به گزارش ایرنا،نقی شعبانیان روز جمعه در بازدید از جنگل های استان کهگیلویه وبویراحمد با تاکید بر اینکه درختان دانه زاد زاگرس به طور عمده به سن پیری و دیر زیستی رسیده اند و بیش از ۹۰ درصد این جنگل ها دارای فرم شاخه زاد هستند افزود: برای حفظ و مدیریت جنگل ها برنامه مدیریت مشارکتی یا جنگل داری اجتماعی را در دستور کار داریم.
وی بیان کرد: شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل مناطق، شناسایی نیازهای مردم و سپس نیازهای دولت و سازمان منابع طبیعی منجر به تهیه طرح و برنامه ریزی برای اجرای جنگلداری مشارکتی خواهد شد.
وی با اشاره به وسعت ۶ میلیون هکتار جنگل های زاگرس تصریح کرد: بخش عمده ای از این پهنه جنگلی در مناطق خشک و نیمهخشک کشور قرار گرفته به همین علت این منطقه جزو مناطق جنگلی و حساس کشور محسوب میشود.
شعبانیان با اشاره به اینکه جنگلهای زاگرس از بهترین اکوسیستمهای جنگلی ایران و جهان به شمار میرود عنوان کرد: کمک به جوان سازی این میراث طبیعی امری ضروری است.
وی خاطرنشان کرد:کاهش آسیبهای اقتصادی و اجتماعی، تولید آب، مهار ریزگردها و جلوگیری از فرسایش خاک از جمله کارکردهای مهم جنگلهای زاگرس به شمار میرود اما تحقق این اهداف نیازمند مشارکت مردم و مسوولان برای حفظ این سرمایه طبیعی ارزشمند است.
معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و تولید و کاشت نهال های بومی و سازگار با منطقه فرصتی برای جوان سازی جنگل های زاگرس است که ضرورت دارد با جدیت بیشتری دنبال شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین با اشاره به اینکه جنگل های استان 870 هزار هکتار وسعت دارد گفت: تکمیل و تجهیز پایگاه اطفای حریق و استقرار بالگرد یکی از نیازهای مهم حفظ جنگل های استان است.
سعید جاویدبخت تاکید کرد: طرح احداث پایگاه اطفای حریق و استقرار بالگرد در منطقه فیروزآباد شهرستان بویراحمد در دست اجراست که بهره برداری از آن می تواند سرعت عمل مقابله با آتش سوزی های جنگل های استان و منطقه را افزایش دهد.
۰۱:۱۶ قبلازظهر
نظر شما