حدود ۳۳۰ هزار نفر شب اقامت نوروزی در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید

یاسوج- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه وبویراحمد گفت:از ۱۵ اسفند ماه پارسال تا سیزدهم فروردین امسال،۳۳۰ هزار نفر اقامت شب در کهگیلویه و بویراحمد ثبت شد.

"سعید طالب پور" روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: وضعیت اقامت شب در این روزهای تعطیلی در استان نسبت به سال گذشته، قریب به ۲ درصد رشد داشته است.

طالب پور به آمار بازدید کنندگان از مکان های گردشگری و مذهبی اشاره کرد و گفت: بازدیدکنندگان از مکان های گردشگری حدود ۹۵۰ هزار نفر ثبت شد که رشد سه درصدی نسبت به سال گذشته داشتیم.

"بارندگی ها" و "تقارن با ماه مبارک رمضان" مانع افزایش گردشگران به استان شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به کمبودها و مشکلات خدمات دهی در این روزها، گفت: ما رشد سالانه برای پذیرش گردشگران را داریم و امسال نیز زمینه افزایش و پذیرش مسافران وجود داشت اگرچه ۲ عامل بارندگی ها و تقارن با ماه مبارک رمضان بود که مانعی برای حضور بیشتر گردشگران در استان شد.

طالب پور یادآور شد: آمادگی و پیش بینی پذیرش و اسکان ۱۰۰ هزار نفر در هر شب در شرایط بارندگی و حساس و اسکان به صورت اضطراری برنامه ریزی شد که خوشبختانه اتفاق نیافتد.

تغییر ذائقه گردشگران به سمت روستاها و ضرورت فراهم نمودن زیرساخت ها

وی ادامه داد: امروزه ذائقه گردشگران تغییر یافته و برخی از آنها به سمت روستاها گسیل یافتند و لازم است زیرساخت های لازم در روستاهای گردشگرپذیر فراهم شود مثل بومگردی ها و گردشگری عشایری که تنوع جدیدی برای گردشگران و همچنین فرصت خوبی برای اشتغال روستاها است.

طالب پور اظهار کرد: اگرچه در خصوص روستاهای گردشگرپذیر کارهایی صورت گرفته ولی نیاز است به صورت جدی برای این نیاز برنامه ریزی و استفاده بهینه کرد.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۱۶ روستای هدف گردشگری و صنایع دستی در این استان شناسایی و اقامتگاه های بومگردی در برخی روستاهای هدف ایجاد شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به وضعیت آمادگی استقبال از گردشگران در چهار فصل استان، گفت : استان ما با توجه به چهارفصل بودن معمولا در ایام نوروز و فصل زمستان، بیشتر گردشگران به سمت مناطق گرمسیری همانند کهگیلویه، گچساران، باشت، بهمئی و چرام سفر می کنند و از اردیبهشت به بعد مسافران بیشتر به مناطق سردسیری استان مثل شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون سفر می کنند.

طالب پور افزود: اگرچه از همه نقاط کشور شاید به استان سفر می کنند ولی اغلب مسافران ما هموطنان استان های جنوبی و فلات مرکزی کشور همانند خوزستان، بوشهر و بندرعباس، فارس و اصفهان است که جدیدا استان ما جزو مقصد گردشگران هموطنان یزد هم هست و این فرصت خوبی است چرا که استان ما کریدور شمال به جنوب واقع شد و لازم است ظرفیت ها و زیرساخت های لازم فراهم شود.

ایجاد بازارچه صنایع دستی دایمی مهمترین نیاز فعالان این عرصه است

وی تاکید کرد: در فصل بهار و تابستان کهگیلویه و بویراحمد مقصد گردشگری جنوب کشور است و لازم است همه سازمان های مرتبط همکاری کنند که برای جذب گردشگران همت مضاعت و همکاری های بیشتری را داشته باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ سوال، تدابیر لازم برای توسعه و ترویج صنایع دستی استان، گفت: امروز جلسه "بازارچه صنایع دستی شهر یاسوج" با میزبانی میراث فرهنگی و حضور معاون عمرانی استانداری، شهردار و دیگر اعضا برگزار شد که مکان آن در پارک "مهرورزی" یاسوج جانمایی شد.

طالب پور یادآور شد: تعداد کارگاههای صنایع دستی فعال استان افزایش یافته و تولیدات صنایع دستی بی نظیری داریم اما مهمترین مولفه ای که می تواند حامی صنایع دستی استان باشد ایجاد بازارچه صنایع دستی در شهر یاسوج به صورت دایمی است.

حدود ۳۳۰ هزار نفر شب اقامت نوروزی در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید

وی ادامه داد: در حوزه گردشگری کارهای خوبی انجام شد چرا که طرح های نیمه تمام به بهره برداری رسیدند ، بومگردی های فعال شدند و همین طور پارک آبی به بهره برداری رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: پارک آبی (واقع در تل خسرو یاسوج) طرح پیشرانی در بحث گردشگری استان محسوب می شود چرا که مکان گردشگر پذیر بی نظیری در استان است.

طالب پور به طرح های بهره برداری در سفر آینده رییس جمهور اشاره کرد و گفت: "شهر تاریخی دهدشت" (بلادشاپور)، "پارک آبی"، "جاده گردشگری به کوه گل"، "موزه شهر یاسوج" اینها بهره برداری می شوند همچنین طرح های کلنگ زنی داریم.

وی گفت: موزه شهر یاسوج تقریبا تمام شد و آماده بهره برداری است اگر چه خلا نیروی انسانی است که لازم است برای مجوز جذب اقدام شود.

طالب پور به شهر تاریخی دهدشت اشاره کرد و گفت: این بافت تاریخی سه بخش است یک بخش در اختیار میراث فرهنگی و بخش خصوصی هم قسمتی از آن را برعهده گرفت که در حال خدمات رسانی است.

وی تاکید کرد: فعالیت های جدید بخش خصوصی در بافت شهر تاریخی، جالب و متفاوت از سال های گذشته می باشد چرا که عامل محرکی است برای دیگران که بتوانند در این حوزه سرمایه گذاری و فعالیت کنند.

حدود ۳۳۰ هزار نفر شب اقامت نوروزی در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید

طالب پور به زمینه های ورود سرمایه گذاران در شهر تاریخی دهدشت اشاره کرد و گفت: این شهر تاریخی ۳۵ هکتار وسعت دارد و سرمایه گذاران می تواند دیگر بخش های این مکان تاریخی را مرمت و احیا کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: میراث فرهنگی در همین بافت تاریخی برای احیا و مرمت مسجد چهل ستون (که مسجد جامع شهر بود) ۸۵۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده که به زودی کنلگ زنی آن آغاز می شود.

کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ۲۵۰ جاذبه طبیعی، اقلیم چهارفصل، مکان‌ های تاریخی، ویژگی‌ های مردم شناسی و آداب و رسوم گوناگون به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha