۷ فروردین ۱۴۰۲، ۲۳:۵۵
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85067811
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روسیه: تهدید بلاروس,برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی، تاثیری ندارد

تهران-ایرنا- کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که تهدید به تحریم بلاروس تاثیری در برنامه روسیه برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در این کشور ندارد.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا از "هیل", دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که تهدید غرب به تحریم‌های بیشتر بر تصمیم روسیه تاثیری نخواهد داشت.

پسکوف توضیح داد: برنامه‌های روسیه قطعاً نمی‌تواند تحت تأثیر چنین واکنشی قرار گیرد.

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اعلام کرده است که این کشور در بلاروس که در همسایگی آن قرار دارد، تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی مستقر می‌کند.

پوتین اعلام کرده است که این تصمیم پس از توافق با بلاروس گرفته شده و قعطنامه‌های عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای سازمان ملل را نقض نمی‌کند.

رییس جمهور روسیه می‌گوید آمریکا در خاک کشورهای اروپایی تسلیحات هسته‌ای مستقر کرده است.

پوتین توضیح داد الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس مدت هاست موضوع استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس را که هم مرز با لهستان است، مطرح کرده است.

وی اضافه کرد: ما با لوکاشنکو توافق کردیم که تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را بدون نقض رژیم منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای در بلاروس مستقر کنیم.»

به گزارش ایرنا, این تصمیم روسیه با واکنش و انتقاد گسترده کشورهای غربی مواجه شده است و اتحادیه اروپا بلاروس را تهدید کرده است که تحریم‌های بیشتری علیه مینسک وضع خواهد کرد.

جان کربی مقام ارشد دولت آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن تاکنون نشانه و مدرکی درباره اینکه روسیه برای بکارگیری تسلیحات کشتار جمعی در اوکراین، قصدی داشته یا تصمیمی گرفته باشد، مشاهده نکرده است.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی افزود: آمریکا هیچ مدرک و نشانه‌ای مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین تصمیمی برای استفاده از تسلیحات کشتار جمعی یا هسته‌ای در اوکراین گرفته باشد، مشاهده نکرده است.

به گزارش ایرنا, تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در برابر «کلاهک‌های هسته‌ای راهبردی» قرار می‌گیرند که قدرت انفجاری آن‌ها تقریباً برابر با ۵۰۰ تا ۸۰۰ کیلوتُن دینامیت است و برای تخریب مساحت‌های عظیم طراحی شده‌اند. گرچه کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی، قدرت تخریبی و کُشندگی بسیار زیادی دارند، گاهی به این تسلیحات، «اتمهای کوچک» هم گفته می‌شود. این نوع سلاح‌ها برای حملات کوچک و اهداف ویژه و نزدیک مانند مراکز فرماندهی یا برای از بین‌بردن ستونی از تانک‌ها یا ناو گروه‌های جنگی استفاده می‌شود.

در نبردها و جنگ‌های بشر که تاکنون رخ داده است، هیچ کشوری از تسلیحات تاکتیکی استفاده نکرده است. آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق، در جریان جنگ سرد این تسلیحات را با هدف بازدارندگی توسعه دادند. اعضای ناتو این گونه سلاح‌ها را در کشورهای اروپایی مستقر کردند تا به اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش نشان دهند که هر گونه جنگ, حتی درگیری با تسلیحات متعارف می‌تواند منجر به جنگ هسته‌ای شود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha