توافق ایران و عربستان دیپلماسی مذهبی در جهان اسلام را تقویت می‌کند 

تهران-ایرنا- دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور خاورمیانه با تاکید بر اهمیت نقش جمهوری اسلامی ایران و عربستان در صیانت از حقوق مسلمین، گفت: احیای روابط میان این دو کشور منجر به ترویج دیپلماسی مذهبی در جهان اسلام می‌شود.

به گزارش ایرنا، مولانا طاهر محمود اشرفی روز چهارشنبه در مصاحبه با ایرنا ، توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه را به دولت و مردم دو کشور تبریک گفت و افزود که جهان اسلام به ویژه ملت‌های منطقه از این تحول خوشحال هستند.

رئیس شورای علمای پاکستان با اشاره به عزم جدی ایران و عربستان برای پرداختن به ملاحظات متقابل و همکاری در راستای تامین منافع مشترک و کمک به تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای، اظهار داشت: پاکستان نیز همگام با کشورهای منطقه و جهان با آغوش باز از توافق تهران و ریاص استقبال کرد و از نقش چین برای تسهیل این فرآیند مهم قدردانی می‌کند.

علامه اشرفی افزود که ایران و عربستان دو بازوی قوی جهان اسلام هستند و کارهای زیادی را می‌توانند برای دفاع از ملت‌های منطقه از جمله فلسطین و کشمیر در کنار یکدیگر انجام دهند.

وی تاکید کرد: شورای علمای پاکستان آماده تعامل نزدیک با علمای و نخبگان دینی ایران و عربستان برای استفاده از ظرفیت‌های مشترک و ثمرات حاصل از توافق تهران-ریاض است و این تحول قطعا به ترویج دیپلماسی مذهبی و دینی در جهان اسلام می‌شود.

دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور خاورمیانه و ادیان با تمجید از رویکرد سازنده علمای ایران در برائت از افراط به ویژه تاکید بر اهمیت فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای درباره احترام به مقدسات مذاهب اسلامی، گفت: ایران، عربستان و پاکستان قادر به پیشبرد همکاری مشترک در کنار سایر کشورهای اسلامی در مسیر شناسایی نقاط مشترک برای همکاری و کمک به رفع سوء تفاهم‌ها هستند.

وی گفت: شورای علمای پاکستان آماده برنامه‌ریزی برای دیدارهای دوجانبه با نخبگان دینی ایران و گردهمایی سه جانبه با حضور علمای عربستان با دستور کار تقریب مذاهب اسلامی و هم افزایی میان رهبران جهان اسلام است.

به گزارش ایرنا، به‌ دنبال سفر بهمن‌ ماه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به پکن، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافق‌های سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌ منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، روز ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی، مساعد بن‌محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و وانگ ئی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای از سرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانه‌های دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه اعلام شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha