پاویون تخصصی جمهوری اسلامی ایران با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری ۲۲ تا ۲۵ فروردین در نمایشگاه تخصصی سویاز ۲۰۲۳ همزمان با هفته فناوریهای پیشرفته روسیه در مسکو برپا شد.
در این پاویون ۱۰ شرکت منتخب از میان شرکتهای حوزه ICT متقاضی که دارای سابقه صادرات، قرارداد و یا تعاملات بین المللی بهویژه با شرکتها و اپراتورهای کشور روسیه بوده اند، به انتخاب کارگروهی متشکل از وزارت ارتباطات، معاونت علمی و مرکز همکاریهای ریاست جمهوری شرکت کردند.
خبرنگار ایرنا برای شنیدن حرف دل فعالان صنعت ارتباطات ایران در ارتباط با توسعه همکاری ها در سطح بین المللی به اکسپو مسکو رفت و نظرات آنها را جویا شد. در این میان، این فعالان خواهان حمایت در حوزه ضمانت نامه های بانکی و نیز کاهش هزینه های حمل و نقل و تقویت کریدور سبز ارتباطی دو کشور بودند.
پیشتر معاون امور گمرکی گمرک ایران گفته است: شاهد فعالیت کریدور سبز گمرکی با روسها هستیم و در این زمینه تجار بزرگ کشور به روسیه معرفی شده اند و هر دو گمرک ایران و روسیه تسهیلاتی را در قالب کریدور سبز ارائه میکنند.
کریدور سبز در توسعه مناسبات تجاری حیاتی است
محمد علی گوگانی مدیرعامل شرکت توسعه خدمات الکترونیک آدونیس که در نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳ به عنوان بزرگترین رویداد سال صنعت ارتباطات روسیه حضور یافته است، به خبرنگار ایرنا گفت: در ایران، تجارب ارزشمند و توانایی خوبی در زمینه تولید نرم افزارها و سخت افزارهای مدیریت شبکه پرداخت بانکی وجود دارد که در شرایط تحریم روسیه، این تجارب می تواند برای این کشور مفید باشد.
وی با اشاره به جلسات کاری خود با شرکت های روسی فعال در عرصه نرم افزارهای بانکی در حاشیه نمایشگاه سویاز مسکو گفت: جلسات موفقی داشتیم و امیدواریم این جلسات به جمع بندی و توافقات خوبی منجر شوند.
این فعال صنعت ارتباطات با اشاره به نشست فعالان ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز با سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: جلسه خوبی با سفیر ایران در مسکو داشتیم و ایشان پذیرای شرکت کننده در نمایشگاه بودند.
وی ادامه داد: در چند حوزه مشکلاتی وجود دارد که این حوزه ها بایستی رفع شود تا بتوانیم خدمات و دستگاه هایی که در ایران داریم را به روسیه منتقل کنیم که یکی از مسائل، مسیر گمرکی است و باید مسیر سبز دو کشور تقویت شود.
گوگانی با بیان اینکه باید موانع قانونی فراروی صادرات محصولات ایرانی برداشته شود، از نبود نرخ واحد ارز به عنوان یکی از مشکلات فراروی توسعه تجارت بین المللی یاد کرد و گفت: انتظار است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هماهنگی لازم برای ارائه خدمات و تجهیزات در کشور روسیه را ارائه کند و باید توجه داشته باشیم که اگر فرصت کنونی از دست رود، ورود به این عرصه دشوار خواهد شد.
این فعال صنعت ارتباطات در ادامه توسعه روابط بانکی تهران- مسکو را خواستار شد و گفت: باید ارتباط بانکی بین ایران و روسیه شکل گیرد و شبکه بانکی ایران باید مساعدت کند و شرکت های داخلی را در تأمین نقدینگی برای حضور در مناقصه های کشور روسیه را یاری کند.
پلتفرم ایرانی شبکه موبایل، قابل رقابت در عرصه بین المللی است
محمود زنوزی راد مدیر ارشد بازاریابی و فروش شرکت ناک نیز با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های این شرکت در خدمات رسانی به اپراتورهای تلفن همراه از جمله همراه اول گفت: پیش از این در عرصه بین المللی مراوداتی داشته ایم و در این زمینه می توانیم به اجرای شبکه فیبر نوری به طول هزار کیلومتر در کشور فیلیپین و طرح های دیگری در سایر کشورها اشاره کنیم.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار با هدف برای بازاریابی و فروش تجهیزات به مسکو آمده ایم و به دنبال بازارهای خوب در بین اپراتورهای تلفن همراه و شرکت ارتباطی زیرساخت ارتباطی کشور روسیه هستیم.
وی اظهار داشت: در حاشیه نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳، با تعدادی از اپراتورهای تلفن همراه روسیه و نیز روس تلگرام وارد مذاکره شدیم و این مذاکرات را با هدف دستیابی به تفاهم همکاری ادامه خواهیم داد.
