محسن قاسم زاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این نهال ها در نهالستان های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در شهرستان های تاکستان و بویین زهرا تولید شدند.
وی اظهار کرد: نهال های مورد نظر پس از مراقبت در ایام پایانی سال در مناطق مختلف استان قزوین کاشته می شوند.
این مسوول با اشاره به آغاز برنامه تولید و کاشت یک میلیارد نهال در کشور از سال گذشته،گفت: سهم استان قزوین در این برنامه ۱۰ میلیون نهال است که طی چهار سال عملیاتی می شود و در قالب آن هرسال باید ۲.۵ میلیون نهال تولید و کاشته شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه نهال های تولید شده از گونه هایی هستند که نیاز به آبیاری زیادی ندارند، افزود: آب مورد نیاز برای آبیاری این نهال ها از محل پساب و آب های مازاد پیش بینی شده است.
این مسوول یادآور شد: بادام، عناب و سنجد عمده نهال های تولید شده را شامل می شوند.
بیابان زدایی در پنج هزار هکتار از اراضی ملی قزوین
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین در ادامه از اجرای برنامه های بیابان زدایی در سطح پنج هزار هکتار از اراضی بیابانی استان خبر داد و افزود: این برنامه در قالب اجرای طرح قرق اراضی ملی بیابانی و مستعد بیابانی شدن انجام شد.
این مسوول با اشاره به اجرای طرح بیابان زدایی در شهرستان بویین زهرا،افزود: با اجرای این طرح چرای دام در مناطق مورد نظر با هدف حفظ پوشش گیاهی و پیشگیری از توسعه بیابان محدود شد.
وی اظهار کرد: در سال جاری نیز تداوم اجرای برنامه قرق در مناطق بیابانی و مستعد بیابانی شدن را در نظر داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین افزود: بخش قابل توجهی از نهال های تولید شده در قالب برنامه ۱۰ میلیون نهال استان از نوع مقاوم به شوری خاک خواهد بود و برای کاشت در مناطق مستعد بیابانی استان قزوین درنظر گرفته شده است.
استان قزوین دارای ۸۶۱ هزار و ۸۸۷ هکتار مرتع، ۱۹هزار هکتار جنگل غیرمتراکم و ۴۴ هزار هکتار بیابان است.
نظر شما