۲۱۰ هزار مسافر از جاذبه‌های گردشگری تربت حیدریه دیدن کردند

تربت حیدریه - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه گفت: بدون احتساب مسافران و زائران عبوری از این شهرستان، بیش از ۲۱۰ هزار نفر در بازه زمانی ۲۵ اسفند پارسال تا دهم فروردین ماه جاری برای دیدن جاذبه های گردشگری این خطه از خراسان رضوی وارد شهرستان شدند.

علی محمدی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با احتساب زائران و مسافران عبوری که از نقاط جنوبی و جنوب شرق کشور به سمت مشهد طی طریق کرده و صرفا در تربت حیدریه توقف کوتاه داشتند؛ افزون بر ۵۰۰ هزار نفر گردشگر طی مدت یاد شده وارد شهرستان تربت حیدریه شده اند.

وی اضافه کرد: در تعطیلات نوروزی امسال مجموعه فرهنگی و تاریخی قطب الدین حیدر تربت حیدریه و ۲ بخش ییلاقی "کدکن" و "بایگ" با جاذبه های متنوع طبیعی و صنایع دستی بیشتر از سایر نقاط گردشگری شهرستان بازدید کننده داشت.

به گفته وی، بخش بایگ تربت حیدریه علاوه بر جاذبه های دیدنی همچون آبشار رودمعجن و طبیعت بکر روستای حصار و نظایر آن به سبب صنایع دستی خلاق همچون ابریشم و حلوا جوزی شهره عام و خاص است، بنابراین جذابیت زیادی برای مسافران و گردشگران دارد.

محمدی اظهار کرد: همچنین بخش کدکن تربت حیدریه زادگاه عطار نیشابوری؛ دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی و سردار شهید برونسی به سبب جاذبه شیخ حیدر کدکنی، آرامگاه ابراهیم بن اسحاق کدکنی پدر شیخ عطار و بهره مندی از باغات و ییلاقات فراوان و نزدیکی به نیشابور از جذابیت بالای گردشگری بهره مند است.

وی ابراز کرد: مجموعه فرهنگی - تاریخی قطب الدین حیدر تربت حیدریه آرامگاه این عارف نامی نیز به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر و دسترسی آسان به نقاط شهری و باغ ملی، موزه مردم شناسی، بازارچه صنایع دستی و نظایر آن جذابیت بی بدیلی برای گردشگران و بازدیدکنندگان دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری تربت حیدریه با بیان اینکه چهار بازارچه صنایع دستی و سوغات در مبادی ورودی و خروجی و نیز داخل شهر، صنایع دستی و خوراکی های سنتی شهرستان را به گردشگران عرضه می‌کند، افزود: همچنین جشن نوروزگاه طبق سنت همه ساله اما با رویکرد رمضانی در مجموعه فرهنگی - تاریخی قطب الدین حیدر برگزار که با استقبال شهروندان و گردشگران مواجه شد.

وی از جمله اهداف برگزاری جشن‌های نوروزگاه را احیای آداب و سنن ملی و محلی مرتبط با نوروز، تقویت روحیه نشاط و شادابی جامعه و آشنایی نسل جدید با فرهنگ غنی نیاکان و نیز جذب بیشتر گردشگر اعلام کرد.

وی با یادآوری اینکه در آیین جشن نوروزی بسیاری از بازی‌های بومی محلی، موسیقی فولکلور و غذاهای سنتی روستاهای تربت حیدریه عرضه و به نمایش گذاشته شد، همچنین به دیگر جاذبه های گردشگری شهرستان پرداخت و گفت: در تعطیلات نوروزی امسال آبشار رودمعجن، رودخانه حصار، ارتفاعات ملکوه، مناطق ییلاقی صنوبر، بکاول، کامه، منطقه شکارممنوع سریشا، موزه حیات وحش، باغ ملی، موزه مردم شناسی و بوستان پیشکوه تربت حیدریه با استقبال گردشگران مواجه بوده است.

محمدی تصریح کرد: تنوع اقلیمی و جغرافیایی تربت حیدریه باعث شده است، این شهرستان جذابیت های متنوعی از جمله در حوزه گردشگران اکوتوریسم، توریسم روستایی و عشایری، غذاهای محلی و داروهای گیاهی و گردشگری ورزشی داشته باشد.

دبیر خدمات سفر تربت حیدریه صنایع دستی و مشاغل سنتی شهرستان را نیز ارزشمند خواند و گفت: آهنگری، مسگری، نجاری، نمدمالی، حصیربافی، فرت‌بافی و فرش‌بافی از جمله این مشاغل هستند.

وی افزود: وجود ۹ رباط و کاروانسرا و پنج سرای تاریخی در تربت حیدریه نشان از موقعیت راهبردی این شهرستان از گذشته های دور تاریخی تا امروز دارد و هم اکنون نیز این شهرستان دروازه ورودی استانهای جنوبی و جنوب شرق کشور به مشهد مقدس محسوب می شود.

تربت حیدریه با مزیت های گوناگون در بخش مختلف به فاصله ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha