سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری نیازمند سیاست‌های تشویقی است

تهران- ایرنا- رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور گفت: سرمایه گذاری در حوزه فناوری پرخطر و بازدهی آن بلندمدت است. بنابراین در این حوزه نیازمند تعریف مشوق‌های خوبی هستیم که هر سرمایه گذار با مقایسه بازارهای دیگر حوزه فناوری را انتخاب کند.

محمد مهدی فریدوند در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برنامه های انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر و اهداف آن گفت: از مشکلات حوزه دانش بنیان ها بحث توسعه و تقویت شرکت‌های دانش بنیان و فناور تامین مالی آنها است. بر همین اساس در این حوزه صندوق‌های پژوهش و فناوری، صندوق‌های جسورانه بورسی، شرکت های سرمایه گذاری از جمله نهادهایی بودند که شکل گرفتند تا منابع مالی این شرکت ها را تامین کنند.

فریدوند درباره انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر گفت: تمام صندوق‌های سرمایه گذاری دور هم جمع شدند و انجمنی به اسم انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر را شکل دادند. در حال حاضر ۱۲۰ صندوق و نهاد سرمایه گذاری در این انجمن فعال هستند و با هم افزایی و همکاری با یکدیگر بهترین حمایت‌های مالی و اعتباری را از شرکت های دانش بنیان انجام می دهند.

رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور درباره راه های ارتباط شرکت های دانش بنیان با انجمن افزود: یکی از مسیرها برگزاری رویدادهای مختلف در این زمینه است. شرکت ها با حضور و شرکت در این رویدادها می توانند با صندوق های سرمایه گذاری ارتباط برقرار کنند. مسیر دیگر از طریق سایت‌ها، نمایشگاه‌ها و اطلاع رسانی های مختلف است؛ به نحوی که بتوانیم شرکت ها را از خدماتی که ارایه می دهیم مطلع کنیم و در نهایت با فرآیند پذیریشی از شرکت‌ها،‌ می توانیم خدمات به آنها ارایه دهیم.

سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری نیازمند سیاست‌های تشویقی است

فریدوند در ادامه سرمایه گذاری در حوزه فناوری را حوزه پرریسک و بازدهی بلندمدت عنوان کرد و گفت: در مقابل حوزه هایی مانند بازار ارز، سکه و مسکن در کوتاه مدت بازدهی بهتری دارند و همچنین سرمایه گذاری در این حوزه ها هم مسیر طولانی و پیچیده ای ندارد که این باعث می شود سرمایه گذاری مداومی روی حوزه فناوری شکل نگیرد. لذا در حوزه فناوری نیازمند تعریف مشوق‌های خوبی هستیم که هر سرمایه گذاری با مقایسه بازارهای دیگر حوزه فناوری را انتخاب کند.

وی افزود: بنابراین یکی از مشکلات عمده حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر نبودن مشوق های کافی برای سرمایه گذاری در این حوزه و موانع موجود برای سرمایه گذاری است.

رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور درباره حمایت از شرکت‌های فناور و دانش بنیان‌ گفت: در چند سال گذشته کارهای خوبی در انجمن انجام داده ایم که یکی از کارهای اصلی مشارکت در تدوین قانون جهش تولید دانش بنیان بود، اعضای انجمن با هم فکری و هم افزایی و مشارکت چند ماده را برای قانون پیشنهاد دادند که با استقبال مجلس و معاونت علمی روبرو شد و توانستیم با تصویب این قانون کمکی برای سرمایه گذاری و حمایت شرکت ها داشته باشیم.

سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری نیازمند سیاست‌های تشویقی است

فریدوند افزود: مرحله بعدی پیگیری مصوباتی است که تصویب شده است. قانون جهش تولید دانش بنیان ابلاغ شده و آیین نامه هیات وزیران تدوین و ابلاغ شده است. مشارکت در تدوین آیین نامه‌ها، پیگیری از نهادهای مربوطه برای اجرای مصوبات، برگزاری گردهمایی ها و همایش هایی که بتوانیم مسایل و چالش ها را شناسایی کنیم از جمله برنامه های انجمن است.

وی درباره ارزیابی طرح ها برای سرمایه گذاری توسط صندوق‌ها گفت: نهادهای مالی سه خدمت اصلی را ارایه می کنند که یکی بحث ضمانت نامه، دوم تسهیلات و سوم سرمایه گذاری است. هرکدام از این خدمات مسیر ارزیابی و ارزش گذاری آنها متفاوت است.

رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور افزود: به عنوان مثال در بحث سرمایه گذاری، گاهی صندوق‌ها و نهادهای مالی شریک آن طرح می شوند. ارزش گذاری طرح فرآیند پیچیده تری دارد و هر صندوق مسیر ارزیابی خود را دارد، اما در این چند سال خدمات این نهادها در حوزه فناوری رشد خوبی داشته است.

فریدوند ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، حجم کل خدمات اعتباری و مالی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه گذاری به حوزه دانش بنیان‌ها در قالب تسهیلات، ضمانت نامه و سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد ریال بود که در مقایسه با سال ۱۳۹۹ رشد بیش از ۵۰ درصدی داشته است. این رشد خدمات را نشان می دهد، اما نیاز حوزه دانش بنیان و فناوری بیشتر از این است.

سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری نیازمند سیاست‌های تشویقی است


به گزارش ایرنا مجمع عمومی این انجمن سالیانه به طور فوق العاده انجمن صنفی کارفرمایی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر کشور در دهمین سال فعالیت این انجمن با حضور بیش از ۷۰ عضو روز چهارشنبه ۲۰ آبان سال ۱۴۰۱ در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر ایران به عنوان یک نهاد غیر انتفاعی مجوز خود را از سازمان کارگری و کارفرمایی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی دریافت کرده است. توسعه ادبیات سرمایه‌گذاری خطرپذیر همکاری با سازمان‌ها و نهادهای متولی نوآوری در کشور مهمترین فعالیت انجمن در یک دهه گذشته بوده است.

این انجمن هر ساله گزارشی از عملکرد اعضای خود تهیه کرده و آن را در اختیار اعضای خود قرار می دهد. این انجمن در حال حاضر از بیش از ۱۲۰ عضو از صندوق های پژوهش و فناوری، شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر خصوصی، صندوق های جسورانه و تامین سرمایه های بورسی، شتاب دهنده ها و شرکت های توسعه دهنده خدمات فناورانه تشکیل شده است.

این صندوق در سال ۱۴۰۰ موفق به صدور ۳ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان ضمانت‌نامه، یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان تسهیلات و ۲ میلیارد و ۲۱۴ میلیون تومان سرمایه گذاری شده است. داده های این گزارش مربوط به اعضایی بوده است که در سال ۱۴۰۰ گزارش عملکرد خود را به دبیرخانه انجمن ارسال کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha