اعزام گروه های جهادی و دانشجویی به مناطق محروم و دورافتاده و حضور ساده و صمیمی آنها در میان روستاییان و عشایر شاید از لحاظ کمی در قیاس با برخی کارهای عمرانی و اقتصادی و پروژه های کلان بخش دولتی ناچیز باشد؛ اما ماهیت و محتوای این کار نیک و سنت حسنه خود رهیافت و تمرینی در مسیر عدالت اجتماعی محسوب می شود.
اعزام این گروه ها به دورترین و محروم ترین مناطق روستایی و عشایری و آمیخته شدن و همزیستی با زندگی و سختی روزگار مردمان این مناطق خود از زیباترین و باارج ترین جلوه های این اقدام خیرخواهانه است.
مریم خوش طلب نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۶ دانشجو معلم بسیجی در این اقدام جهادی برای تثبیت یادگیری و جبران ضعف و عقب ماندگی دانش آموزان مدارس ابتدایی در یکی از روستاهای محروم شهرستان اسدآباد همکاری می کنند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، معلم رکن اصلی نظام تعلیم و تربیت است گفت: گروه جهادی مهرورزان بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر همدان در اردوی جهادی ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز با عنوان اعتکاف جهادی به مدت ۱۰ روز از پنج تا ۱۵ فروردین در یکی از روستاهای محروم شهرستان اسدآباد استان همدان مستقر شده و مشغول خدمت رسانی به دانش آموزان و خانواده ها هستند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان با رسالت تربیت معلم، نقش بی بدیلی در نظام تربیتی کشور برعهده دارد اظهار داشت: دانشجو معلمان بسیج دانشجویی پردیس شهید باهنر همدان برحسب رسالت تخصصی محور خود، در عرصه جهادی گام نهاده و با مجاهدت تربیتی، فرهنگی و پرورشی سعی بر حصول به قله های دانش نافع و تلاش برای ایجاد موقعیت های تربیت اسلامی برای کودکان و نوجوانان را دارند.
خوش طلب نیا، تدریس و آموزش با رویکرد تربیتی به دانش آموزان را از جمله فعالیت های انجام شده توسط جهادگران برشمرد و افزود: فضا سازی محیط مدرسه، بازی های تربیتی، رفع اشکالات آموزشی با شیوه های نوین، ساخت کاردستی و دستورزی، همخوانی سرود، نقاشی، داستان نویسی و قصه گویی، نمایش های قرآنی، جشن حجاب و روزه اولی ها، حفظ و قرائت قرآن کریم و آشنایی با آموزه های اسلام و سیره اهل بیت از دیگر برنامه های فرهنگی و تربیتی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه این جهادگران علاوه بر دانش آموزان، اولیا آن ها به خصوص مادران را نیز جذب برنامه های خود کرده اند ادامه داد: برگزاری کلاس های مشاوره و سبک زندگی، احکام، قرائت و تفسیر قرآن و تصحیح قرائت نماز برای مادران و بانوان روستا باعث شد تا مدرسه قلب تپنده این روستا شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر همدان، اردوی جهادی را یک فرصت طلایی برای خودسازی جهادگران دانست و گفت: دانشجویان نیز علاوه بر دانش آموزان یکی از مهم ترین جوامع هدف در این اعتکاف جهادی هستند و بر همین اساس اقدامات فراوانی برای رشد معنوی و تشکیلاتی جهادگران نیز در دستور کار قرار دارد.
خوش طلب نیا اظهار داشت: بازدید های میدانی، جلسات و دیداری با مدیر آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد، حراست آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد، جانشین سپاه ناحیه، بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان، بسیج دانش آموزی، بسیج سازندگی با توجه به اقدامات عملیاتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اقدامات و فعالیت های این گروه جهادی با عنوان جهاد تربیتی و با هدف شبکه سازی گسترده و منظم در سطح استان همدان توسط دانشجو معلمان بومی ساکن شهرستان اسدآباد ادامه دارد.
اسدآباد با ۱۰۰ هزار جمعیت در ۴۵ کیلومتری همدان واقع شده است.
نظر شما