۲۷ فروردین ۱۴۰۲، ۸:۰۱
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 85067475
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نقش کلیدی هنرهای نمایشی در توسعه صنعت گردشگری گلستان

گرگان - ایرنا - هنرهای نمایشی گلستان علاوه بر وجوه سرگرمی و هنری به عنوان عاملی در انتقال آموزه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و معرفی بخشی از فرهنگ ارزشمند اقوام مختلف در توسعه صنعت گردشگری استان نقش فراوانی دارند.

به گزارش ایرنا، پیوند هنرهای نمایشی با صنعت گردشگری به منظور معرفی فرهنگ، آئین، آداب و سنت های مختلف نگارستان اقوام گلستان نقش موثری در جذب گردشگران داشته و می توان از این ابزار در راستای تبلیغات و اطلاع‌رسانی استفاده کرد.

هنرهای نمایشی ظرفیت قابل توجهی برای معرفی مکان های گردشگری، خوراک های محلی، صنایع دستی، زبان و لهجه های مختلف شناخته شده یا ناشناخته توسط هنرمندان این عرصه داشته و در جذب گردشگران تاثیر بیشتری نسبت به سایر روش‌های اطلاع‌رسانی دارند.

نقش کلیدی هنرهای نمایشی در توسعه صنعت گردشگری گلستان

هنرهای نمایشی نقش موثری در انتقال فرهنگ دارند

ایمان جهانگیری یکی از کارگردانان و بازیگران هنرهای نمایشی در این ارتباط گفت: مسافران و گردشگرانی که وارد استان می شوند علاقه بسیاری برای آشنایی با فرهنگ و رسوم مختلف گلستان دارند که زبان هنر بهترین قالب انتقال این مهم است.

وی اظهار داشت: خیلی از سنت های استان گلستان از جمله غذاهای بومی، زبان، نوع پوشش و آداب و رسوم بکر بوده و برای همه مسافران نوروزی جالب و جذاب است.

این هنرمند که بیش از ۲۷ سال در عرصه هنرهای نمایشی فعالیت داشته گفت: کتاب های ۲۰۰ صفحه ای مرتبط با فرهنگ اقوام مختلف را شاید افراد خاصی مطالعه کنند ولی یک نمایش روی صحنه را تماشاچیان با جان و دل نگاه می کنند و به خوبی هم با فرهنگ غنی ارائه شده آشنا می شوند.

جهانگیری افزود: هنرمندان هنرهای نمایشی قبل ساخت و تولید یک اثر فولکلور و سنتی با فرهنگ و سنت آن منطقه آشنایی کامل پیدا کرده و سپس در قالب هنر خود مخاطبان را با گنجینه های ارزشمند رسوم آشنا می کنند.

وی اظهار داشت: هنرهای نمایشی و به ویژه تئاتر در پویایی، شادی و نشاط تاثیرات ویژه و مثبتی داشته و این مهم نیازمند توجه است.

نقش کلیدی هنرهای نمایشی در توسعه صنعت گردشگری گلستان

مسوولان از هنر تئاتر در جذب گردشگر استفاده کنند

مریم عبادی یکی از بازیگران تئاتر استان گلستان هم در این ارتباط گفت: تئاتر نقش ویژه ای در انتقال پیشینه تاریخی استان به مخاطبان، مسافران و گردشگران داشته و به ویژه اگر از هنرمندان بومی با گویش و سنت های به خصوص هر منطقه در اجرا استفاده شود.

وی افزود: اجراهایی با گویش های مختلف نگارستان اقوام گلستان تاثیرگذاری بیشتری در آشنایی سنت ها، پیشنه تاریخی و فرهنگی استان داشته و همچنین با فرهنگ تئاتر بیشتر آشنا می شوند.

وی بیان کرد: مسافران و گردشگرانی که در قالب تئاتر با آداب و رسوم منطقه آشنا شده بیشتر سینه به سینه این فرهنگ را انتقال داده و استان گلستان بیشتر در کشور به خوبی معرفی خواهد شد.

این بازیگر تئاتر گفت: زیست بومی طبیعت استان همراه با گویش های زیبا در اجرای تئاتر در جذب مسافر بی شک تاثیر مثبتی خواهد داشت.

