به گزارش خبرنگار ایرنا ، امین دوستمحمدی روز چهارشنبه در جریان بازدید از نمایشگاه صنایعدستی و سوغاتمحلی قلعه والی شهر ایلام با بیان اینکه نگاه ترقیخواهانه کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه ایجاد دیپلماسی قوی فرهنگی است، اظهار کرد: مجموعه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با ادبیات و ساختاری جدید برای معرفی، فروش و رونق صنایعدستی و سوغاتدستی استان در قالب نمایشگاه به معرض دید گردشگران نوروزی و مردم داده و سبک جدیدی از دیپلماسی فرهنگی را معرفی کرده است.
وی افزود: اثرات این اقدام در واقع یک انقلاب و جهاد فرهنگی توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است و برپایی نمایشگاهها به تدریج و در درازمدت خود را نشان میدهد.
دوستمحمدی ادامه داد: نگاه به ایلام نباید معطوف به نفت، گاز و مرز مهران باشد بلکه در کنار این ظرفیتها باید پتناسیل صنایعدستی، جاذبههای گردشگری و سوغاتمحلی استان نیز در سطح کشور معرفی و شناخته شود.
وی هدف بازدید از نمایشگاه صنایعدستی و سوغاتمحلی را اشراف به مشکلات و خواستههای صنعتگران برشمرد و افزود: در صورت ارائه طرحهای مرتبط با این حوزهها مصوبهها با اطلاعات و بر حسب نیازها و مطالبات مرتبط با صنایعدستی و سوغاتمحلی تایید خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام یادآور شد: مسائل فرهنگی باتوجه به حساسیت و ظرافت موضوع نیاز به درک از سوی فعالان و مسئولان این حوزه دارد چرا که مشکلات فرهنگی برخلاف چالشهای زیرساختی چون راه و آب ملموس نیست اما اگر مورد غفلت قرار بگیرد آسیبزا خواهد بود.
وی اضافه کرد: در بخش صنایعدستی و سوغاتدستی باید تعداد نمایشگاهها افزایش یابد و هنرمندان صنعتگر امکان حضور در تعداد بیشتری از نمایشگاههای داخل و خارج استان و حتی کشور داشته باشند.
دوستمحمدی در خصوص دغدغههای صنعتگران هنرمند حاضر در این نمایشگاه توضیح داد: خواسته اصلی هنرمندان صنعتگر دغدغه فروش، ایجاد نمایشگاه دائمی، تامین مواد خام ارزان قیمت، حضور در نمایشگاههای داخل و خارج استان و خرید تضمینی محصولات تولیدی هنرمندان از سوی موسسات مالی، ادارت یا بانکها به صورت سوغات و حمایت از هنرتولید صنعتگران است.
به گفته رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان ایلام خرید محصولات هنری و پذیرایی با شیرینی محلی تولید هنرمندان داخل استان در همایشها و جلسات ازسوی موسسات مالی، ادارات، بیمه و بانکها به منظور حمایت از صنعتگران هنرمند استان ایلام در اولین جلسه شورای برنامهریزی استان مطرح خواهد شد.
وی از مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام خواست ایجاد نمایشگاه دائمی صنایعدستی و سوغاتمحلی را در قالب یک طرح به مدیریت و برنامهریزی ارائه دهد و امسال باتوجه به آگاهی از خواستههای هنرمندان صنعتگر حاضر در این نمایشگاه، با نگاه بازتری طرحها و پروژهها مورد مطالعه و تزریق اعتبار قرار میگیرد و تعامل با مجموعه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تسهیل خواهد شد.
دوستمحمدی خاطرنشان کرد: مبنای اقتصادی استان در درازمدت صنایعدستی و سوغاتدستی خواهد بود و ورود جوانان به این عرصه آینده و افقی روشن را برای حوزه صنایعدستی و سوغاتدستی ترسیم کرده است و اقتصاد گردشگری باید رونق بگیرد.
نظر شما