شهناز آقاخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به رشد جمعیت سالمندی و وجود مشکلات و بیماری های مختص این دوره، ضرورت اجرای طرح پیشگیری از معلولیت دوران سالمندی در استان دوچندان شده است.
وی با تاکید بر ایجاد محیط های دوستدار سالمند، گفت: ایجاد فضاها و محیط های مناسب و دوستدار سالمند از طریق مناسب سازی فیزیکی اماکن عمومی، معابر و پیاده روها، پارک ها، سرویس های بهداشتی، ایجاد سامانه حمل و نقل درون شهری مناسب برای حضور سالمندان در جامعه، برگزاری برنامه های فرهنگی، تفریحی و ورزشی برای ارتقای سلامت سالمندان مفید است.
این مسوول ادامه داد: سالمندان در تصمیم گیری ها، حل مسائل و مقابله با دشواری های زندگی، دارای پختگی عقلی و با تجربه شده اند.
به گفته آقاخانی، این افراد با به کارگیری شیوه های موثر در حل مساله می توانند در افزایش مهارت های زندگی سایر گروه های جامعه نقش یک الگو را بازی کنند که منجر به افزایش دانش و مهارت های زندگی سایر گروه های سنی و افزایش سطح سلامت روانی جامعه می شود.
وی با بیان اینکه تامین بهداشت روانی سالمندان تاثیر مهمی بر بهداشت فرد و جامعه میگذارد، گفت: برخورداری مناسب و استفاده درست از این دوران نقش به سزایی در سلامت روان سالمند و دیگر گروه های سنی دارد.
سرپرست امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان یادآور شد: طی سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ سالمند زنجانی در گروه های سنی میانسال و سالمند روش های مواجهه و پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی چون آشنایی با بیماری های سکته مغزی، بیماری دیابت، سقوط و زمین خوردگی، بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و بیماری های آرتروز را فرا گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: طی سال گذشته برنامه پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی به صورت آموزش حضوری با محتوای آموزشی معین توسط ۲۳ تسهیلگر و کارشناس پیشگیری در هفت شهرستان به گروه های هدف اصلی شامل میانسالان و سالمندان آموزش داده شد.
استان زنجان حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما