به گزارش ایرنا، مرتضی عابدپور روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: در دوران پسا کرونا گروهای جهادی با برگزاری اردویهای مختلف برای جوانان و نوجوانان و جلب مشارکت آنها در فعالیت های مختلف میتوانند بستر را برای ساختن یک شهروند مسئول فراهم کنند.
او اردوی جهادی را از آن رو در تمدنسازی حائز اهمیت می داند که این اردوها خروجی بالایی از انسانهایی دارد که در شرایط سخت تربیت میشوند.
این جهادگر در ادامه از کار تیمی در اردوی جهادی صحبت کرده و می گوید که طی ۱۰ سال آینده هنرمندانی باسواد و فهیم با هر گرایش فکری شکل می گیرند که بتوانند جشنواره فجر را مدیریت کنند و این امر را برای زیست هنری با اهمیت است.
عابدپور سنین نوجوانی تا ۲۵ سالگی را از سنین حساس در شکل گیری شخصیت افراد دانسته و می افزاید: اگر افراد در این سنین وارد اردوی جهادی شوند علاوه بر شرکت در یک تفریح سالم با چالشهای جالبی فراتر از چالش های کاذب جوانی مواجه خواهند شد.
او اردوی جهادی را فرصت مغتنمی برای نسل جوان می داند و می گوید: این اردوها در دل فتنه ۸۸ شکل گرفت و می تواند در شرایط سخت هم بسیار اثر گذار عمل کند و نیاز به خرده برنامه برای جذب جوانان ندارد چون اکثر آنها به طور سرشتی علاقمند به شرکت در این اردوها و کمک به دیگران هستند.
عابدپور در سال ۹۴ در کسوت مدیر یک گروه جهادی یک منبع آب را در یکی از روستاهای شهرستان شفت ظرف مدت ۱۰ روز ساختند و همزمان بهسازی جاده های داخلی روستا، زهکشی کانالهای آب اراضی کشاورزی، سم پاشی جایگاه دام و اکران فیلم و ویزیت رایگان را اجرایی کردند و با سازماندهی این گروه در تابستان ۹۴ بیشترین افراد را در قالب یک گروه جهادی( ۱۳۰ نفر) به روستای اطاقور لنگرود اعزام و اولین جشن ازدواج در گروه جهادی را برگزار کرد.
این جهادگر و گروه جهادی همچنین برای روستائیان سرلیل اطاقور، پردسر گوراب زرمیخ صومه سرا، تیکسر اطاقور لنگرود، پیلجه املش، رمشاه املش، مجتمع دفراز رودبار (دفراز، پلنگ دره و استخرگاه) اقدام به تعمیر دیوار مسجد، زیر سازی جاده، رنگ آمیزی، کانال کشی آب کشاورزی، بهسازی استخر آب و هدایت آبهای سطحی کردند و علاوه بر اقدامات عمرانی و بهداشتی از کار فرهنگی هم غافل نماندند.
او پس از شیوع کرونا در استان که به دلیل محدودیتهای بهداشتی برگزاری تجمع، اردو و کار گروهی ممنوع بود در قالب طرح مواسات با نام شهید سلیمانی با مشارکت خیرین اقدام به تهیه اقلام بهداشتی مورد نیاز و پخت غذای گرم و اقلام معیشتی برای گروه های نیازمند کرد و پس از آن در عرصه های مختلف فعالیتهای جهادی خود را ادامه داد و در کنار همه این فعالیتها به شعر و شاعری پرداخت.
عابدپور می گوید: پیش از آنکه در کسوت جهادگر برای مردمان روستاهای محروم گیلان اقدام کنم در ۱۶ سالگی غزل سرودم و گاه شعرهایم را می خواندم. پس از کنار گذاشتن خوانندگی، غزل سرایی را بصورت جدی ادامه دادم.
او می افزاید: این علاقه سبب شد پس از اخذ کارشناسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات ادامه تحصیل داده و در شعر و نقد ادبی، خود واقعی ام را بیابم. سبک شعری من از نظر محتوایی بیشتر ژانر عاشقانه، اعتراضی، سیاسی و انتقادی است.
وی گفت: در شب امضای برجام شعری انتقادی و سیاسی در صدا و سیما گیلان خواندم که بازتاب های بسیاری داشت که بیت پایانی این شعر اینگونه است :
کوفه هم بیخیالتر شده است زخم های زمانه دستش نیست
زخم ها را به چاه می گوید رهبری که رسانه دستش نیست
عابدپور شعرهای آئینی و عاشورایی هم میسراید و اعتقاد دارد در شعر انقلابی باید پویا بود و از نظرزبانی هم میتوان از واژگانی غیر از زبان ادبیات فاخر و کلاسیک بهره برد.
او اضافه می کند: هنرمند باید از هرچه که هست و مردم می بینند شعر بسراید پایه این سبک رئال، مدرن، پیشرو و ساختار شکنانه است، حتی محتوای عاشقانه هایم نیز اومانیستی نبوده و سیاسی، فقهی و توحیدی می باشد.
عابدپور، علاقه ای به چاپ شعرهایش ندارد و می گوید مخاطب امروز می تواند علاقمندی های خود را از طرق مختلفی از جمله شبکه های مجازی در سراسر دنیا دنبال کند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
او به پیشنهادهای متعددی که برای چاپ شعرهایش دریافت می کند، اشاره کرده و می افزاید: می دانم شعرهایم مرجع کشوری نیست که یک دهه بماند، شاید زمانیکه شعرهایم پختگی لازم را یافت کتابی چاپ کنم اما اکنون زمان این کار نیست.
او انجمنی ادبی نیز تاسیس کرده و در قالب این انجمن ادبی از برگزاری اردو غافل نماند و همراه شاعران جوان رهسپار زادگاه شهدا شد و در دیدار با خانواده های شهدا برای پدران و مادران شهید شب شعر برگزار کرد.
از سروده های عابدپور می توان به این شعر اشاره کرد:
جهنمی ست جهان حول محور تردید
نشسته ایم و فقط استخاره میگیریم
همیشه در زدن حرف مرد میدانیم
و در میانه میدان کناره میگیریم
تو رفتی و برکت رفت و شهر یادش رفت...
نشسته ایم و فقط یادواره میگیریم
خودت بگو که چه چیزی از این عجیب تر است
که یادواره ی تو از خودت غریب تر است و ...
عابدپور موسس اولین قرارگاه جهادی در استان گیلان است که علاوه بر اعزام گروههای جهادی متعدد در حوزههای عمرانی، بهداشت و درمان، آموزش و فرهنگی، زنان و خانواده و اشتغال نیز فعالیت دارد.
نظر شما