مسعود بارانی روز سهشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: با بهرهبرداری از این میزان هکتار مزرعه پرورش میگو، ۷۰۰ نفر در استان هرمزگان مشغول به کار شدند.
وی با اشاره به اینکه با ایجاد مزرعههای جدید، در حال حاضر هفت هزار و ۱۰۰ هکتار مزرعه پرورش میگو در هرمزگان داریم، بیان کرد: هم اکنون در بخش پرورش میگوی استان برای سه هزار نفر به صورت مستقیم و هفت هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
سرپرست اداره کل شیلات هرمزگان اظهار کرد: در صورت بهرهبرداری کامل از تمامی زمینهای مطالعه شده، ۱۶۰ هزار تُن ظرفیت تولید میگو در استان وجود دارد که در سال گذشته به میزان ۲۶ هزار تُن تولید وجود داشته است.
بارانی ابراز کرد: هم اکنون ۵۰ هزار هکتار زمین برای پرورش میگو در سطح استان هرمزگان شناسایی و مطالعه شده است که ۲۵ هزار هکتار آن تاکنون واگذار شده و از آن میزان ۱۰ هزار هکتار آماده بهرهبرداری و ۱۵ هزار هکتار نیز در حال احداث است.
وی خاطرنشان کرد: برای ساخت و راهاندازی مزرعه پرورش میگو ۸۰ درصد تسهیلات بانکی در نظرگرفته شده و ۲۰ درصد نیز سهم آورده متقاضی است.وی خاطرنشان کرد: برای ساخت و راهاندازی مزرعه پرورش میگو ۸۰ درصد تسهیلات بانکی در نظرگرفته شده و ۲۰ درصد نیز سهم آورده متقاضی است.
این مسوول شیلاتی در هرمزگان بااشاره به اینکه در مجموع بخش میگوی استان افزون بر ۱۰۰ میلیون دلار ارز آوری داشته است، گفت: میگوی پرورشی هرمزگان علاوه به مصرف در بازار داخلی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا، روسیه و چین صادر میشود.
وی یادآور شد: مهم ترین مزرعه های پرررش میگوی هرمزگان در شهرهای ساحلی سیریک، جاسک، بندرلنگه، میناب، بندرعباس و قشم است.
گفتنی است؛ میگوی پرورشی هرمزگان از گونه وانامی است که بدون آنتی بیوتیک بودن، سرعت رشد بالا و دارا بودن استانداردهای جهانی از ویژگیهای آن است.
صنعت پرورش میگو دارای ظرفیتهای متعددی همچون تکثیر لارو، تامین و تولید خوراک، فرآوری، بستهبندی، حمل و نقل و بازار صادراتی است که این چرخه عظیم میتواند اشتغال و ارزآوری قابل توجهی به همراه داشته باشد.
نظر شما