اکبر باقری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دشتهای ممنوعه این استان را شامل دشت زنجان، ابهر، قیدار، سجاس و گل تپه زرین آباد بیان کرد و افزود: برداشت آب از دشت های ممنوعه تنها در موارد و مصارف خاص از جمله شرب و به طور محدود انجام می شود.
باقری میزان بارندگی های روی داده در این استان را در سال آبی جاری به طور متوسط ۱۸۲ میلی متر بیان کرد و افزود: این میزان بارندگی نسبت به سال آبی گذشته که ۱۶۰ میلیمتر بود ۱۳.۵ درصد رشد و نسبت به بلند مدت ۲ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به وضعیت منابع آبی و کاهش میزان ذخیره آب در مخزن سدهای استان گفت: میزان آب ورودی به مخزن سد تهم تاکنون حدود ۶.۵ میلیون مترمکعب بوده است که سال گذشته یک میلیون مترمکعب بود، این درحالی است که میزان پرشدگی مخزن این سد هم اکنون ۲۱ درصد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد کاهش دارد.
باقری گفت: حجم آب ورودی به مخزن سد گلابر ۲.۶۲ میلیون مترمکعب است که با این میزان، پرشدگی این سد ۴۲ درصد است و میزان ورودی آب به سد گلابر در سال گذشته ۲.۵۷ میلیون مترمکعب و میزان پرشدگی آن بیشتر از امسال بود.
وی اظهار کرد: ورودی آب به سد کینه ورس ۲.۶۶میلیون مترمکعب و پرشدگی آن ۵۱ درصد است که این میزان نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش یافته است و حجم آب ورودی به سد تالوار نیز هم اکنون ۱۷ میلیون مترمکعب است که این میزان در سال گذشته ۱۱ میلیون مترمکعب بود و میزان پرشدگی آن نیز ۲۴ درصد است.
باقری با بیان اینکه مدیریت مصرف از سوی مشترکان و افزایش میزان بارشها، انسداد چاههای غیرمجاز، تعدیل و اصلاح پروانه ها از جمله اقداماتی است که می تواند در کاهش برداشت از آبهای زیرزمینی و افت سطح سفره های آب موثر باشد، افزود: هم اکنون میزان مصرف آب در بخش کشاورزی استان ۹۰ درصد، شرب ۶ درصد و بخش صنعت چهار درصد است.
وی یادآورشد: در راستای مدیریت مصرف و پیشگیری از برداشتهای غیرمجاز آب، سال گذشته ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود و ۲۱۰ دستگاه کنتور نصب شد و ۳۱۸ مورد با افرادیکه با ادوات غیرمجاز برداشت آب در استان فعالیت داشتند برخورد و از فعالیت آنها جلوگیری شد.
نظر شما