مشهود تقی لو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق آمار منتشر شده، زنجان نیز در موج هشتم کرونایی قرار دارد و نکته مهم قرار گرفتن ۲ شهرستان این استان در وضعیت نارنجی کرونایی است.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۴ بیمار مبتلا به کرونا با علائم شدید در بیمارستان های تحت پوشش علوم پزشکی زنجان بستری هستند، اضافه کرد: طی هفت روز گذشته روزانه یک فوتی کرونایی گزارش شد که بر این اساس مجموع فوتی های کرونایی در استان به عدد یک هزار و ۹۵۷ نفر رسید.
این مسوول ادامه داد: بر اساس شواهد موجود، موج هشتم کرونا از شدت علائم بیشتری برخوردار است و نشانه هایی از قبیل سرماخوردگی شدید شبیه آنفلوانزا، درگیری در ناحیه گلو حتی ریه، آبریزش، عطسه، بدن درد، تب و ضعف عمومی به همراه دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از مبتلایان برای درمان به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند که توصیه ما بر انجام آزمایش و اقدامات لازم درمانی است.
وی اضافه کرد: هر چقدر آزمایش و تشخیص زودتر انجام گیرد، به طور قطع از انتشار بیماری به دیگران جلوگیری می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: به افراد مبتلا که به هر دلیلی برای درمان مراجعه نمیکنند، توصیه می شود، حداقل تا پنج روز خود را از دیگران جدا و قرنطینه کنند و برای اقدامات پیشگیرانه واکسن بزنند.
وی اضافه کرد: هر چند گفته می شود زدن ماسک از ابتلا به بیماری جلوگیری می کند اما در این میان واکسن نقش پیشگیری کننده دارد به طوری که از انتشار ویروس به شکل ابتلای مستقیم جلوگیری می کند و ایمنی بدن را افزایش می دهد.
تقی لو یادآور شد: بر این اساس توصیه می شود تمامی افراد بالای ۱۸ سال که بیش از ۶ ماه از تزریق آخرین واکسن آنها گذشته است برای دریافت دُز یادآور مراجعه کنند تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند و در صورت ابتلا نیز علائم بیماری آنان خفیف باشد.
وی یادآوری کرد: در زمان حاضر طبق برنامه اعلام شده در همه پایگاه های سلامت شهری و خانه های بهداشت روستایی، واکسیناسیون در حال انجام است.
نظر شما