به گزارش ایرنا، حسین یونسی عصر سهشنبه در نشست فعالان اقتصادی گیلان با استاندار در رشت اظهار کرد: طی سال گذشته پس از پنج سال در بخش تخلیه و بارگیری در بندرانزلی شاهد رکوردشکنی بودیم طبق آمارها گیلان رتبه دوم را در میان بنادر کشور برای تخلیه و بارگیری دارد.
وی افزود: در سال جاری نیز افزایش ترافیک دریایی و تقویت تجهیزات بندری مهمترین اهداف بندری و دریایی استان است.
وی ادامه داد: همچنین طی سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد رشد ۷.۱ درصدی تخلیه و بارگیری کالا بودیم در حالی که طی پنج سال گذشته هیچگاه بندرانزلی نتوانسته بود به تخلیه و بارگیری بیش از ۱.۵ میلیون تن کالا دست یابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان اضافه کرد: در حوزه ترانزیت کالا طی سال گذشته در بندر انزلی شاهد رشد ۳۶۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن بودیم و در بخش عملیات کانتینری نیز رشد ۷۳ درصدی کالا را در بندر انزلی تجربه کردیم.
یونسی اضافه کرد: این در حالی است که تا تیرماه سال گذشته آمار ما منفی بوده اما پس از آن و از اوایل مرداد ماه، کشتیها به سمت گیلان امدند و شاهد حضور روزانه حداقل هشت تا ۹ کشتی بودیم.
مصرف هفت میلیارد مترمکعب گاز توسط مشترکین گیلانی
همچنین عیسی جمالنیکویی سرپرست شرکت گاز استان گیلان در ادامه این جلسه به فعالیت این شرکت اشاره و اظهار کرد: طی سال گذشته حدود هفت میلیارد مترمکعب گاز به مشترکین گیلانی در بخشهای مختلف داده شد.
وی افزود: از این میزان ۲ میلیارد و ۹۴۵ میلیون مترمکعب گاز در بخش نیروگاهی مصرف شده و حدود ۲ میلیارد و ۶۰۲ میلیون مترمکعب گاز توسط خانوارهای گیلانی به مصرف رسیده است.
وی بیان کرد: خوشبختانه این میزان نسبت به سال پیش از آن حدود سه درصد کاهش داشته که با توجه به جذب بیش از ۴۰ هزار مشترک جدید آمار مناسبی است و نشان دهنده رعایت صرفهجویی و مدیریت صحیح مصرف گاز توسط مشترکین خانگی است.
سرپرست شرکت گاز گیلان اضافه کرد: بخش صنعتی و کشاورزی با ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز، رتبه سوم بیشترین میزان مصرف گاز را در استان در اختیار دارد و پس از آن بخش های حمل و نقل با ۳۵۹ میلیون مترمکعب و تجاری با ۲۵۴ میلیون مترمکعب هستند.
طرحهای نویدبخش برای صنعت گیلان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان هم در ادامه جلسه فعالان اقتصادی این استان به ایجاد چند طرح مهم صنعتی در این استان اشاره کرد و گفت: چند طرح صنعتی مهم در این استان افتتاح میشود که علاوه بر افزایش تولیدات در بخش صادرات و میزان اشتغال نیز تاثیرگذار است.
تیمور پورحیدری افزود: افتتاح بزرگترین کارخانه فولاد جهت تولید آهن اسفنجی، افتتاح اولین خط تولید انواع ماشین ظرفشویی، راه انداری کارخانه کاشیهای تزئینی و افتتاح اولین کارخانه سرم سازی از مهمترین این طرح ها بشمار میرود.
وی ادامه داد: همچنین طی سال گذشته ۵۴ واحد صنعتی راکد به چرخه تولید در گیلان بازگشتند و حدود ۲ هزار شرکت تولیدی و صنعتی نیز فعالیت خود را در راستای هوشمندسازی انجام دادند.
در جلسه فعالان اقتصادی گیلانبا اسدالله عباسی استاندار گیلان، سیدمحمد اسحاقی سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری این استان و مدیران دستگاهها و ادارات مختلف گیلان نیز حضور داشتند.
نظر شما