به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس", وزارت خارجه صربستان در بیانیهای به نقل از داچیچ اعلام کرد که صربستان به قوانین داخلی و بین المللی پایبند است و در صورتی که ارسال سلاح به یک کشور خارجی منجر به درگیریهای مسلحانه یا طولانی شدن آن شود یا منافع دفاعی صربستان را به خطر بیندازد، از این اقدام خودداری میکند.
طبق این بیانیه وزیر خارجه صربستان تاکید کرده است که از زمان آغاز جنگ در اوکراین، "هیچ سلاحی از صربستان به هیچ یک از طرفین ارسال نشده است. "
خبرگزاری رویترز با استناد به اسناد محرمانه منتشر شده پنتاگون گزارش داده است که دولت صربستان ارائه سلاحهای مرگبار به ارتش اوکراین را رد نکرده است. بر اساس اسناد فاش شده، مقامات صربستان "از ارائه آموزش به نیروهای اوکراینی خودداری کردهاند، اما متعهد به ارسال کمکهای مرگبار به کی یف بودهاند یا هم اکنون این اقدام را انجام دادهاند. "
به گزارش ایرنا, وزیر خارجه صربستان پیش از این نیز اعلام کرده بود: صربستان به هیچ کشوری که از نظر ما مشکل ساز و مورد مناقشه باشد، تجهیزات نظامی صادر نمیکند.
برخی رسانهها و کانالهای تلگرامی روسیه گزارش کردهاند که صربستان از طریق ترکیه و اسلواکی به اوکراین موشک ارسال کرده است.
در حالی که بلگراد حمله مسکو به اوکراین را محکوم کرده است، این کشور از اعمال تحریمها علیه روسیه خودداری کرده است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز گذشته گفت: مسکو از بلگراد خواسته است تا موضع رسمی خود را در مورد گزارشهای ارسال تسلیحات صربستان به اوکراین اعلام کند.
وی ادامه داد که مسکو بشدت نگران چنین گزارشهایی است و افزود که روسیه از نزدیک شرایط را دنبال دارد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پس از بارها انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو از گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین با همه تبعات گستردهاشدر حالی به یک سالگی نزدیک میشود که نگرانیهای جدی در مورد انبار سلاح اروپا که محتوای آن به سمت اوکراین روان شده است، وجود دارد. همچنان که اخبار تازه از وعده تامین ادوات سنگین
برای اوکراین نگرانیهایی را در مورد طولانی شدن جنگ و چشمانداز دور و مبهم پایان درگیری ایجاد کرده است.
متحدان اوکراین از آغاز جنگ میلیاردها دلار سلاح، مهمات و تجهیزات برای این کشورِ واقع در اروپای شرقی ارسال کردهاند. این موضوع انبارهای اسلحه را تحت فشار قرار داده است.
شرکتهای تجهیزات دفاعی در اروپا و آمریکا اکنون افزایش تقاضا برای پدافندهای هوایی و سلاحهای ضد تانک و تجهیزات دیگر را شاهد هستند. این در حالی است که دولتهای غربی پیشبینی میکنند که اوکراین احتمالاً طی سالهای آینده به حمایت نظامی مستمر نیاز خواهد داشت. اما افزایش میزان تولید بعد از چندین دهه که میزان سفارشها محدود بوده برای این شرکتها دشوار خواهد بود.
نظر شما