سیامند جوانبخت روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این برنامهها شامل تکریم مقام شهدا بویژه شهدای حوزه فرهنگ و هنر با حضور هنرمندان بر سر مزار و دیدار با خانوادههای آنان، دیدار و تجلیل از هنرمندان شاخص شهرستان، برگزاری کارگاه خوشنویسی، پخش فیلم سینمایی مربوط به زندگی شهدای فرهنگ و هنر و دیدار و گفت وگو با رسانهها با محوریت هفته هنر انقلاب است.
وی اضافه کرد: برنامههای این هفته با حضور و مشارکت هنرمندان و پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر در آمفی تئاتر و مصلای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد برگزار خواهد شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد با اشاره به جایگاه و نقش شهید آوینی در هنر انقلاب اسلامی گفت: سید مرتضی آوینی خالق مستندهای ماندگار روایت فتح بود و در این راه شهید شد تا حقایق دفاع مقدس و گفتمان مقاومت بماند.
وی اظهار کرد: شهید آوینی سرمایه فرهنگی ماندگار انقلاب اسلامی و پرچمدار هنر انقلاب است که با خلق آثار فاخر و به یادماندنی خود لقب «سید شهیدان اهل قلم» را به خود اختصاص داد.
به گزارش ایرنا، ۲۰ فروردین سالروز شهادت شهید مرتضی آوینی روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
سیدمرتضی آوینی، بیستم فروردین سال ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مینهای باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید.
پیکر مطهر شهید سید مرتضی آوینی روز ۲۲ فروردین ۱۳۷۲ با حضور مقام معظم رهبری، هنرمندان و نویسندگان تشییع و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.
شهید آوینی فیلمسازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره غائلهی گنبد (مجموعه ۶ روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه مستند خان گزیدهها) آغاز کرد.
اواخر سال ۱۳۷۰ «موسسه فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا سید مرتضی به کار فیلمسازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه مجموعه روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود، ادامه دهد.
سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است و آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل میشود.
نظر شما