زنوزی راد گفت: انتظار است که مسئولان حمایت لازم را از شرکت های ایرانی از جمله در زمینه صدور تضامین لازم برای شرکت در مناقصات بین المللی که در روسیه برگزار می شود را داشته باشند.
این فعال صنعت ارتباطات با اشاره به توانمندی های ایران در زمینه فروش و صادرات خدمات مهندسی به ویژه پلتفرم های تخصصی شبکه موبایل گفت: یکی از بهترین پلتفرم ها در شبکه موبایل را طراحی و تولید کرده ایم که قابل رقابت در سطح بین المللی است و قادر هستیم مشکلات شبکه موبایل را برای کشورهایی که خواهان دانش و تخصص ما هستند، برطرف کنیم و از این طریق امیدواریم باعث ارزآوری برای کشور عزیزمان ایران باشیم.
حمل و نقل کالا در مسیر تهران – مسکو تسهیل شود
سعید قربانی مدیر بازرگانی شرکت فناوران نیلتا از دیگر فعالان ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز مسکو بود. وی که شرکتش در زمینه تولید تجهیزات الکترونیک و گوشیهای هوشمند تلفن همراه فعال است، به خبرنگار ایرنا گفت: برای نخستین بار با هدف بازاریابی محصولات در کشور روسیه در این نمایشگاه حضور یافتیم و امیدوار هستیم که همکاری های را با تولیدکنندگان تلفن همراه در روسیه داشته باشیم و تبادل کالا را شکل دهیم.
وی تثبیت در تصمیم گیری ها در عرصه تجارت خارجی را مؤلفه ای مهم توصیف کرد و گفت: انتظار ما از مسئولان، حمایت و تسهیل در حمل و نقل و پشتیبانی انتقال کالاهای صادراتی است و از طرفی آسان کردن فرایند انتقال ارز که در مقطع کنونی، مشکل و زمان بر است.
استقبال خوبی از پاویون ایران شد
مسعود شکرانی مسئول گروه داده ورز جویا دیگر شرکت ایرانی حاضر در نمایشگاه سویاز ۲۰۲۳ مسکو نیز با اشاره به فعالیت های این شرکت در حوزه فناوری اطلاعات در قطار، عمان، اربیل و روسیه گفت: استقبال خوبی از پاویون ایران در این نمایشگاه را شاهد بودیم.
وی گفت: هدف ما از حضور در نمایشگاه سویاز، آشنایی بیشتر با بازار روسیه بود و با هدف تأمین سرویس مورد نیاز شرکت های روسی در این نمایشگاه شرکت کردیم.
این فعال صنعت ارتباطات گفت: طی سالیان اخیر، به دلیل اینکه تأمین کنندگان بین المللی کالا و خدمات در ایران نبودند،سرویس مورد نیاز را خودمان تهیه می کردیم.
وی با اشاره به تحولات بین المللی گفت: روس ها سالها تأمین کنندگان کالا و خدمات در کنارشان بود و در شرایط تحریم این کشور، موفق شدیم که چند قرارداد را با شرکت های روس منعقد کنیم.
شکرانی گفت: روس ها مهندسان خوبی دارند و ما نیز بخشی از خدماتمان را از این شرکت ها خریداری می کنیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر حوزه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرایط برای حضور ایران در دیگر بخش های بازار روسیه مناسب و مساعد است و باید از این فرصت برای کشورمان حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.
کریدور سبز، مناسبات ایران – روسیه را جهش می دهد
محمد سنگچولی مدیر توسعه صادرات شرکت نیان الکترونیک با اشاره به گستره فعالیت این شرکت دانش بنیان در تولید مبدل های انرژی الکترونیکی و سیستم های تغذیه شرکت های مخابراتی گفت: حدود ۱۰ سال است که در روسیه فعالیت داریم و با اپراتورهای بزرگ این کشور همچون ام تی اس و مگافون همکاری های مشترکی را داشته ایم.
مدیر دفتر مسکو این شرکت ایرانی در ادامه گفت: برای حمل و نقل کالاهای صادراتی از ایران به روسیه، هزینه بالایی به تولیدکنندگان داخلی تحمیل می شود و این مساله را با سازمان توسعه تجارت و سفیر جمهوری اسلامی در مسکو مطرح کرده ایم که اگر امکانش باشد در کریدور سبز بین دو کشور این موضوع در نظر گرفته شود؛ تحقق این درخواست باعث می شود ما حضورمان در این بازار و کشورهای آسیای میانه را گسترش دهیم.
پیش از این، کاظم جلالی سفیر و نماینده تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در مسکو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مذاکرات سطوح عالی کشورهای ایران و روسیه برای توسعه مناسبات، به سفر سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان به مسکو اشاره کرد و گفت: هم اکنون بستر فعالیت برخی شرکت های ایرانی در روسیه فراهم شده است و با توجه به مناسبات نزدیک دو کشور و توانمندی های داخلی، دستیابی به صادرات ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلاری به کشور روسیه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دور از دسترس نیست.
نظر شما