مشکل عمده واحدهای صنعتی آذربایجان شرقی کمبود آب و برق است

تبریز - ایرنا - سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: کمبود برق و آب، تولید تمام واحدهای صنعتی استان را تحت تاثیر قرار داده است و در زمان حاضر صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی این منطقه نیز با مشکل یاد شده دست به گریبان است.

سجاد مطلبی، روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: بروز این مشکل به ویژه در فصل گرما و اوج مصرف با فشار بر روی واحدهای صنعتی موجب قطعی آب و برق این واحدها شده و مشکلاتی ایجاد می کند.

وی اظهار کرد: بر اساس ماده ۸۱ قانون الحاق، دستگاه های خدمات رسان موظف هستند خدمات را پای واحد صنعتی تحویل دهند در حالی که این اتفاق روی نمی دهد بر این اساس شرکت شهرک های صنعتی برای رفع مشکل واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها وارد عمل شده و زیرساخت های لازم را برای تامین بخشی از نیازهای این واحدها فراهم می کند.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه انرژی برق قابل ذخیره نیست، گفت: برق تولیدی در نیروگاه ها به محض اینکه وارد شبکه می شود، هر استانی که دارای زیرساخت و پست های برق قوی است می تواند برق بیشتری از شبکه را به خود اختصاص دهد.

مطلبی، ادامه داد: با توجه به اینکه در گذشته در این استان زیرساخت ها، پست و ترانس های برق زیاد ایجاد نشده است، نمی تواند از انرژی شبکه برق سراسری تولید شده در نیروگاه ها به نحو مطلوبی استفاده کند.

وی یادآور شد: این شرکت برای سرمایه گذاران در حوزه تولید برق حمایت ویژه ای می کند و به سرمایه گذارانی که علاقه مند سرمایه گذاری در این حوزه هستند تا ۲ هزار مترمربع زمین رایگان در اختیار آن ها قرار می دهد تا بخشی از برق تولیدی را در اختیار شبکه برق و بخشی را نیز در اختیار واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها قرار دهد.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: هم اکنون در سطح آذربایجان شرقی سه نیروگاه خصوصی در شهرک های صنعتی سلیمی، آخولا و سرمایه گذاری خارجی وجود دارد و ۲ سرمایه گذار نیز مراحل اخذ مجوز را سپری می کنند.

مطلبی، با تاکید بر اینکه شرکت شهرک های صنعتی استان آماده همکاری و استقبال از سرمایه گذاران حوزه تولید برق است، افزود: کمبود آب علاوه بر اینکه مشکل کشوری است، واحدهای صنعتی استان را نیز درگیر خود کرده است.

وی اظهار کرد: برای مدیریت این موضوع برای واحدهایی که زمین صنعتی به آنها واگذار شده، مکلف شده اند تا مخازن آب در محل تعبیه کرده و با انتقال آب غیرشرب به این مخازن، در زمان ساخت و ساز از این آب استفاده کنند و آب شرب برای این واحدها در زمان تولید واگذار خواهد شد.

فعالیت ۴۸ شهرک و نواحی صنعتی در آذربایجان شرقی

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه اکنون در سطح استان ۵۶ شهرک و نواحی صنعتی مصوب وجود دارد، گفت: از این تعداد ۳۷ شهرک صنعتی و ۱۹ نواحی صنعتی است که از این تعداد نیز ۴۸ شهرک و نواحی صنعتی فعال بوده و بقیه نیز در مرحله آماده سازی قرار دارد.

مطلبی، افزود: در سطح استان حدود پنج هزار و ۷۰۰ قرارداد صنعتی منعقد و زمین به آن ها واگذار شده است و حدود سه هزار واحد مستقر در شهرک های صنعتی استان فعال بوده و سه هزار و ۷۰۰ واحد غیرفعال است.

وی اظهار کرد: اراضی در اختیار شهرک های صنعتی ۱۱ هزار هکتار بوده که در حدود چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از این اراضی عملیات اجرایی واحدهای صنعتی اجرا شده یا در حال اجراست.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: بیشترین فعالیت واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در حوزه های صنایع فلزی، شیمیایی و غذایی است.

مطلبی با بیان اینکه شرکت شهرک های صنعتی استان از نظر تعداد واحدهای غیرفعال در سطح کشور کمترین درصد را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: این شرکت بر اساس شاخص های مختلف از جمله حجم پروژه های عمرانی و خدمات ارایه شده به واحدهای صنعتی با ۲ امتیاز کمتر نسبت به تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.این شرکت بر اساس شاخص های مختلف از جمله حجم پروژه های عمرانی و خدمات ارایه شده به واحدهای صنعتی با ۲ امتیاز کمتر نسبت به تهران در رتبه دوم کشور قرار دارد.

