۲۷ فروردین ۱۴۰۲، ۱۶:۴۵
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85084827
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

منزل دکتر ملک آسا پزشک سرشناس، پژوهشکده دزفول شناسی می‌شود

دزفول- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر دزفول با بیان اینکه این شهر نیاز به پژوهشکده دزفول شناسی دارد، گفت: خانه مرحوم دکتر ملک آسا از پزشکان سرشناس دزفول برای این پژوهشکده وقف شده و عملیات آماده سازی این مکان از چند ماه پیش آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، محمدحسن پرآور روز یکشنبه در یکصد و شصت و یکمین جلسه رسمی شورای شهر دزفول در صحن علنی این شورا افزود: با تکمیل این ساختمان، مرکز ثبت جهانی کپو، انجام کارهای پژوهشی شهرداری و دفتر یونسکو در دزفول در این محل تجمیع می‌شوند.

وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر دزفول خود را ملزم به حمایت از فعالیت‌های علمی در سطح این شهر می‌کند، ادامه داد: پژوهشکده دزفول شناسی با توجه به ظرفیت‌های بزرگ تاریخی، فرهنگی، دینی و اقتصادی این شهر می‌تواند در معرفی این ظرفیت‌ها گام‌های بزرگی بردارد.

رییس شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به نقش المان‌های شهری در زیباسازی فضای شهری گفت: براساس تفاهم میان شهرداری تبریز و دزفول، خیابانی در تبریز به نام دزفول نامگذاری شده و دزفول نیز متعهد به ساخت و احداث المان شهید مهدی باکری شده اطت که هر ۲ این شهرداری‌ها به تعهد خود عمل کرده‌اند.

وی افزود: با کاربردی کردن المان‌های شهری و بهره گیری از نیروهای خلاق و استفاده از ظرفیت‌های موجود امکان ساخت المان‌های فاخر در دزفول وجود دارد.

پرآور با اشاره به حمایت شورای شهر از سازمان سیما، منظر و فضای سبز دزفول برای احداث المان‌های مختلف در سطح شهر، گفت: تمام نیاز این سازمان برای ورود جدی به احداث المان‌های شهری تامین می‌شود ضمن اینکه ضرورت هر المان پیش از احداث به شورا اطلاع داده شود.

وی با تاکید بر لزوم توجه به تبیین نقش دزفول در دفاع مقدس به ویژه در عملیات‌ها ادامه داد: نام عملیات فتح المبین که نقش کلیدی در تغییر سرنوشت دفاع مقدس داشت با دزفول و مردم این شهر عجین است که باید برای تبیین این نقش از ابزار فرهنگ و هنر استفاده کرد.

رییس شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به ضرورت ایجاد یادمان شهدای این شهرستان در منطقه عملیاتی فتح المبین بیان کرد: کمیسیون فرهنگی شورای سلامی شهر دزفول به کمک همه دستگاه‌های فرهنگی مکان یابی لازم برای احداث یادمان شهدای دزفول در منطقه عملیاتی فتح المبین را انجام دهند.

وی با تبریک روز ارتش جمهوری اسلامی و گرامیداشت یاد شهدای ارتش ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی امروز با مجهز شدن به سلاح‌های روز و پیشرفته در آمادگی کامل برای دفاع از حریم جمهوری اسلامی قرار دارد.

پرآور برگزاری باشکوه راهپیمایی روز جهانی قدس را یادآور شد و گفت: راهپیمایی عظیم و دشمن شکن مردم دزفول در روز جهانی قدس بار دیگر دلدادگی مردم این دیار با آرمان‌های انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدصادق ملک آسا پزشک عمومی و از پیشکسوتان طب سنتی در دزفول در سن ۸۹ سالگی در سال ۱۳۹۲ درگذشت. دکتر ملک آسا سالها عمر خود را صرف درمان بیماران کرده و به خاطر مردم داری، تبحر در درمان بیماری‌ها و استفاده از روش‌های سنتی و ابتکاری در درمان بیماران در استان خوزستان و استان‌های همجوار از محبوبیت و شهرت خاصی برخوردار بود.

این پزشک متعهد به رغم کهولت سن تا آخرین روزهای حیات خود همچنان به مداوا و درمان بیماران مشغول بوده و مطب وی با ازدحام بیماران روبرو بود. دکتر ملک آسا در طول هشت سال جنگ تحمیلی نیز شهر دزفول را ترک نکرد و همچنان در مطب و منزل خود پذیرای بیماران بود.

دزفول به نام مراجع و بزرگان آن باید شناخته شود

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر دزفول نیز در ادامه این نشست گفت: دزفول شهر فرهنگی است و نصب المان‌های فرهنگی متناسب با فرهنگ این شهر نقش موثری در زیباسازی منظر شهر و ارتقای رضایتمندی مردم دارد.

حجت الاسلام مهدی حاجی جعفر نمازی افزود: چهارم خرداد یادبود حماسه آفرینی مردم دزفول در دفاع مقدس است به همین دلیل ساخت المان با موضوع دفاع مقدس به عنوان اولویت در دستور کار باشد.

وی دزفول را زادگاه علما و مراجع نامدار در جهان اسلام دانست و ادامه داد: دزفول شهر شیخ اعظم مرتضی انصاری خاتم الفقها و المجتهدین است که باید این بعد مذهبی دزفول در معرفی این شهر مورد تاکید باشد.

حجت الاسلام نمازی اظهار کرد: دزفول دارای ظرفیت‌های متنوع مذهبی، فرهنگی، دینی، تاریخی، دفاع مقدس، کشاورزی و باغی است و اینکه دزفول به چه نامی در سطح ملی شناخته شود اهمیت دارد به همین دلیل باید تلاش شود تا دزفول به نام مراجع و بزرگان آن در سطح ملی شناخته شود.

احداث المان‌ها متناسب با ظرفیت‌های فرهنگی دزفول باشد

یک عضو دیگر شورای اسلامی شهر دزفول با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی این شهر گفت: دزفول ظرفیت بسیار بالای فرهنگی دارد که باید در احداث المان‌های شهری مورد توجه باشند.

غلامعلی رسالتی ادامه داد: ساخت المان‌های شهری باید متناسب با ظرفیت‌های شهری باشد ضمن اینکه ضروری است پیش از احداث هر المان، ضرورت احداث آن نیز به شورا اعلام شود.

المان میدان امام قابل فهم نیست و باید تغییر کند

رئیس کمیسیون خدمات شهری و بهداشت شورای شهر دزفول نیز در این نشست با اشاره به احداث المان‌های همه فهم و خلاقانه گفت: المان میدان امام خمینی(ره) اگرچه ممکن است المانی مفهومی باشد ولی به دلیل اینکه این المان برای عموم مردم قابل فهم نیست نیاز به اصلاح و تغییر دارد.

غلامعلی پوررضایی با اشاره به نزدیک بودن چهارم خرداد افزود: احداث یادمان‌ها و المان‌هایی در شأن شهدای دزفول به عنوان اولویت در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه باید ساخت سردیس شهدا در بوستان‌هایی که به نام همان شهید نامگذاری شده‌اند در اولویت باشد.

دزفول نیاز به المان‌های شهری با موضوع دفاع مقدس دارد

نایب رئیس شورا و رئیس کمیسیون املاک و حقوقی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های متعدد دزفول در بخش دفاع مقدس گفت: المان‌های دفاع مقدس دزفول باید در نقطه‌های مختلف این شهر نصب و این ظرفیت‌ها به خوبی معرفی شوند.

سید باقر موسوی فخر ادامه داد: دزفول علاوه بر ظرفیت‌های فرهنگی، دینی و دفاع مقدسی در بخش کشاورزی و محصولات کشاورزی و باغی در سطح ملی حرف برای گفتن دارد که در ساخت المان‌ها این ظرفیت نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشده‌ای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد. اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما در هشت سال جنگ هم نتوانست مقاومت و پایداری مردم دزفول در هم شکند.

به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد. همچنین به همین مناسبت چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.

سال ۱۴۰۱ سازمان سیما، منظر و فضای سبز دزفول ۶ المان شهری در میادین و بوستان های این شهر نصب کزد. المان‌های کپو، کبوتر، گوزن ، سردار شهید مهدی باکری و سفره هفت سین از جمله المان های شهری است که در این شهر در یکسال گذشته نصب شده‌اند.

اعتبار، نیروی انسانی و تجهیزات از جمله نیازهای اعلامی برای فعال سازی کارگاه المان‌های شهری دزفول بود که تصمیم هایی در این نشست برای رفع این چالش توسط اعضای شورای اسلامی گرفته شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha