کارنامه ۱۰۰ روزه کابینه نتانیاهو؛ بحران سازی و گسترش خشونت و افراطی‌گری

تهران – ایرنا – رسانه های عبری زبان، کابینه بنیامین نتانیاهو را ۱۰۰ روز پس از تشکیل آن، کابینه ای ناکام و غرق در بحران ها می دانند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فلسطینی «سما» بنیامین نتانیاهو چند ماه پیش و پس از آن‌که ائتلاف حزب لیکود و دیگر احزاب راستگرا بیشترین کرسی های کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی را از آن خود کرد، ششمین کابینه خود را تشکیل تشکیل داد.

وعده های کابینه نتانیاهو

روزنامه یدیعوت آحارونوت در گزارشی نوشت: فرصت ۱۰۰ روزه ای که به هر دولت جدیدی پس از تشکیل برای نشان دادن توانایی های خود داده می شود امروز به پایان رسید و بسیاری از اعضای ائتلاف حکومتی نتانیاهو اعتراف می کنند که بسیاری از تصمیم ها و وعده های انتخاباتی این کابینه عملی نشده است.

ائتلاف نتانیاهو قبل از انتخابات، وعده های مختلفی درباره اقتصاد، هزینه های زندگی، مسکن و امنیت به صهیونیست ها داده بود اما ورود مستقیم این ائتلاف به تبلیغ درباره طرح اصلاح قضایی، همه آن وعده ها را به حاشیه برد.

براساس این گزارش، مهمترین وعده های تبلیغاتی نتانیاهو، برنامه اقتصادی وی با هزینه ای بالغ ۵.۵ میلیارد دلار و آموزش مجانی برای کودکان بود.

کاهش مالیات بر درآمد و شرکت ها و توقف افزایش مالیات املاک به مدت یکسال، اصلاح و بهبود قیمت مسکن از طریق اوراق مشارکت از دیگر وعده های انتخاباتی ائتلاف تشکیل دهنده کابینه بود که هیچکدام از آن ها عملی نشد.

گام هایی درباره طرح اقتصادی ارائه شده توسط حزب لیکود برداشته شد که شامل اصلاح بودجه بود که باید به بهبود اقتصاد منجر می شد ولی این اقدام نیز به یک تغییر ریشه ای نیانجامید.

پرونده امنیتی

کابینه نتانیاهو درباره سیاست های امنیتی خود با انتقادات شدیدی از سوی وزیران خود و مخالفان روبرو است و این کابینه را به کوتاهی در زمینه درپیش گرفتن اقدامات و تدابیر شدیدتر در رویارویی با حوادث امنیتی متهم می کنند.

وزیران و اعضای کنست از ائتلاف حکومتی نتانیاهو انتقادات شدیدی را نسبت به سهل انگاری در زمینه امنیتی به کابینه وی داشته اند و برغم اینکه بسیاری از آن ها خواستار عملیات نظامی جدید در کرانه باختری هستند، کابینه نتانیاهو هیچ تحرکی در این باره از خود نشان نداده است.

براساس گزارش یدیعوت آحارونوت، بسیار کم اتفاق افتاده است که کابینه امنیتی در این شرایط حساس تشکیل شود و این درحالی است که «یوآو گالانت» وزیر جنگ همچنان به عنوان وزیر آزمایشی شناخته می شود.

تنها چیزی که در چارچوب وعده های امنیتی ائتلاف نتانیاهو اجرا شد، قانون محرومیت از تابعیت و اخراج مجریان عملیات ها از قدس و کرانه باختری بود که آن هم توسط یکی تز اعضای کنست ارائه شده بود.

مشکلات داخلی

برغم وعده های انتخاباتی احزاب راستگرا درباره کاهش قیمت مسکن، اقدام جدیدی در این باره انجام نشد و افزایش نرخ سود نیز بار بیشتری بر دوش طبقه میانی تحمیل کرد.

تلاش های بن گویر درباره پلیس نیز برغم تلاش های بسیار عملی نشد و پلیس همچنان از کمبود شدید نیرو رنج می برد.

توافق های صلح و روادید آمریکا

نتانیاهو در تبلیغات انتخاباتی خود بر برقراری روابط با کشورهای عربی و اسلامی جدید در منطقه مانور داده بود ولی طرح اصلاح نظام قضایی و پیامدها و تنش های امنیتی آن، از عملی شدن این وعده نیز جلوگیری کرد.

وعده دیگر لغو روادید سفر به آمریکا برای صهیونیست های ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین بود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

براساس گزارش این روزنامه عبری، کابینه نتانیاهو هیچ افق و هدف روشنی در پیش ندارد و اعضای کنست و وزرا برای حفظ اعتماد صهیونیست ها به طور فردی تلاش می کنند.

چالش های خطرناک

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که هرج و مرج سیاسی و قانونی در اسرائیل ادامه دارد بویژه اینکه وزیر جنگ زیر نظر است و وزرای داخلی و بهداشت انتخاب نشده اند و از این رو کابینه نتانیاهو با چالش های خطرناکی روبرو است.

براساس این گزارش، وضعیت داخلی اسرائیل بحرانی است و شکاف های خطرناکی در کابینه و حزب لیکود وجود دارد و اخطارهای شدیدی نیز از طرف آمریکا و دیگر کشورهای منطقه و جهان دریافت کرده است.

توقف اجرای اصلاحات قضایی تاحدودی به آرامش در بخش سیاسی منجر شده است ولی تنش ها و بحران های امنیتی همچنان ادامه دارد و نتانیاهو تلاش می کند به ترمیم شکاف ها در ائتلاف خود و حزب لیکود بپردازد.

نتانیاهو پس از ناکامی در برکناری وزیر جنگ، تلاش می کند به راه حل میانه ای برای حفظ ابهت خود درقبال دیگر وزرا برسد تا از پیوستن آن ها به اعتراض ها در هر حادثه ای در اینده جلوگیری کند.

دو سناریو

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارش خود اضافه کرد: نتانیاهو فقط یک ماه فرصت دارد تا برچالش ها غلبه کند و بدون اختلافات داخلی خود را به دوره جدید پالمان برساند و در این باره دو سناریو را دنبال می کند.

براساس این گزارش، سناریو نخست، شکست گفت و گو با مخالفان و بازگشت ائتلاف نتانیاهو برسر ازسرگیری طرح اصلاح نظام قضایی و دراین حالت باید وی ائتلاف محکم داشته باشد که بتواند در مقابل اعتراض ها و فشارهای داخلی و خارجی مقاومت کند.

سناریو دوم اینکه نتانیاهو پس از آغاز دوره جدید پارلمانی، به توقف اجرای طرح اصلاح قضایی ادامه دهد و با تهدیدهای «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بتسلئیل سموتریچ» وزیر دارایی و رهبر حزب صهیونیسم مذهبی درباره انحلال کابینه مقابله کند.

پیوستن گانتس

ائتلاف نتانیاهو با ائتلافی که پیش از انتخابات وعده اده بود بسیار متفاوت و بی ثبات و غیرهمگون است و با ترکیب کنونی قادر به ادامه مسیر نیست.

در این حالت، نتانیاهو باید به راه حل سومی فکر کند که از ابتدای تشکیل کابینه از سوی اعضای ائتلاف و مخالفان پیشنهاد شده بود و آن هم ائتلاف با بنی گانتس وزیر جنگ سابق و از رهبران اپوزیسیون است.

پیوستن گانتس به کابینه نتانیاهو برای وی خوشایند نیست همانطور که گانتس نیز به نتانیاهو اعتماد ندارد اما در زمانی که هرج و مرج اسرائیل را فراگیرد، گانتس ناچار است به ائتلاف نتانیاهو بپیوندد.

این گزارش تاکید می کند که پیوستن گانتس به دولت نتانیاهو می تواند به اخراج سموتریچ و بن گویر منجر شود و نخست وزیری نتانیاهو را اندگی باثبات تر می کند از این رو وی باید برای آشتی با گانتس تلاش کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha