به گزارش ایرنا، محمدامین سالاریپور پس از این بازدید در رابطه با فعالیتهای نوروزی ستاد گردشگری شهرداری تهران، اظهارداشت: ستاد گردشگری در این ایام تلاشهای خوبی برای معرفی جاذبههای گردشگری شهر تهران داشته است و شرایطی را فراهم کرده است تا مردم سفر خوبی را داشته باشند و از این جاذبههای گردشگری بازدید کنند.
شهردار منطقه ۱۴ تهران با تاکید بر این که ضرورت معرفی هر چه بیشتر مجموعههای گردشگری شهرتهران گفت: در مدت اخیر برای معرفی مراکز گردشگری شهرداری فعالیتهای خوبی صورت گرفته است. به نحوی که براساس بازخوردهای دریافتی بسیاری از جاهایی که در گذشته کمتر شناخته شده بودند، امروزه مردم بیشتر با این مکانها و جاذبهها آشنا شدند و این اتفاق حاصل فعالیتها و تلاشهای ستاد گردشگری شهرداری تهران است. اما با این وجود، همچنان نیاز است که این فعالیتها افزایش پیدا کند تا بتوانیم در همه ایام سال و در همه مکانهای شهر، شاهد رونق گردشگری باشیم.
آیینهای سنتی تهران به جاذبه گردشگری موضوعی پایتخت تبدیل شود
سالاریپور با بیان این که در حوزه گردشگری شهر تهران باید به سمت گردشگری موضوعی نیز پیش برویم، تاکید کرد: ما در شهر تهران موضوع ها و مراسمهای خاصی را در یک محدوده شهری در گذشته داشتهایم که از قدیم توسط مردم انجام میگرفته است و امروزه نیز به صورت آیینهای میراثی، اجرا میشود. براین اساس ما میتوانیم گردشگری موضوعی ایجاد کنیم و این آیینها را به شهروندان و مهمانان نورزوی اطلاعرسانی کنیم.
وی گفت: باید مردم را به این مراسمها و آیینها جذب کرد تا به مرور این آیینها را به یک مراسم دائمی یا یک جشنواره تبدیل کرد تا یک جاذبه موضوعی ماندگار شهری شود. به طور مثال ما هم اکنون در منطقه ۱۴، آیین سمنوپزان را داریم که دارای قدمت بسیار زیادی است. در حال حاضر نیز درحال برنامهریزی هستیم تا این مراسم به صورت یک جشنواره در منطقه، برگزار کنیم.
در منطقه ۱۴ قبرستان اقلیتهای مذهبی حفظ شده است
سالاریپور اظهارداشت: منطقه ۱۴ دارای مردم مهماننواز و صلحطلب است زیرا در کمتر جایی از شهر وجود دارد که دارای قبرستان برای اقلیتهای مذهبی بوده و این قبرستان را حفظ کرده باشند. این خصلتها و ویژگیهای مردمی نیز می تواند توسط ستاد گردشگری به عموم شهروندان و میهمانان نوروزی، معرفی شود.
وی گفت: کارکردن روی نام محلات یکی دیگر از فعالیتهایی است که میتوان در حوزه گردشگری شهر تهران انجام داد. در این زمینه میتوانیم به این بپردازیم که نام هر محله چگونه شکل گرفته و با چه ویژگیها و شرایطی این نامگذاری صورت گرفته است.
شهردار منطقه ۱۴ تهران افزود: برای مثال محله دولاب به دلیل وجود چرخی که بر روی سر چاه قرار میگرفته، نامگذاری شده است. این محله دارای خاک حاصلخیزی بوده و برای باغات شهر تهران مناسب بوده است. براین اساس میتوانیم این تاریخچه و هویت محلات را به شهروندان معرفی کنیم و محله را با فضاسازیها و فعالیتهایی به سمت احیا آن شرایط گذشته ببریم و همچنین در مراسمها و جشنوارهها از نمادهای آن محله، استفاده کنیم.
نظر شما