به گزارش ایرنا، سرتیپ پاسدار احمد خادم سیدالشهدا روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی آوینی و آغاز هفته هنر انقلاب اسلامی اظهار کرد: شهید مرتضی آوینی خود را به هنر متعهد می دانست و در خدمت باور ها و اعتقادات ملی و مذهبی بود و در دوران دفاع مقدس به بهترین شکل ممکن هنر خود را با ثبت آثار با ارزشی از رشادت های رزمندگان اسلام به ثبت رساند و نامش در هنر انقلاب فرهنگی، جاودانه شد.
فرمانده قرارگاه کربلا در جنوب غرب کشور انقلاب اسلامی را یک انقلاب فرهنگی و اعتقادی برشمرد و گفت: انقلاب اسلامی از باورهای دینی، اعتقادی و مذهبی تشکیل شده که یکی از ویژگی های شاخص انقلاب مردمی بودن آن است.
وی بیان کرد: شهید آوینی آثار فاخری را با ترکیب هنر و اندیشه ناب انقلابی به ثبت رساند و مقاومت ملت ایران را در دفاع مقدس را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشید.
سرتیپ پاسدار خادم سیدالشهدا گفت: مجموعه مستند های «روایت فتح» از آثار فاخر و با ارزش شهید آوینی بود که رشادت ها، ایثارگری ها و روحیه و فرهنگ شهاد طلبی را با هنر خلاق خود در این مجموعه به تصویر کشید.
به گزارش ایرنا، مرتضی آوینی، ۲۰ فروردین سال ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مینهای باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید. پیکر شهید سید مرتضی آوینی روز ۲۲ فروردین ۷۲ با حضور مقام معظم رهبری و هنرمندان و نویسندگان تشییع و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد. شهید آوینی فیلمسازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره غائلهی گنبد (مجموعهی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعهی مستند خان گزیدهها) آغاز کرد.
اواخر سال ۱۳۷۰ «موسسه فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا سید مرتضی به کار فیلمسازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه مجموعه روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود، ادامه دهد.
سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است و آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل میشود.
نظر شما