به گزارش ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی افزود: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه با الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان به صورت تلفنی گفتگو کرد تا بر حمایت دائم آمریکا از تسهیل گفتگوهای صلح دوجانبه با ارمنستان تاکید کند.
وی تصریح کرد: بلینکن در این گفتگو، دستیابی به راه حل برای مسائل باقیمانده را تشویق و تاکید کرد که "راه حل نظامی وجود ندارد."
به گفته پاتل، بلینکن بر اهمیت بازگشایی کریدور لاچین به روی خودروهای تجاری و شخصی تاکید کرد و گفت که ایالات متحده علاقه مند به ادامه همکاری با جمهوری آذربایجان در روند صلح است.
به گزارش ایرنا، همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر این که ارتش جمهوری آذربایجان قصد تحرکاتی را در منطقه دارد، "علی علیزاده" سفیر جمهوری آذربایجان در ایران در توئیتی نوشت: وقت عمل است.
وی با انتشار فیلمی با ادعای قاچاق سلاح به منطقه "خانکندی" که ارمنستان آن را استپاناکرت می داند، نوشته است: واقعیت دیگر مربوط به قاچاق غیرقانونی مهمات نظامی توسط جدایی طلبان ارمنی به خانکندی است.
سفیر جمهوری آذربایجان در ادامه این توئیت با اعتراض به آنچه وی سکوت نمایندگان خارجی درخصوص این اقدام خوانده است، نوشت: چرا نمایندگان خارجی که روزانه در خصوص اقدامات مسالمت آمیز محیط زیست در جاده لاچین - خانکندی برگزار می شود اظهار نظر می کنند، صدای خود را علیه این بی قانونی بلند نمی کنند؟
برخی گزارشهای غیر رسمی حاکی از آن است که ارتش جمهوری آذربایجان قصد دارد به مناطقی در «سیونیک» منطقه هم مرز با ایران در ارمنستان حمله کند.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه ارمنستان پیش از این، با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جمهوری آذربایجان برای یک تجاوز جدید به منطقه قرهباغ و نسلکشی ارامنه آماده میشود.
وزارت خارجه ارمنستان در بیانیه خود تاکید کرده است که باکو هر کاری انجام میدهد تا صلح در منطقه را غیر ممکن سازد. اما اوایل هفته جاری آیخان حاجی زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان گفت که ایروان علاقهای به صلح و ثبات در منطقه ندارد زیرا از پذیرفتن پیشنهاد صلحی که شامل کنار گذاشتن ادعاهای ارضی ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان میشود، طفره میرود.
جمهوری آذربایجان از دسامبر ۲۰۲۲ گذرگاه لاچین که منطقه قره باغ را به سرزمین اصلی ارمنستان متصل میکند، مسدود کرده است و ایروان در این مورد مدعی است که باکو با این کار به دنبال نسل کشی ارمنیها در منطقه قره باغ است.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و الهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان روز ۱۸ فوریه ۲۰۲۳ (۲۹ بهمن ۱۴۰۱) در مونیخ مذاکرات صلحی را انجام دادند اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.
نظر شما