عبادی افزود: در مناسبت های خاصی همچون نوروز که مسافران و گردشگران بیشتری وارد استان می‌شوند می توان با برنامه ریزی مسئولان مرتبط از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ورزش و جوانان استان در معرفی بیشتر سنت ها، گویش ها، آداب و رسوم در سال های آینده موفق‌تر عمل کرد و هنرمندان هنرهای نمایشی هم با جان و دل در مناسبت های خاص و تعطیلات مختلف اجرای تئاتر خواهند داشت.

نقش کلیدی هنرهای نمایشی در توسعه صنعت گردشگری گلستان

تئاتر رسانه غیرمستقیم آموزشی است

سعید کاظمیان مدرس و پژوهشگر تئاتر هم در این ارتباط گفت: هنر نمایش اندیشه و فرهنگ هر قوم و ملتی را به خوبی منتقل می کند.

وی افزود: تئاتر گلستان در تاریخ استان با آیین‌های نمایشی همچون تعزیه و نقالی شروع شده و پس از آن مرحوم "محمدهادی نامور راد" استاد و هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر نمایشنامه های خود را برپایه آئین های بومی و محلی نوشتند.

وی اظهار داشت: جنبه های آموزشی در نمایشنامه ها به ویژه برای کودکان پررنگ تر بوده و در خیلی از مدارس دنیا هنر تئاتر به عنوان رسانه ای بوده که غیرمستقیم آموزش می دهد.

این پژوهشگر گلستانی بیان کرد: در هر اثر نمایشی با انتقال معنایی روبرو بوده و زمانی که جامعه ای رشد فکری و فلسفی داشته هنر تئاتر به عنوان ضرورت شناخته می شود.

نقش کلیدی هنرهای نمایشی در توسعه صنعت گردشگری گلستان

هنر نمایش ماهیت فرهنگی گلستان را به گردشگران منتقل می‌کند

زهره غلامی کارشناس نمایش هم در این ارتباط گفت: صنعت گردشگری می تواند ماهیتی فرهنگی کسب نماید اگر با برنامه ریزی منظم و ساختاری فرهنگی و هنری در قالب آثار هنر نمایش تحول پذیری را بر گردشگران که طالب این آگاهی هستند، آسان نماید.

این نویسنده و کارگردان نمایش افزود: گردشگران هر کشور با سابقه فرهنگ و قدمت و نفوذ تفکر، هنر و نوع زندگی پیشینیان در سده های گذشته به خوبی باید آشنا شوند که لازمه معرفی و رونق عرصه فرهنگ است.

وی اظهار داشت: هنر نمایش توانایی بازسازی، به تصویر کشیدن، به کارگیری ضرب المثل ها، شعرها، قصه های بومی و محلی هر کشور را با زبان هنر در روی صحنه و قابل درک کردن مفهوم آن برای قشرهای مختلف تماشاگر را داشته و اینکه چرا و به چه علت اینها سروده شده و زبان به زبان نقل شده تا به ما رسیده است.

غلامی افزود: آئین و رسوم در استان گلستان بسیار است و هر هنرمند متفکر باید با این اوسانه ها آشنایی داشته و با تحقیق و بررسی آنها را دستمایه نوشتن خویش قرار دهد.

این کارشناس نمایش گفت: تئاتر هنری آگاهی دهنده و اثرگذار است و قدرت دارد که در تمامی زمینه های فرهنگی، هنری، اجتماعی، سیاسی، اعتقادی، آداب و سنن کهن، قصه های بومی و محلی اثر تولید کند و تماشاگرش را به درک و شعوری منطقی از آیین و سنت های گلستان وادارد.

وی اظهار داشت: تئاتر می تواند این کهن آداب را که به مرور به فراموشی سپرده می شود برای همگان به تصویر بکشد چرا که هنرمند واقعی با هنرش زندگی می کند و ژرف نگری در جهان پیرامونش را برای تعلیم، تربیت و ترویج تفکر و اندیشه برای بوجود آوردن فرصت های شاد با استفاده از آداب و رسوم زندگی گذشتگان خویش ایجاد نماید.

هم اکنون ۲۰ گروه ثبتی تخصصی و حدود ۸۰۰ بازیگر تئاتر در استان گلستان فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha