فرشید ذبیحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با هدف خدمت رسانی به مسافران نوروزی و معرفی زندگی عشایری ۱۲ سیاه چادر در مسیرهایی همچون عوارضی تهران_ قم و ورودی های شهرهای ورامین، پیشوا، پاکدشت، دماوند و فیروزکوه برپا شد.
وی افزود: همچنین در ورودی غربی پایتخت در مجموعه برج آزادی نیز سیاه چادرهای عشایری برپا شده است.
مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به استقبال کم نظیر مسافران نوروزی گفت: مسافران با زندگی عشایری آشنا می شوند و دقایقی در سیاه چادرها با پذیرایی جامعه عشایری کام خود را شیرین میکنند.
به گفته وی، به مناسبت ماه مبارک رمضان، ویژه برنامه های عشایری پس از افطار برگزار خواهد شد.
ذبیحی خاطرنشان کرد: جامعه عشایری استان تهران دارای چهار ایل و ۲۷ طایفه است و آلبوم عکسی از عشایر استان های سراسر کشور موجود است که می تواند برای گردشگران و مسافران نوروزی جذاب باشد.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر این استان قشلاق را در جنوبشرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.
عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.
نظر شما