به گزارش ایرنا، جزایر ناز به زبان محلی (دوکرده) در ۲۲ کیلومتری شهر قشم متشکل از سه جزیره با وسعت سه هکتار با سواحل صخره ای و مرجانی است که ارتفاع آنها به پنج تا ۱۰ متر می رسد.
جزیره نشینان قشم، این جزایر را به این دلیل دوکرده مینامند که نیمی از روز را درون آب قرار دارد و نیمی از آن را هم به خشکی متصل است، یعنی در زمان جزر و یا پس روی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکه ای از خشکی، جزیره ناز را به ساحل وصل میکند. هر چند زمان این اتفاق بسیار کوتاه است؛ اما در همین مدت، گردشگران با ورود به جزایر ناز میتوانند لذت کامل را از سواحل زیبا و رویایی آن ببرند.
این جزایر سهگانه نمایش و نمود کاملی از زیباییها خلیج همیشه فارس و آبهای فیروزه ای آن است که هر شب با بالا آمدن آب دریا از جزیره قشم جدا شده و صبح ها با عقب نشینی آب دریا، بار دیگر به این جزیره ملحق می شوند و به گفته بومیان، به دلیل همین ناز کردنشان در پیوستن به قشم است که به جزایر ناز شهرت یافته اند.
حس راه رفتن بر روی آب شاید نخستین و هیجان انگیزترین تجربه ای باشد که برای گردشگران نوروزی در جریان بازدید از این جزایر پیش می آید، چرا که از دید کسانی که از دور شاهد قدم زدن دیگران در حد فاصل بین جزایر ناز و قشم هستند، به نظر می رسد که این گردشگران فصل بهار بر خلاف قوانین طبیعت بر سطح آب راه می روند.
این موضوع ناشی از وجود لایه نازکی از آب دریا بر روی مسیر اتصال این جزایر به قشم است و تصاویر بسیار زیبایی را خلق می کند که اغلب گردشگران و مسافرین نوروزی فصل بهار، از این موقعیت برای ثبت و ضبط این لحظه ها استفاده می کنند.
جزایر سهگانه ناز که علاوه بر زیبایی های بصری، یکی از جاذبه های مشترک زمین شناختی و اکولوژیکی به شمار می آید، در فاصله ۲۲ کیلومتری از ساحل جنوبی شهر قشم واقع شده و محلی است که می توان با پای پیاده یک کیلومتر در داخل آب های خلیج فارس قدم زد.
این محدوده از اسکله صیادی شهر سوزا در غرب، تا صخره لاک پشت در شرق گسترده شده و محدوده دریایی آن ۲ کیلومتر از نوار ساحلی جزیره را در برگرفته و توسط جاده اصلی ساحل جنوبی جزیره قشم قابل دسترسی است.
این پدیده زمین شناختی نادر به دلیل واقع شدن در ناحیه جزر و مدی، به هنگام پایین رفتن آب، با پهنه ای وسیع و پر جاذبه به جزیره قشم متصل می شود و هنگام مد ارتباط خشکی آن با جزیره قطع می شود.
بستر ساحلی موجود در این منطقه نیز یکی از مهم ترین و وسیع ترین بسترهای مرجانی خلیج فارس به شمار می آید که به واسطه آن زنجیره های غذایی بسیار متنوع و پیچیده ای ایجاد شده و تنوع زیستی و اکوسیستم منحصر به فردی در این منطقه شکل گرفته است.
با توجه به این که جزایر سهگانه ناز از جمله جزایر مرجانی خلیج فارس به شمار می آید، در سال های اخیر پژوهش های بسیاری در این منطقه انجام شده که بر اساس آنها ۱۷ گونه از مرجان های آبسنگ ساز با ارزش، در این منطقه شناخته شده و بر شگفتی های این جزایر افزوده است.
این مرجان های آبسنگ ساز در حقیقت یکی از با ارزش ترین اکوسیستم های خلیج فارس به شمار می آید که بستر مناسبی برای تغذیه خزندگان دریایی به ویژه لاک پشت های پوزه عقابی در خطر انقراض فراهم می کند.
لاک پشت های دریایی سبز نیز که جز گونه های در خطر انقراض به شمار می آیند به صورت دایمی برای تغذیه از بسترهای مرجانی، به اطراف این جزایر رفت و آمد می کنند و بر جاذبه های گردشگری این منطقه می افزایند.
با توجه به اینکه محدوده جزر و مدی با بستر صخره ای این جزایر، زیستگاه مناسبی برای انواع بی مهرگان و ماهیان به وجود آورده، غنای این محدوده باعث شده است که پرندگان مهاجر و غیر مهاجر زیادی نیز در این منطقه مشاهده و پستانداران دریایی زیادی به خصوص دلفین های بینی بطری به طور ساکن در محل و دلفین گوژپشت به طور مهاجر در این منطقه دیده شوند.
همچنین در آب های این محدوده گونه ای از صدف های در خطر انقراض که به صدف مروارید ساز لب سیاه شهرت دارد و گونه ای با ارزش از دو کفه ای ها به شمار می رود، را می توان یافت.
از آنجاییکه این ژئوسایت دارای ساحلی ماسه ای و آرام است، بستری مناسب برای ورزش ها و تفریح های دریایی همچون شنا، غواصی، گردشگری و پیاده روی در ساحل بکر و بسیار زیبا به همراه مشاهده انواع آبزیان و پرندگان فراهم کرده است.
در این جزایر سایت پروازی نیز با هدف حمایت از اشتغال جوانان بومی برای انجام ورزش های هوایی و پاراگلایدر سواری ایجاد شده است.
به گفته کارشناسان، با توجه به ظرفیت های شناخته شده ژئوتوریسمی و اکوتوریسمی، این جزایر جذابیت های زیادی برای گردشگران، مسافران و محققان دارد، از این رو برای حفظ ویژگی های اکولوژیکی، ژئومورفولوژیکی و زیبایی شناختی، با همت مدیریت ژئو پارک و محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم در سال ۱۳۹۰ جزایر سهگانه ناز به شماره ثبت ۱۷۸ در فهرست آثار طبیعی ملی جای گرفته است.
همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از اقصی نقاط میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر بفرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.
قشم این روزها میزبان انبوه میهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲٫۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما