به گزارش ایرنا، جمعی از بازنشستگان صندوق مس با سردادن شعارها و حمل بنرهایی خواهان ابطال مصوبه پنجم اسفندماه شورای عالی رفاه شدند.
آنان این مصوبه را برخلاف منافع خود می دانند و معتقدند که این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده و باید قوانین حاکم بر صندوق بازنشستگی نیز جنس بخش خصوصی داشته باشد.
بنرهای بازنشستگان صنعت مس خطاب به رییس جمهور بود که در آن نوشته شده بود، «آقای رییسی عدالت عدالت، رییس جمهور محترم بالندگی امروز صنعت مس حاصل جان کندن بازنشستگان است جلوی ظلم به خانواده بازنشستگان را بگیرید، ما وزارت راه را نمی خواهیم و نه به وزارت رفاه».
بازنشستگان مطالبه اصلی خود را حفظ استقلال این صندوق اعلام کردند و میگویند: در تاریخ پنجم اسفند ۱۴۰۰، صندوق مس را بدون رضایت سهامداران به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کردند؛ این در حالیست که صندوق و تمام داراییهای آن متعلق به بازنشستگان است و از محل اندوخته سالیان آنان ایجاد شده است.
بازنشستگان مس سرچشمه میگویند: اگر به همین ترتیب پیش برود، صندوق مس به تدریج از میان میرود و بازنشستگان را به صندوق تامین اجتماعی منتقل خواهند کرد؛ این مسئله موجب میشود امتیازات و مزایای آنان کاهش یابد.
بازنشستگان مس خواستار احیای استقلال از دست رفته صندوق بازنشستگی هستند و میگویند: توقع داریم مقامات دولتی به این مسئله توجه کنند.
صندوق بازنشستگان از پنجم اسفندماه ۱۴۰۰ زیر نظر شورای عالی رفاه قرار گرفته و از همان تاریخ بازنشستگان صندوق بازنشستگی شرکت ملی مس ایران نسبت به این تصمیم، اعتراض داشتند.
شهریور سال گذشته بود که محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در پی درخواستها و پیگیریهای اعضای کانون بازنشستگان صنایع مس، نشستی با نمایندگان این کانون برگزار کرد.
وی در این نشست با اشاره به بررسی تصمیم شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی درخصوص تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی مس گفت: سعی کردم با انجام کار کارشناسی و بررسی مستندات پیش برویم و کارگروهی در کمیسیون اقتصادی در این زمینه تشکیل داده ایم تا کار حقوقی صورت بگیرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده ۱۷ قانون نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی که در این تصمیم به آن استناد شده، بیان کرد: این قانون اشاره دارد به اینکه باید صندوقهایی ساماندهی شود که مربوط به موسسات اجرایی یا عمومی است و جنس این موسسات بخش خصوصی نیست.
اما اعتراض امروز بازنشستگان این صندوق نشان میدهد که این موضوع هنوز حل نشده و بازنشستگان همچنان نسبت به این مصوبه معترض هستند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگان مس نیز پیش از این گفته بود که واگذاری این صندوق به وزارت رفاه به نوعی واگذاری مال غیر بوده و باید به بازنشستگان برگردانده شود.
بازنشستگان شرکت ملی مس نیز گفته اند که بازگشت شرکت به آنها به این زودی اتفاق نمی افتد زیرا ماه هاست که وعده و وعید می دهند که وضعیت این صندوق به حالت عادی برمی گردد اما این اتفاق نیفتاده است.
آنان همچنین اعلام کردند: این صندوق که از طریق سرمایه بازنشستگان تشکیل شده در حال حاضر ۴۰۰ شرکت زیر مجموعه دارد برای نمونه شرکت کانی مس، شرکت مبین و ... از دارایی های صندوق بازنشستگان ملی مس هستند و امروز برخی از این شرکت ها همچون مبین در آستانه ورود به بورس هم هستند و دارایی های کلانی در اختیار دارند و حالا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصمیم دیگری برای آنها گرفته است.
در حال حاضر بیش از ۶ هزار بازنشسته زیرمجموعه این صندوق هستند و وزارت کار اعلام کرده باید بیمه خدمات درمانی این بازنشسته ها باطل شود و بیمه تامین اجتماعی در اختیار آنان قرار بگیرد، اما بازنشسته ها نسبت به این تصمیمات ناراضی هستند زیرا معتقدند که عده ای از سرمایه این صندوق سواستفاده کرده اند در حالی که آن متعلق به همین ۶ هزار بازنشسته است و این اقدام وزارت کار برای دولتی کردن این صندوق غیرقانونی بوده است.
به گفته برخی از بازنشستگان شرکت ملی مس این صندوق از سال ۹۹ به طور کامل به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل و بعد از شکایت بازنشستگان در دیوان عدالت اداری رای به نفع آنها صادر شده و مدیران صندوق محکوم شده اند، زیرا اختیار واگذاری این صندوق در اختیار مدیران نبوده است.
نماینده معترضان بازنشستگان مس هم در دیدار با رییس جمهوری این موضوع را اعلام کرده و آیت الله رییسی تاکید کرده که به این موضوع ورود خواهد کرد.
اعتراضات به پنالتی پرسپولیس
همچنین علاوه بر بازیکنان و کادر فنی، تماشاگران نیز امشب با سردادن شعارهایی علیه داور، به تصمیمات داوری برای اعلام پنالتی به نفع پرسپولیس تهران اعتراض داشتند.
بازی مس رفسنجان و پرسپولیس تهران در هفته ۲۴ رقابت های لیگ برتر با نتیجه یک بر صفر به نفع پرسپولیس خاتمه یافت.
نظر شما