به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رویترز، فیلیپین در ماه جاری چهار پایگاه نظامی دیگر را ذیل توافقنامه تقویت همکاری دفاعی که در سال ۲۰۱۴ میان این کشور و آمریکا امضا شده بود برای استفاده واشنگتن در دسترس آمریکا قرار داد.
موقعیت این پایگاه ها از آنجا حائز اهمیت است که سه پایگاه از طرف شمال به تایوان راه دارند و یک پایگاه نیز در نزدیکی جزیره مورد مناقشه اسپارتلی در دریای چین جنوبی قرار دارد.
هوآنگ شیلیان سفیر چین در مانیل درباره این اقدام فیلیپین گفت: « واقعیتها رساتر از کلمات به گوش می رسند، فیلیپین با افزایش دسترسی آمریکا به پایگاه های نظامی در این کشور که هدفی جز دخالت در امور میان چین و تایوان ندارد، به تنش در منطقه دامن می زند.
به گفته وی، «آمریکا قصد دارد در شرایط موجود در تنگه تایوان برای حفظ اهداف ژئوپولتیک خود مداخله کند و دستورالعمل ضدچینی خود را در منطقه اعمال کند.»
وی به فیلیپین توصیه کرد «به جای شعله ورتر کردن تنش ها در منطقه با در دسترس گذاشتن پایگاه های نظامی نزدیک تنگه تایوان برای آمریکا، بی چون و چرا با نیروهای جدایی طلب تایوان مخالفت کند».
سفارت آمریکا در مانیل در واکنش به سخنان سفیر چین ادعا کرد توافقنامه تقویت همکاری دفاعی درباره هیچ کشور سومی نیست.
کانیشکا گانگوپادهیای سخنگوی سفارت آمریکا در مانیل در پیامی تلفنی افزود پایگاه های نظامی فیلیپین تنها برای انجام تمرین رزمایش های مشترک میان نیروهای آمریکایی و فیلیپینی برای آمادگی و مواجهه با بحران های احتمالی در آینده مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وزارت دفاع فیلیپین نیز دیروز اعلام کرد توافقنامه تقویت همکاری دفاعی علیه هیچ کشور سومی نیست و در راستای تلاش ها برای پشتیبانی از تمامیت ارضی و تقویت ظرفیت واکنش به مسائل فوری و فجایع اضطراری این کشور است.
پیشتر فردیناند مارکوس رئیس جمهوری فیلیپین به چین اطمینان داده بود از پایگاه های نظامی که در این کشور در اختیار آمریکا گذاشته شده است هیچگونه اقدام جنگی یا حمله انجام نخواهد شد.
وی تاکید کرده بود این پیمان فقط برای تقویت امور دفاعی این کشور طراحی شده و با واشنگتن در این زمینه توافق صورت گرفته است.
نظر شما