به گزارش ایرنا، ماه مبارک رمضان در حالی وارد شبهای قدر میشود که روزهداران خود را برای سه شب سحرگاهی که فرصتی برای خلوت با معبود و شستن گناهان و از طرفی پیمان مجدد و بیعتی دوباره با خدا است، آماده می کنند.
شب قدر، نابترین فرصت معنوی برای ارتباط با خدای متعال و بهترین فرصت کسب فیوضات دنیوی و اخروی است که طبق فرموده قرآن کریم از یکهزار ماه ارزش بیشتری دارد و مقدرات یکساله افراد در این شب تعیین و ثبت میشود.
در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی رسد، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته و عبادتش برتر از عبادت یکهزار ماه است و مقدرات یک سال انسان ها و روزی ها، عمرها و امور دیگر مشخص می شود.
خداوند برای اینکه بشر را به مسیر اصلی بازگرداند، فرصت هایی را در اختیار وی قرار میدهد تا با یافتن مجدد راه سعادت و تعالی، به سوی خدا و تکامل گام بردارد، اما خداوند، تنها به این لطف هم بسنده نکرد و در دل ماه مبارک رمضان نیز فرصت طلایی دیگری را گذاشته که همان شب قدر است.
مسلمانان ایران و جهان شبهای نوزدهم، بیستویکم، بیستوسوم و بیستوهفتم ماه رمضان را بهعنوان شب های قدر میشناسند و مردان و زنان بسیاری در کنار هم با خواندن قرآن و دعا تا سحر بیدار می مانند.
اعمال بسیاری درباره شبهای ماه رمضان، به خصوص شب قدر وجود دارد که احیا و شب زنده داری از جمله آن است.
از جمله اعمال شب قدر، قرائت دعای جوشن کبیر ، راز و نیاز و طلب استغفار است که گاه با زبان فارسی یا زبان مادری است و گاه زمزمه نمودن جملاتی است که ائمه اطهار(ع) به ما تعلیم دادند که چگونه با خدا سخن بگوییم.
مراسم قرآن به سرگرفتن نیز از دیگر اعمال مهمی در این شب است که در هنگام انجام آن چراغ ها خاموش و شرکت کنندگان در تاریکی طبق آنچه از اولیای دین(ع) به ما رسیده است، راز ونیاز و طلب مغفرت از خداوند میکنند.
در عمل قرآن به سر، ما قرآن را که کلام خداست واسطه بین خود و خدا قرار میدهیم و با قرار دادن آن بر روی سرمان تصمیم بر آن میگیریم که این کتاب الهی را در راس امور خود قرار دهیم و زندگی خود را مطابق با آن تنظیم نماییم.
در قرآن به سر ما خدا را به ذات خودش و اسامی ائمه (ع) قسم میدهیم که از لغزشهایمان بگذرد و دعاهایمان را مستجاب کند.
برنامه شبهای قدر در شهرستان گناوه همانند تمامی ایران اسلامی به بهترین نحو شایسته برگزار میشود و متولیان امور فرهنگی و هیات های مذهبی با یک برنامه ریزی مناسب، تلاش می کنند تا فضا و امکانات را برای این شب های احیا فراهم کنند.
در این سه شب، این مراسم معنوی در مساجد و حتی منازل خانگی در شهرستان گناوه برپا می شود و جمعیت انبوهی میآیند تا در این شبهای مهم سال که به نوعی مهمترین شبهای هر انسانی است، با خدای خود خلوت کند.
امام جمعه گناوه در گفتوگو با ایرنا به اهمیت و فضایل ماه مبارک رمضان و شب های قدر اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان ماه خداست و همه روزها و همه شب ها و ساعات از آن باری تعالی است و این ماه را خدا برای خود اختصاص داده تا ضیافتی برای بندگانش مهیا کند که آنها به کمال برسند.
حجت الاسلام سیدعبدالهادی رکنی حسینی افزود: در تمام سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی رسد و عبادت کردن در این شب برتر از عبادت یکهزار ماه است و مقدرات یک سال انسان ها و روزی ها، عمرها و امور دیگر مشخص میشود.
وی با بیان اینکه فلسفه و فضیلت شب های قدر در تحول انسان و دستیابی به کمال موثر است، گفت: شب های قدر اوج معنویت ماه پرفضیلت رمضان است.
امام جمعه گناوه شب قدر را از فرصت های بسیار ارزنده و مغتنم دانست و افزود: شب قدر شب نزول برکات و فرصت مناسبی برای بخشش، توبه، استغفار و دعا و اوج ضیافت الهی است.
وی تصریح کرد: اقشار متدین و مومن این شهرستان این شب را قدر مینهند و برای آن احترام قائل هستند تا از برکات آن به بهترین شکل استفاده کنند.
امام جمعه گناوه گفت: خواندن نماز، تلاوت قرآن و دعا و طلب عافیت از خداوند در این شب از اهمیت بسزایی برخوردار است که به روزه داران و حتی کسانی که به عللی عذر در روزه گرفتن دارند، توصیه می شود.
وی افزود: مساجد و تکایای این شهرستان با همراهی و همکاری هیاتهای مذهبی و ادارات فرهنگی در شبهای قدر، آماده حضور مردم مومن و روزه داران بوده که مصلای جمعه نیز پیش بینی شده است.
رکنی حسینی خاطرنشان کرد: باید از فرصت این شبهای پرفضیلت، شب تقدیر و تعیین سرنوشت یک سال انسان بتوانیم حداکثر استفاده را ببریم.
نظر شما