وی یادآور شد: در سال گذشته این شرکت در حجم پروژه های عمرانی در شهرک های صنعتی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین پروژه های عمرانی در این استان اجرا شده است.

00:00
00:00
Download

شهرک های صنعتی استان ۲ هزار هکتار توسعه می یابد

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: با اجرای طرح های توسعه در شهرک های صنعتی استان، سطح اراضی این شهرک ها ۲ هزار هکتار توسعه می یابد.

مطلبی، افزود: این توسعه در شهرک های صنعتی بعثت، سلیمی، سنگ شهر، آخولار و ناحیه صنعتی صنایع دستی و گردشگری تبریز، علیشاه شبستر، اسکو، بناب ۲ و مراغه ۲ انجام می شود.

وی اظهار کرد: هم اکنون در تمامی شهرستان های استان حداقل یک شهرک صنعتی وجود دارد و برای ایجاد شهرک صنعتی دوم در برخی از شهرستان از جمله بناب، مراغه و ملکان تقاضای زیادی وجود دارد.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: پیش بینی می شود با توسعه شهرک های صنعتی استان برای ۱۰۰ هزار نفر زمینه اشتغال ایجاد شود و هم اکنون ۷۰ هزار نفر در واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی دارای مجوز مشغول به کار بوده که با لحاظ واحدهای صنعتی بدون مجوز میزان اشتغال در این واحدها بیش از ۱۰۰ هزار نفر است.

مطلبی، ادامه داد: با توجه به سبقه تاریخی این استان در حوزه صنعت و تجارت، عمده واحدهای صنعتی استان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری و ایجاد شده است.

۴۰ خوشه صنعتی در آذربایجان شرقی شناسایی شده است

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در زمان کنونی ۴۰ خوشه صنعتی در سطح استان شناسایی شده است، گفت: از این تعداد ۱۳ خوشه عملیاتی و از این تعداد ۹ خوشه تحویل نهادهای فراگیر شده است.

مطلبی، افزود: تشکیل خوشه های صنعتی از سال ۸۰ در کشور آغاز شده و آذربایجان شرقی جزو استان های نخست در تشکیل خوشه های صنعتی به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه خوشه های صنعتی در یک منطقه جغرافیایی مستقر شده و دارای فرصت های مشترک هستند، یادآور شد: هم اکنون خوشه های کفش، لوازم خانگی، قطعات خودرو، چرم، سنگ، مبلمان، کشمش ملکان، مراغه و بناب، آجیل و خشکبار تبریز و سنگ تزیینی در استان شکل گرفته است.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: واحدهای صنعتی موجود در خوشه های صنعتی در حوزه صادرات موفق بوده و بیش از ۴۰ درصد تولیدات واحدها جنبه صادراتی دارد.

مطلبی، با اشاره به حمایت های شرکت شهرک های صنعتی استان از خوشه های صنعتی، ادامه داد: فرهنگ سازی برای توسعه بازار، برگزاری تورهای صنعتی برای بازدید از کارخانجات و ایجاد زمینه برای عقدقرارداد، شرکت در نمایشگاه ها، برگزاری دوره های آموزشی برای اعضای واحدهای صنعتی و سالانه به طور متوسط برای پنج هزار نفر و ایجاد شرکت های تعاونی تامین نیاز از جمله حمایت های این شرکت از خوشه های صنعتی است.

وی اظهار کرد: در این راستا و برای توسعه صادرات واحدهای صنعتی، کنسرسیوم های صادراتی متشکل از چند واحد صنعتی تشکیل شده است و محصولات تولیدی آن ها در قالب سبد کالایی به کشورهای هدف صادر می شود.

۴۰ واحد صنعتی دانش بنیان در آذربایجان شرقی شناسایی شد

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی گفت: در سال گذشته با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و در راستای تحقق شعار سال، دبیرخانه شرکت های دانش بنیاد در شرکت شهرک های صنعتی استان تشکیل و ۴۰ واحد دانش بنیان شناسایی شد.

مطلبی، با اشاره به انجام اقدامات لازم برای دانش بنیان کردن این واحدها، افزود: از این تعداد ۱۳ واحد صنعتی مستقر در این شهرک ها دانش بنیان شده و بقیه واحدها نیز در مرحله دانش بنیان شدن، قرار دارند.

وی اظهار کرد: این شرکت امتیازات ویژه ای از جمله واگذاری زمین با شرایط متفاوت، تقسط طویل مدت هزینه واگذاری زمین و ارایه خدمات مشاوره ای برای شرکت های دانش بنیان ارایه می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha