«یوسف یوسفی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بهار، فصل زادآوری حیات وحش است و حیوانات وحشی در عرصههای طبیعی شروع به زادو ولد میکنند که انتظار است مردم و گردشگران طبیعت، مراقبت بیشتری برای حفاظت از حیاتوحش داشته باشند.
وی بیان کرد: بسیاری از افراد، نوزادان حیوانات وحش را که در طبیعت تنها مشاهده میکنند، با تصور آنکه مادرشان از بین رفته و یا بچههای خود را رها کرده است و از روی دلسوزی، آنها را به همراه خود از طبیعت خارج میکنند، به خانه میبرند و یا به محیطزیست تحویل میدهند، که این اقدام موجب آسیب جبرانناپذیر و حذف دایمی آنها از طبیعت میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: زندهگیری نوزادان حیاتوحش از جمله تخلفات زیست محیطی است که بعضی از افراد به صوری سهوی و یا از روی عمد اقدام به آن میکنند.
یوسفی اظهار کرد: مادههایی که نوزادان خود را به دنیا میآورند، ناچار هستند برای تغذیه و یا شکار، بچههای خود را مدتی تنها بگذارند، اما مجدد به محل اختفای آنها باز میگردند.
وی تاکید کرد: زندهگیری جانوران حتی اگر به قصد کمک هم باشد، علاوه بر حذف یک گونه جانوری از طبیعت که میتواند سالها زادآوری کند، برای ادامه نسل آنها نیز خلل ایجاد میکند، و مردم باید در صورت مشاهده نوزادان حیوانات وحشی، هیچ اقدامی برای گرفتن آنها نکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: نوزادان حیات وحش حتی در صورت تحویل به ماموران حفاظت محیط زیست، به علت تغذیه دستی و زندگی با انسان، مهارتهای زندگی در طبیعت را یاد نمیگیرند و قابلیت بازگشت به طبیعت را ندارند و در این شرایط زندگی، دوام نخواهند داشت.
یوسفی با اشاره به اینکه، دست زدن، بغل کردن، و گرفتن عکس و فیلم از نوزادان حیاتوحش از دیگر اقدامات اشتباه است، عنوان کرد: این کار موجب وارد آمدن استرس شدید به جانور میشود و حتی ممکن است به دلایل مختلف از جمله نشستن بوی انسان بر روی بدن نوزاد، حیوان مادر از پذیرفتن مجدد نوزاد خود اجتناب کند
وی از مردم خواست در صورت مواجه شدن با نوزادان جانوران وحشی در طبیعت، بدون آنکه به آنها دست بزنید، بلافاصله از آن مکان فاصله بگیرند و مراتب را به سامانه تلفنی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
استان مرکزی بهعنوان خاستگاه سوم تنوع زیستی کشور شهرت دارد.
نظر شما