رکود در بازار فروش برنج امنیت شغلی کشاورزان مازندران را تهدید می‌کند

ساری- ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که در حالی نخستین نشاء برنج در سال زراعی شروع شده است که بخشی از برنج تولیدی آماده فروش سال گذشته کشاورزان همچنان در انبارها باقی مانده، گفت: این موضوع امنیت شغلی شالیکاری استان را به مخاطره می اندازد.

به گزارش خبرنگار ایرنا حسن عنایتی روز یکشنبه در آیین نخستین نشا برنج مازندران با حضور معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی و استاندار مازندران در ساری افزود: با توجه به آزاد سازی یارانه ها کشاورزان پای کار بوده و هستند.

وی با تاکید بر این نکته که مازندران در کشت اول و دوم ۳۵۰ هزار هکتار سال گذشته حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن شلتوک تولید کرد و رتبه نخست کشور را دارد، توضیح داد: امسال به دلیل کم بارشی کشاورزی برنجکاری بسیار سخت است، تاکید می کنم کاهش ۳۰ درصدی بارش و آورد پایین رودخانه ها کشاورزی شرق مازندران را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

وی به کاهش شدید حجم ذخیره آب در سد شهید رجایی و آب بندان های شرق مازندران اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه کشاورزان شرق استان امسال تا ۲۰ روز نشا کاری برنج را زودتر شروع کرده اند و این نشان می دهد که کشاورزان با تغییرات اقلیمی همراه هستند و شخم و شیار زمستان را انجام. دادند.

عنایتی به توسعه کشت مکانیزه با افزایش واحد های بانک نشا و دستگاه های مخصوص نشا کاری در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت: تجارت و بازار برنج مازندران نیز نیاز به حمایت ویژه دولت دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر این که انبار های مازندران همچنان مملو از برنج سال گذشته است، ادامه دد: اگر کشور از مازندران توقع تولید برنج را دارد، شالیکاران نیز توقع حل بازار محصولات تولیدی به خصوص برنج را دارند.

عنایتی گفت: در ارتباط با زیر ساخت کشاورزی در برنجکاری با چالش های جدی به خصوص زهکشی، تجهیز و نوسازی، مکانیزاسیون و کمبود آب مواجه هستیم.

وی بیان است : طبق بررسی های صورت گرفته ۴۰هزار میلیارد تومان برای طرح جامع زیر ساختی کشاورزی مازندران نیاز است.

این مقام مسوول با توضیح این که برای این که برنجکاری در مازندران اقتصادی شود، باید نظام های نوین کشت و کار، تجارت و مکانیزه را همزمان مل و فصل کنیم، گفت : اگرچه امسال بحران و تنش آبی در شالیکاری به خصوص ر شرق استان مواجه هستیم، اما با مدیریت و همراهی مسوولان و کشاورزان می توانیم کمترین خسارت را متحمل شویم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha