به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، روزنامه بین المللی «الزمان» به نقل از یک منبع دیپلماتیک در قاهره که نام آن را فاش نکرد، گفت که مصر از این میانجیگری بویژه عراق استقبال میکند زیرا بغداد و قاهره روابط ویژهای دارند اما این مساله قبل از هر اقدامی به پیش زمینهای مانند امنیت خلیج فارس و تصمیمات ایران نیاز دارد.
پیشتر در دیماه سال گذشته «عزت سعد» رئیس اجرایی شورای امور خارجی مصر در گفت و گو با خبرگزاری «اسپوتنیک» روسیه گفته بود: روابط بین ایران و مصر، عادی نیست زیرا تعدادی از پرونده های اختلافی در مسیر آن است اما میانجیگری عراقی که در کنفرانس بغداد۲ در اردن از آن سخن به میان آمد می تواند درهای آغاز رایزنی ها را بگشاید.
مقام مصری افزوده بود: عراق نقشی محوری در گشایش درها بین ایران و مصر خواهد داشت بویژه اینکه قاهره همواره رویکردی باز با همه کشورها دارد.
وی درباره این سوال که بغداد بخواهد نقش نزدیک کردن دیدگاه ها را نظیر گفت و گوهای تهران و ریاض داشت، مصر چه تعاملی در این باره خواهد داشت؛ گفته بود: عراق به خاطر روابط ویژه با ایران این جایگاه را دارد و می تواند نقش میانجی را در نزدیک کردن رویکردهای قاهره با تهران ایفا کند.
عزت سعد تاکید کرده بود که با توجه به سازوکارهای سیاست خارجی، مصر پذیرفته که با وجود تنش در روابط طی سالهای گذشته، درباره پروندههای مناقشهآمیز با ترکیه مذاکره شود و همین اتفاق می تواند در پرونده روابط با ایران نیز بیفتد.
پیشتر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعد از کنفرانس بغداد۲ گفت: «نخستوزیر عراق پیشنهاد داد که با وساطت بغداد گفتوگوهای ایران و مصر در سطوح امنیتی و سیاسی آغاز شود.
امیرعبداللهیان گفت که در گفتوگویی که با آقای السودانی، نخستوزیر عراق، در حاشیه برگزاری اجلاس بغداد۲ در اردن داشتیم، وی ایدههایی را مطرح کرد که عراق بتواند نقش منطقهای خود را برای تقویت همکاریهای منطقهای ایفا کند».
اما پیش از اجلاس بغداد۲ در اردن، بغداد میزبان یک رویداد فرهنگی مهم بود؛ رویدادی که به نظر می رسد زمینه مساعدی از کانال دیپلماسی عمومی برای همکاری ایران و مصر و رایزنی های بعدی از این دریچه فراهم کرده باشد.
نظر شما