رئیس جمهوری چین و روسیه : هیچ کشوری نباید تسلیحات اتمی را در خارج از مرزهای خود مستقر کند

تهران-ایرنا- خبرگزاری تاس روز سه شنبه گفت که چین و روسیه در بیانیه ی مشترک اعلام کردند که دو کشور معتقدند هیچ قدرت اتمی نباید سلاح‌های هسته‌ای را در خارج از مرزهای خود مستقر کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری "تاس" در این بیانیه که پس از دیدار ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ، روسای جمهوری روسیه و چین در مسکو منتشر شد آمده است: قدرت‌های هسته‌ای نباید سلاح‌های هسته‌ای خود را فراتر از سرزمین‌های ملی خود مستقر کنند و باید تمام سلاح‌های هسته‌ای مستقر در خارج را به کشور خود بازگردانند.

یک نهاد وابسته به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال ۱۳۹۸ سندی را منتشر و متعاقبا حذف کرد که براستقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در شش پایگاه هوایی در چند کشور اروپایی مهر تائید می‌گذارد.

به گزارش ایرنا, در این سند عنوان شده که بمب‌های هسته‌ای ب - ۶۱ آمریکا درحال حاضر در شش پایگاه در اروپا ذخیره شده است.

این پایگاه‌ها شامل «کلین بروگل» در بلژیک، «باچل» در آلمان، «آویونو» و «گدی تور» در ایتالیا، «ولکل» در هلند و «اینجرلیک» ترکیه هستند.

احداث این پایگاه‌ها، ریشه در توافقنامه‌ای مربوط به جنگ سرد در سال‌های ۱۹۶۰ دارد.

این توافقنامه با هدف جلوگیری از تحرکات اتحاد جماهیر شوروی و متقاعد کردن کشورهای طرف این توافق به این مساله که شروع برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای این کشورها امری لازم و ضروری نیست، منعقد شد.

بمب‌های ب – ۶۱، بمب‌هایی هستند که از قابلیت سوار شدن بر هواپیماهایی چون اف – ۱۵‌ای، اف – ۱۶ و تورنادو برخوردارند.

این بمب‌ها، مهمترین و رایج‌ترین سلاح هسته‌ای در زرادخانه اتمی آمریکا بعد از جنگ سرد هستند.

گفته می‌شود که بیش از سه هزار عدد از این بمب تولید شده و بیش از هزار عدد آن آماده استفاده هستند.

پوتین و جین پینگ عصر روز سه شنبه بعد از مذاکرات گسترده خود در کاخ کرملین بیانیه مشترکی در مورد تعمیق مشارکت همه جانبه و همکاری راهبردی امضا کردند.

پوتین مذاکرات را شی را موفقیت آمیز و سازنده عنوان کرد و گفت: ما صمیمانه از میزبانی از شی جین پینگ در روسیه خوشحالیم.

شی جین پینگ نیز در این نشست گفت که با تلاش مشترک، روابط روسیه و چین پویایی توسعه سالم و پایدار را نشان می‌دهد.

او اظهار کرد : بین فدراسیون روسیه و جمهوری خلق چین، اعتماد متقابل سیاسی در حال تعمیق است، منافع مشترک در حال افزایش است، مردم نزدیکتر می‌شوند.

رئیس جمهوری چین افزود: همکاری در ابعاد تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، انرژی، فرهنگی و بشردوستانه و نیز بین منطقه‌ای در حال توسعه است.

در ۲۰ مارس، شی جین پینگ برای گفت و گو با ولادیمیر پوتین به مسکو سفر کرد. هواپیمای حامل رهبر چین در فرودگاه بین المللی ونکوا ۲ (Vnukovo-۲) به زمین نشست. او تا ۲۲ مارس (دوم فروردین) در روسیه خواهد ماند.

دو سیاستمدار یک روز قبل یک جلسه غیررسمی برگزار کرده بودند. در آن، رئیسان جمهوری فدراسیون روسیه و چین طرح پکن برای حل و فصل مناقشه در اوکراین را مورد بررسی قرار دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha