"سید رضا حسینی نیک" روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: شهرستان بویراحمد با مرکزیت شهر یاسوج بدلیل کمبود و بحران فضای آموزشی نیازمند هشت مجتمع آموزشی ۱۷۶ کلاسه است که اعتبارات مورد نیاز بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شد.
شهر یاسوج و حومه شهر نیازمند ۸مجتمع آموزشی است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان پیش تر در گفت و گو با ایرنا به وضعیت بحرانی فضای آموزشی در مرکز استان استان اشاره کرد و گفت: سرانه آموزشی در شهریاسوج، حدود سه متر مربع است، چرا که یاسوج شهری مهاجرپذیر و مشکلات عدیده ای در خصوص کمبود فضای آموزشی دارد.
حسینی نیک ، نیازهای حاشیه شهر یاسوج را برشمرد و گفت: در حاشیه شهر یاسوج، محله های نظیر: "سرآبتاوه"، "بَلَهزار"، "مادَوَان"، "مِهریون"، که نیاز به ساخت مجتمع آموزشی (فضای مناسب آموزشی از قبل از ابتدایی تا قبل از دانشگاه)، داریم
وی تاکید کرد: علاوه بر حاشیه شهر یاسوج، به چهار مجتمع آموزشی در چهار طرف شهر یاسوج، نیاز داریم زیرا در حاشیه شهریاسوج، مدرسه ای است که در ۲ نوبت، یک هزار و ۱۰۰ دانش آموز را پوشش می دهد.
شهرستان مارگون نیازمند یک مجتمع آموزشی ۲۲ کلاسه است
حسینی نیک به دیگر نیازهای آموزشی در سفر رییس جمهور اشاره کرد و گفت: شهرستان "مارگون" نیازمند یک مجتمع آموزشی ۲۲کلاس و اعتباری بالغ بر۶۰میلیارد تومان است.
به گزارش ایرنا، بخش مارگون که قبلا جزو شهرستان بویراحمد محسوب می شد به استناد ماده ۱۳ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب سال ۱۳۶۸ به پیشنهاد وزارت کشور و با تصویب هیات دولت در دی ماه ۹۸ به شهرستان ارتقا یافت کمبود امکانات رفاهی، بهداشتی ،خدماتی و زیرساخت های لازم از جمله مشکلات و چالش های شهرستان مارگون است.
شهرستان مارگون با جمعیتی حدود ۲۱ هزار نفر در فاصله ای حدود ۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
مجتمع آموزشی ۴۴ کلاس در شهرک های جدید گچساران ودهدشت
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همچنین بر نیازمندی مجتمع های آموزشی در شهرک های جدید در گچساران ودهدشت اشاره کرد و گفت: این مجتمع های ۴۴ کلاسه اعتباری بالغ بر ۱۲۰میلیارد تومان نیاز دارند.
۸۰۰میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های آموزشی در دست اجرا
حسینی نیک افزود: برخی از پرژه های آموزشی در دست اجرا داریم که اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آنها، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی پیش تر به ایرنا گفت: ۱۳۰ مدرسه نیمه تمام؛ که از دهه قبل ساخت و ساز شروع شده وهنوز تکمیل نشده است، در سطح استان وجود دارد که اولویت نوسازی مدارس، تکمیل و تحویل مدارس بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
ساماندهی مدارس سنگی نیازمند یک هزار و۵۰۰ میلیارد تومان
وی ساماندهی مدارس سنگی ناایمن استان را از دیگر اولویت ها بر شمرد و گفت: اعتبار مورد نیاز برای این بخش بالغ بر یک هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان است.
حسینی نیک پیش تر به ایرنا گفت: از نظر مدارس سنگی ناایمن، اولین استان کشور هستیم و همچنین بر اساس مدارس کانکسی، جزو ۱۰ استان اول کشور هستیم.
وی افزود: ۷۶۶ مدرسه ناایمن در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که شامل مدارس سنگی، کانکسی، مدارس آجری بالای ۲۵ سال هستند که بحران مکان های آموزشی ما، اول در شهر بویراحمد است دوم در مناطقی که مدرسه ناایمن بالای ۱۰ نفر دانش آموز دارد.
هوشمند سازی مدارس استان نیازمند ۱۰۰میلیارد تومان است
وی اخرین نیازهای آموزشی استان را هوشمند سازی مدارس برشمرد و گفت: برای رفع این نیازها، به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که مجموع کل اعتبارات مورد نیاز آموزشی استان در سفر دوم رییس جمهوری سه هزار میلیارد تومان پیش بینی شد.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت،هشت شهرستان و۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه و حدود ۱۷۲ هزار دانش آموز و بزرگسال و در بیش از ۳۰۱۸باب آموزشگاه زیر نظر ۱۴ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد دانش آموز، ۱۲هزار در پیش دبستانی و مهدکودک استان حضور دارند.
از کل دانش آموزان استان، ۴۹ درصد از آنها را دختران و ۵۱ درصد را پسران تشکیل می دهند.
نظر شما