویژه زنان به همراه پیست اختصاصی دوچرخهسواری، مجموعههای ورزشی شامل پیست اسکیت، زمین والیبال، بسکتبال، مسیر ویژه کوهنوردی، پارک کودک به همراه وسایل بازی و آموزشی کودکان، ابزار و لوازم تندرستی در فضای باز بوستان، نصب آلاچیق و نیمکت و نیز مسیرهای مناسب پیادهروی در پارک پیشکوه احداث شده است.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر به دیگر امکانات در دست ساخت اشاره و اظهار کرد: سینمای تابستانی، استخر سرپوشیده و مجتمع فرهنگی - هنری از جمله این موارد است.
یوسفزاده افزود: مهترین طرحی که اکنون شهرداری تربت حیدریه به دنبال اجرای آن است ایجاد کمربند سبز به طول هفت کیلومتر از بوستان ثامن تا پیشکوه است تا دسترسی مسافران و گردشگران از خدمات عمومی پارک آسان شود.
وی تصریح کرد: با احداث این کمربند سبز و به تبع آن ایجاد تاسیسات گردشگری، تجاری و اقامتی زمینه ماندگاری مسافران بیشتر فراهم شده که به اقتصاد گردشگری منطقه کمک خواهد کرد.
به گزارش ایرنا تربت حیدریه در دالان ارتباطی شرق کشور حلقه اصلی اتصال استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور همچون بندرعباس، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به مشهد مقدس محسوب می شود و میانگین تردد در کمربندی این شهرستان ۱۰ هزار خودرو سبک و سنگین در شبانه روز است.
تربت حیدریه از شهرستانهای مهم و بزرگ خراسان رضوی به عنوان معبر مهم گردشگری شرق کشور حدود ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری دارد که ۹۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس و مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.
نظر شما